A szép emberekkel szembeni kettős mérce mást is kiakaszt?

"Még egy pici gyerek is előnyben részesíti a szép nőket"
Igen, mert a szépség a jóság külső megnyilvánulása KÉNE hogy legyen.
Hangsúlyozom hogy "KÉNE"! De a mi világunk nem így működik.
A szépség sokszor álca, mint ahogy a csúnyaság is.

Nem feltétlenül csak a született, genetikai szépséggel lehet megvezetni a többi embert és kicsikarni előnyüket. Aki okos, képes maga igényei szerint befolyásolni másokat. Nem csak tanultságról, iskolázottságról van szó, habár az is előny, inkább a jó paraszti észről, rafináltságról, talpraesettségről. Nem mellesleg, szántalan könyvet lehet beszerezni a mások befolyásolásának módszereiről. Amennyiben ez a képeség társul szépséggel, vagy társítják szépítkezéssel, öltözködéssel, stílusossággal az kész főnyeremény. Ahogy írták előttem, ebben meló van! Befektetett energia, idő, pénz. Aki jól műveli, annál mások úgy érzik, mindezt kizárólag genetikai szépségének köszönheti.
Kettős mérce? Szerintem nincs ilyen! Egyszerűen az emberek a számukra szimpatikusokkal érzik jól magukat, hogy az belső, külső értékek szerinti, vagy a kettő kombinációjából adódik az mindegy.
Munkahelyen azon munkatás mellett szeretünk dolgozni, aki kellemes illatú, tiszta, igényes, ha pedig mindez mellett még vonzó is, az plusz pont, ahogy az intelligencia szintén. Hol lenne esélye evvel szemben egy kellemetlen illatú, ápolatlan, ronda embernek?
Szórakozóhelyek nem közparkok, azok magántulajdonban lévő üzleti vállalkozások. Egyértelmű, meghatározhatják, milyen szint felett lehet belépni, vagy nem belépni hozzájuk. Ha pedig előnyt nyújtanak a szépeknek, az üzletpolitika, a kevésbé vonzókat is be fogják engedni, hiszen ők a fizetővendégek, ám a szint alattiakat, igényteleneket nem kötelességük.
Most őszintén, a tömegközlekedés esetében állandó vitatéma, mindenki felszállhat vagy húzzunk egy vonalat? De hol legyen a határ?
Évekig műszaki vezető voltam több étteremet működtető vállalkozásban, majd magán egészségügyben. Ha ezen cégek nem húznák meg a harát, akkor olyanok lennének, mint egy közétkezde, állami rendelő. Ilyen, olyan dresszkód mindegyiknél van, de nagy a különbség.

Ami a genetikát illeti, az ember alapvetően szép, csak ezt nem mindenki tudja kihozni magából.
Hu hat kevés olyan dolgot olvastam ami ennél hamisabb...
Sajnos a legtöbb ember átlagos, átlagon aluli és sokkal több a nem szép mint a szép...
Ez tartás kérdése is, mert aki depis, az soha nem szép
Sok szép ember küzd depresszióval és ugyanúgy gyonyoruek, attól függetlenül hogy nincsenek top formában

#27, rendesen felcseszett az írásod. Ripacskodásig túlzó, áldozati monodráma. A gyerekkori problémád nem a kinézeted, hanem ez a pusztulatos tanult tehetetlenség.
"vágytam javítóintézetbe inkább, mert ott van fegyelem"
Azt viszont az életben nem gondoltam, hogy ekkora f.szságot lássak leírva. Csak megjegyzem: egy haverom szociális munkás, és tart kommunikációs foglalkozásokat javítóban. A cél kb az, hogy talán nem késelik meg és erőszakolják meg egymást a zuhanyzóban.
Bár igazad van, lehet, hogy tényleg erre lett volna szükséged, hogy megtanuld értékelni a sajá életed, és befejezd ezt a toxikis vinnyogást.
28
Nem fhasság amit ír. Egy javítóintézetben ugyanis legalább tudod, hogy mire számíts és mindenhol tényként kezelik, hogy ott rossz gyerekek vannak.
A suliban mindenki jó, anyuci és tanárnő kedvence holott mások lelkét és életét nyomorítják meg egy életre. Nem, a sulis terrorból sosem épülsz fel, megtanulsz vele, a traumákkal együtt élni. Hogy aztán felnőtt korban majd ítélkezhessenek, mekkora különc, furcsa, barátságtalan, esetleg incel férfi vagy!

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!