Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Mit tegyek, hogy ne legyek...

Mit tegyek, hogy ne legyek magányos?

Figyelt kérdés

Igen, itt van a századik ,,nincsenek barátaim" kérdés, de kérlek legyetek nyitottak.

Egy kicsit hosszabban a dologról.

Általános iskolába járok. Alsóban, negyedikig nagyon jól megvoltam pár barátnőmmel. Negyedikben összevesztem velük, akkor egy másik lánnyal lettem jóban, legyen Gréta. Lassan megismertem Gréta baráti körét, példának okáért Fannit akinek volt egy barátnője akivel sülve-főve együtt volt óvodás kora óta. Mikor kicsit jobban megismertem Grétát rájöttem, hogy egyáltalán nem illünk össze. Neki konkrétan semmiről nincs véleménye, a tanuláson kívül semmi nem érdekli, meg elég idegesítő is a stílusa, azt hiszi mindent jobban tud, mindenben próbál versengeni velem. Egy ideig tűrtem, de néha eldurran az agyam. Ez ment 6.-ig amikor egy kicsit jobban nyitottam a baráti köre felé. Rájöttem, hogy Fanni egész értelmes, vicces, lehet vele beszélgetni. Emelett persze ott volt a barátnője, akitől nem akartam elszakítani, hiszen nagyon régóta barátok. Szóval egész nyáron kb vele voltam, meg előtte is suliban. Ha suliban együtt voltunk akkor Gréta Fanni barátnőjével volt, rájöttek, hogy ők is jobban összeillenek, megértik egymást, a humoruk is jobban hasonlít. Ám Fanni elkezdett így hetedikre inkább visszamenni a barátnőjéhez akivel ugyanazokat a dolgokat csinálják mint velem meg stb. Szóval Fanni nagyjából otthagyott. Nem ok nélkül, ezt aláírom. Egy kicsit több időt töltöttem egy lánnyal aki mindkettőnk barátnője. Elmentem vele egy kis kiruccanásra ketten. Erre Fanni ugye megsértődött, most az új barátnőjével van nagyon jóban, meg minden. :/ A lány akivel kiruccanásra mentem egy messze lévő városban fog gimibe járni, meg utána erőltetik a szülei az egyetemet is.... én meg hosszú távra akarok egy barátot aki megért, nem arra akivel 3 év múlva nem is látjuk egymást max neten beszélünk.

Fanni teljesen közömbös velem, az üzeneteimet nem nézi meg, suliban rám se néz stb.

Most lettünk hetedikesek, szóval már nincs messze a gimi, de félek, hogy ott sem lesznek barátaim. Nem véletlen, hogy 1 idő után eltávolodnak tőlem az emberek. Ugye amit az elején írtam, hogy negyedikben azzal a pár lánnyal összevesztem akik azóta is legjobb barátok, Fanni is elfordult tőlem, a lányt is akivel a kiruccanásra mentem egyre többször kiakasztom, illetve 1 netes barátnőm is volt akivel megromlott a kapcsolatom alig beszélek vele.. egyedül Gréta tűr meg maga mellett, de ő engem akaszt ki.

Teljesen tanácstalan vagyok. Tudom, hogy érdekbarátság, de azért vagyok Grétával, hogy egyikünk se legyen egyedül... nem tudom ő ezzel tisztában van-e.

Szóval kb csak felszines dolgokról beszélek vele, teljesen megjátszom az érdeklődést, ahogyan ő is. Ha mondok valamit látszik, hogy nem érdekli...

De egyébként az osztálytársaim nagyrészét teljesen más dolgok érdeklik, egyedül az előző barátaim voltak akik megértettek, de teljesen megváltoztak, abba a közegbe nem akarok tartozni. (cigi, pia, stb). Illetve Fanni részben hasonlított rám, értelmes volt, vicces stb.

Grétával lehet, hogy egy gimibe megyünk, lehet addigra kicsit megváltozik, mostanra picit javult a helyzet, van pár dolog amiről megvan a véleménye, régebben ha volt egy véleménye elmondtam, hogy szerintem nem így van, erre azonnal engedett, hogy oké igazad van... szóval ő az egyetlen akivel van esély arra, hogy barátok maradjunk később is. :/

Mit tegyek, hogy ne magányosan teljen ez a 2 évem? :/ Mert gimiben tiszta lap, stb.

13/L

2017. szept. 1. 17:46
 1/5 anonim ***** válasza:
Jajj ezek a tinigondok...a kérdést lényegében megválaszoltad. Érdekbarátság. Minek barátkozol olyanokkal akik nem bírnak, s te sem bírod őket? Szerezz más barátokat.
2017. szept. 1. 18:20
 2/5 A kérdező kommentje:

Így utólag tényleg rengeteg baromságot összehordtam... :/

Nem kell fáradni válaszolással, ezek szerint ez nem olyan dolog amiben egy kívülálló segíthet.

2017. szept. 1. 18:32
 3/5 anonim ***** válasza:
Miert nem szerzel igazi baratokat? 13 evesen hogy lehet maganyos, a szuleid hol vannak?
2017. szept. 1. 18:47
 4/5 anonim ***** válasza:
Szerintem kezdj el ismerkedni más emberekkel is-és vidd Grétát is. Menjetek programokra,sportra,klubokba és hasonló sulis dolgokra együtt és igyekezzetek mindketten megtalálni a barátotokat. Azért javaslom,hogy Gréta is veled legyen mert akkor őt sem hagyod ott (ami neki rossz érzés lenne) valamint lehet a kötetlenebb programokon jobban megismeritek egymást. Az a baj az iskolával,hogy egy teljesen zárt közeg. Emberek egy helyre tömörítve... Nem a legbarátságosabb. De én ezt a megoldást javaslom^^
2017. szept. 1. 21:04
 5/5 anonim ***** válasza:

Mert a neten éltek főleg. Ott meg mit tudom csinálni közösen?

Mi haveromékkal sok közös hülyeséget csináltunk belógtunk helyekre nem egyszer a kékek is meghajtottak minket :D Az ilyen dolgok kötik a barátokat nem a kábel. Sajnálom a korosztályodat mert az fb rendesen ki*@szott veletek. Meg unokahugomtól is hallom mik vannak nem sokkal idősebb mint te. Nagy gangsterk voltunk mi de ilyen kegyetlenek nem voltunk mint amiket mesél hogy mi van most bent. Próbàl hasonló gondolkodású emberekkel haverkodni és minél több programot az életben csinálni az is jó ha át hívod őket filmet nézni. Lényeg ogy a haverjaid legyenek ott ne a telód vagy géped. Remélem hamar találsz olyanokat akikkel kijöttök :)

2017. szept. 1. 22:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!