Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Ezekután elvárnád, hogy...

Ezekután elvárnád, hogy kifizessem a nyereményt?

Figyelt kérdés
Egy lottózó mellett van a munkahelyem, és egy barátom megkért, hogy tegyek neki egy szelvényt 4 meccsel 5e forintért. Meló után valahogy elfelejtettem bemenni a lottózóba, és végül kiderült, hogy 33ezert nyert volna a fogadással. Az 5ezret természetesen visszaadtam neki, de láttam rajta, hogy haragszik, és elvárta volna, hogy a saját zsebből fizessem ki a nyereményét.

2024. máj. 8. 18:26
1 2 3 4
 21/37 Tatyó ***** válasza:
39%
Nincs joga elvárni, ez nem becsületbeli ügy. Eleve ő kért meg egy szerencsejáték ügyben, szóval ne hasonlítsuk ezt ennél jóval komolyabb dologhoz. Te elvállaltad, de ebbe bőven belefér, hogy egyéb okokból mégsem tudtad teljesíteni -még ha egyszerűen el is felejtetted. Az, hogy ő most épp nyert volna: hát, nem volt szerencséje -ennyi. Mindenki a saját szerencséjének a kovácsa.
2024. jún. 7. 15:54
 22/37 anonim ***** válasza:
50%

Szerintem jó eséllyel fordított a kérdés, a kérdező a "károsult" akinek a haver elfelejtette megjátszani a tippjeit :D

"Meló után valahogy elfelejtettem bemenni a lottózóba"

ha ez velem történt volna, én tudnám az okát, hogy miért felejtettem el bemenni a lottózóba mikor konkrétan kihangsúlyoztam, hogy egy lottózó mellet dolgozok. Tatyó vagyok, ide is kérem a piros x-et a 83%-ostól meg a többiektől.

2024. jún. 7. 16:06
 23/37 anonim ***** válasza:
31%

Ha nem nyert volna, akkor meg kellett volna tartani a pénzt.

Akkor nem adtam volna vissza.

2024. jún. 7. 18:26
 24/37 anonim ***** válasza:
59%

"Már ott hibáztál, hogy elvállaltad a vásárlást!"

A szomszéd 90 éves néninek, ha megígéri, hogy bevásárol neki, és azt is elfelejti.

A néni emiatt éhen hal ...

:(

Minek vállalta ? Nem hibás.

2024. jún. 7. 18:29
 25/37 anonim ***** válasza:
33%

Pont, hogy becsületbeli ügy.

2024. jún. 7. 21:22
 26/37 anonim ***** válasza:
51%
Van egy "kedves" szerencsejáték függő haverom, aki mindig rám tukmálja a tippjei megjátszását, mert én úgyis "egy lottózó mellett" (7perc gyalog) dolgozom. Én ezt már évek óta teszem neki, elsétálok, kivárom a sort megteszem a tippjeit, aztán legközelebb csak akkor látom, amikor hozza a következő tipmixeit. Havonta átlagosan 25-50 e Ft-t fizetek be neki, időnként hallom, hogy nyer is, de akkor nem igazán szokott megkeresni... most lett 33000 -5000 ezer forintom, és megszabadultam egy bunkó haveromtól. Aspektusok.
2024. jún. 8. 10:39
 27/37 anonim ***** válasza:
51%

Egy néni sem hal attól éhen, hogy egyszer elfelejtek neki bevásárolni.

Ennek a dolognak egész más a súlya. Ez olyan távol áll a becsületbeli ügytől, mint gyakorló csendőr f4sza a darumadár v4lagától.

2024. jún. 8. 10:49
 28/37 anonim ***** válasza:
48%

27# ha nem érted a példát,

Akkor legyen a szívgyógyszere, hogy elszaladsz a patikába érte, de csak órák múlva viszed neki, addigra kampec Dolores.

Vagy kéri hívd ki a mentőket, de valamiért mégse hívod, kampec ...

2024. jún. 9. 16:51
 29/37 anonim ***** válasza:
65%
... ha valamit elvállal, azért felel.
2024. jún. 9. 16:52
 30/37 anonim ***** válasza:
65%

"időnként hallom, hogy nyer is"

Azt nem veszed fel neki ?

2024. jún. 9. 16:53
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!