Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Ezekután elvárnád, hogy...

Ezekután elvárnád, hogy kifizessem a nyereményt?

Figyelt kérdés
Egy lottózó mellett van a munkahelyem, és egy barátom megkért, hogy tegyek neki egy szelvényt 4 meccsel 5e forintért. Meló után valahogy elfelejtettem bemenni a lottózóba, és végül kiderült, hogy 33ezert nyert volna a fogadással. Az 5ezret természetesen visszaadtam neki, de láttam rajta, hogy haragszik, és elvárta volna, hogy a saját zsebből fizessem ki a nyereményét.

2024. máj. 8. 18:26
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
81%
Nem fizetném ki, de elnézést kérnék tőle.
2024. máj. 8. 18:28
 2/37 anonim ***** válasza:
86%

Kérdés, hogy saját magadra felróható okból nem tetted meg?

A többi már morális kérdés.

2024. máj. 8. 18:29
 3/37 anonim ***** válasza:
75%
Én az ilyen kérést akkor is megtagadom,ha többet nem szól hozzám az illető.A pénzügyeit intézze mindenki saját magának.
 4/37 anonim válasza:
90%
Könnyen hiheti azt, hogy felmarkoltad a nyereményt, aztán azt kamuzod, hogy elfelejtetted. A te sarad, hogy felelötlenül ígérgetsz, és szivességeket vállalsz.
 5/37 anonim ***** válasza:
48%
Illene.
2024. máj. 8. 18:32
 6/37 anonim ***** válasza:
32%

Nem.

Aki akkora here, hogy magától erre nem képes, az számoljon az emberi faktorral. Egy regisztráció és azonosítás szükséges ahhoz, hogy online utána pillanatok alatt bármilyen fogadást megtegyél.

2024. máj. 8. 18:49
 7/37 anonim ***** válasza:
100%
Még szerencse, hogy nem a főnyereményről csúszott le.
2024. máj. 8. 18:52
 8/37 anonim ***** válasza:
64%

Hát kövezzetek meg, de én elvárnám.

Hiszen az adott illetőre bíztam egy feladatot, amit ő elvállalt, de nem végzett el, nekem ebből károm származik. Nyilván "behajtani" nem tudom rajta.

2024. máj. 8. 18:56
 9/37 anonim ***** válasza:
86%
Ha vallaltad, igen. En ilyen kerest pl nem fogadok el.
2024. máj. 8. 18:58
 10/37 anonim válasza:
25%
Személy szerint kb pontosan 2x8 órát dolgozom azért nettó 33ezerért, nekem ennyit megérne a becsületem, és kifizetném. Persze ha százezrekről lenne szó, akkor harag ide vagy oda, nem fizetném. Na meg százezres nyereményeknél rendszerint nem 5e a tét, úgyhogy azt nem is biztos hogy elvállaltam volna.
2024. máj. 8. 19:05
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!