Férfiak.! Ha megtudnád a legjobb barátoodról, hogy megerőszakolt egy nőt, továbbra is a barátja maradnál?
Ha kiderülne róla akkor valószínűleg nem ha ő mondaná el és megbánta azóta megváltozott akkor adnék neki még egy esélyt...nem szokásom az embereket múltbéli hibáik alapján megítélni. Nyilvánvalóan ez nagy bűn de ha azóta megváltozott az illető akkor emiatt nem dobnám el a barátságát. Emlékezzetek csak Jean Valjeanra pl. akit egy jó ember kedvessége megváltoztatott.
Am ha én elfordulok tőle lehet olyan lesz mint rég stb. amíg egy támasz,pár barát mellette van kisebb az esély hogy megint le fog süllyedni.
De hát kérem, 59 százalékos, hogy érted, hogy adnál neki még egy esélyt? :D Mi közöd van hozzá, hogy ő mit csinált? Na ezt nem bírom, az ilyen gondolkodásmódot...ez iszonyúan igazságtalan és méltánytalan.
Emlékszem, hogy a gólyatábori erőszakoló miatt be akarta vezeti az ELTE rektora, hogy erkölcsi bizonyítványhoz kösség a felvételit(!), amit végül persze elutasított az illetékes hatóság, nem vezették be, még csak meg sem tárgyalták... még jó hogy nem ilyen elvetemültek koordinálnak, mint amilyen valószínűleg a kérdező és egyesek.
És az a szomorú, hogy egyáltalán valakinek ez megfordul a fejében,az meg a másik, hogy micsoda arrogáns módon teszi fel a kérdést és szidalmaz.
Ezeket ki tanította meg így viselkedni?
Az erőszakoló/gyilkos/csaló, tekintve, hogy jogállamban élünk, mind megkapja a méltó büntetését. És meg is kell hogy kapja, ezt természetesen aláírom, hisz ha nem így lenne, mindenki veszélyben lenne. Csak azt nem írom alá, hogy a múltban elkövetett gaztett miatt az embert méltánytalanul érjék különböző hatások. Már miért ne lehetne egy sikkasztóból vegyészmérnök? Miért ne végezhetne egy drogos cum laude az egyetemen? Szóval értitek, a jogszerűen kiszabott büntetésen felül szerintem értelmetlen még ilyen társadalmi eszközöket is bevetni.
Ha nekem nem ártott az illető, sőt még a barátom is, mi okom lenne vele szakítani? Az elvek hülyeség, ma már nincsnek elvek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!