Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Ezekután elvárnád, hogy...

Ezekután elvárnád, hogy kifizessem a nyereményt?

Figyelt kérdés
Egy lottózó mellett van a munkahelyem, és egy barátom megkért, hogy tegyek neki egy szelvényt 4 meccsel 5e forintért. Meló után valahogy elfelejtettem bemenni a lottózóba, és végül kiderült, hogy 33ezert nyert volna a fogadással. Az 5ezret természetesen visszaadtam neki, de láttam rajta, hogy haragszik, és elvárta volna, hogy a saját zsebből fizessem ki a nyereményét.

2024. máj. 8. 18:26
1 2 3 4
 31/37 Tatyó ***** válasza:
49%

Nem, valahogy azért el tud menni... mennyi itt a becsületbajnok...

Irreálisan sarkított példákkal próbálkoztok igazolni nemlétező igazságotokat

:D

2024. jún. 10. 10:07
 32/37 anonim ***** válasza:

Utoljára irok ide.

Nem a pénz a lényeg, hanem az adott szó. Itt a "fedezet" az adott szó volt, ami a kérdező esetében nagy semmi.

Ilyen kontextusban meg nincs különbség aközött, hogy megígérik, hogy feladnak egy szelvény, meg megígérik, hogy egy adott időpontban létfontosságú műtéted lesz.

2024. jún. 10. 10:17
 33/37 anonim ***** válasza:
100%
De a kérdező nem igazán reagál, pedig szeretem ,ha ő is hozzá szól időnként a témájához, az is érdekes, hogy a 22# Tatyó néven írt válaszomra sem reagált, szóval számomra kicsit fura. Húú, szóval 2 felhasználó néven vagyok fent, hová tettem a becsületem, te jó ég...jelenteni!!! rigalánc jobban bírja a pirosat, és gondolkodás nélkül küld el bárkit az ordas ördög valagába egy kis becsületet bányászni.
2024. jún. 10. 10:22
 34/37 Tatyó ***** válasza:

32#

Gratulálok! Szóval Te nem tudsz különbséget tenni két teljesen más súlyú dolog közt. Szóval, ha haver megkér, hogy fizess be neki szelvényt, akkor ha törik ha szakad te ezt becsületből megteszed, még akkor is, ha a halálán lévő néni utólag könyörög neked, hogy hozzál neki szívgyógyszert, de Te havernak megígérted, és ha most elmész neki gyógyszerért, akkor már pont nem tudod feladni a tippeket :D én is tudok sarkítani te becsületbajnok :D

2024. jún. 10. 10:32
 35/37 anonim ***** válasza:

Én ennyire nem tudok sarkítani. Te főtiszti becsületrendes.

2024. jún. 10. 19:13
 36/37 anonim ***** válasza:

itt a gyógyszertár mellett van a lottózó

:)

A mindkét helyen felvett lóvé elment sörre,

nem gond, fizetéskor majd megadom...

2024. jún. 11. 18:35
 37/37 anonim ***** válasza:

"de láttam rajta, hogy haragszik, és elvárta volna, hogy a saját zsebből fizessem ki a nyereményét."

Nem is értem, fordított esetben még egy elcseszett lottó nyereménynél /2-3 millió/ se haragudnék senkire, a pénz elfogyik a barátság marad.

Még az asszonyt is át adnám neki az anyóssal együtt.

2024. jún. 11. 18:41
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!