Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Szakadt-e már meg úgy barátság...

Hadik_Saci kérdése:

Szakadt-e már meg úgy barátságod, hogy még az néz levegőnek, aki megbántott?

Figyelt kérdés
Nagyon nehezen tudom feldolgozni, hogyan ismerhettem valakit ennyire félre. Persze bennem is felmerült, hogy akkor az a több, mint tíz év, nem is volt igazi barátság. De akkor mi? Minden bizalmas dolgot tudtunk a másikról, rengeteget utaztunk, buliztunk, jártunk együtt színházba, moziba, kiállításokra, közös hullámhosszon volt az érdeklődésünk, humorunk. Mindig rohantunk, ha a másiknak segítségre volt szüksége. Erre egyik pillanatról a másikra, olyan dologért zúdította rám a haragját (kollégák előtt), amiről nem én tehetek. Mint kiderült, figyelmen kívül hagyott egy főnöki utasítást. Ekkor volt az első hosszabb mosolyszünet, ami után szintén nem kért elnézést. Az idő múlásával aztán újra beszélgetni kezdtünk. Magyarán szőnyeg alá söpörtük. Itt hibáztam, hogy utólag én sem próbáltam meg tisztázni vele. Kis idő elteltével azonban ki akart hagyni egy olyan dologból, amiről tudta, milyen régóta szerettem volna oda elmenni (szállodás szakmai rendezvény, amire ingyenes meghívókat kapott). Két kolléganőmön kívül nekem "elfelejtett" szólni róla. Ennél a pontnál éreztem úgy, hogy ha ezek után ő nem keres, akkor ebben ennyi volt. Hát, nem is keres :))) Azóta két hónap telt el. Szóval teljesen értetlenül állok a dolog előtt.

ma 08:34
 1/5 anonim ***** válasza:
Volt. Nem beszéltünk utána, úgy látszik mégsem volt barátság.
ma 08:47
 2/5 anonim ***** válasza:

Nekem kb. az összes "barátom" ilyen volt. 10-15 éves barátságok mentek tönkre mert vagy kölycsönkértek/kihasználtak, vagy pedig lenéztek, mert diplomás létemre fizikai munkás vagyok (ezt szeretem) és keveset keresek. Hogy apámat idézzem: "Ilyen az élet".

Ilyenek az emberek. Inkább vagyok egyedül, magányos és depressziós, minthogy más kutyája legyek. Zsolti

ma 08:51
 3/5 A kérdező kommentje:
1/2, 2/2 Zsolti: köszi a válaszokat, sajnos igazatok van.
ma 09:07
 4/5 anonim válasza:
Sajnos sok emberben hosszan játszódnak le belső frusztrációk, amikről nem beszélnek. Nem kell magadat okolnod emiatt. Lehetséges, hogy az illetővel a múltban történt valami, amiről nem beszélt és mivel ti akkor barátok voltatok, rólad az az esemény juthatott eszébe. Azzal, hogy már nem beszél veled, lehet, hogy azt érzi el fogja felejteni azt a dolgot, mert már nincs ki eszébe juttassa. Viszont lehet, hogy később rájön, hogy többet vesztett azzal, hogy veled nem beszél, mint azzal, hogy elfelejtse az adott problémát.
ma 09:34
 5/5 anonim ***** válasza:

Igen.

Gyerekkor barátság volt, több mint 20 év után lett ennek vége.

Azóta számára csak egy idegen vagyok, nem is köszön mert "nem ismer". Nem is értem mivel ártottam neki hogy ennyire megharagudott rám, mert semmi rosszat nem tettem. Pár évvel később anyukájával találkoztam és mondta nekem hogy a fia teljesen megváltozott mióta megszakadt a barátságunk, azóta depressziós, bezárkózott, nem jár el sehova, otthon se csinál semmit, munkahelyére is sokszor késve járt be mert elaludt és nem nagyon rohant amikor felébredt és csak azért nem rúgták ki mert nem találnak a helyére senkit, de nem is érdekli a fiát hogy rezeg a léc. Állítólag én vagyok az aki nem akar vele szóba állni és kommunikálni vele, és én küldtem el mindig a halálba amikor bocsánatot akart kérni. Én meg közöltem vele hogy ez fordítva van és Ő írt rám sokszor hogy jó lenne ha már bocsánatot kérnék tőle... szinte már erőszakosan követelte, de nem kértem tőle mert nem tudom hogy miért is kellene. Persze erre a kérdésre már nagyon régóta várom a választ. A vicc az egészben az hogy egy másik haverjával is ugyan ezt csinálta és érdekes módon akkor kezdte el ezt csinálni vele amikor sűrűbben összejártunk, meg minden, tehát szorosabb lett a barátságunk és akkor szerintem dacból lökte el magától holott Ők jóban voltak sokáig és nem vesztek össze soha semmin. Persze nem volt egy hatalmas nagy barátság köztük, de nem is értem hogy most én vagyok itt a sátán az Ő szemében vagy most mi van ilyenkor. Állítólag azért nem randizott egy nővel mert a feleségem unokatestvére, és azért nem akart tőle semmit mert ez kiderült és nem akarta azt hogy rokonok legyünk vagy tudom is én, és bizonyos eseményeken összefussunk....

1 városban élünk igaz elég távol egymástól, de néha szoktam messziről látni, sokszor összefutunk spontán, de nem erőltetem már azt hogy újra beszéljünk vagy valami, én már elkönyveltem azt hogy ennek vége, igaz Ő rám sem néz már. Persze azért érdekel a mai napig hogy mi az amiért ennyire megutált engem, mit követtem el mert ötletem sincs, egy közös ismerősünk sem tud semmit, Ők is többnyire tőlem kérdezik hogy mi is van most.

ma 10:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!