Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Lett családom, de eltűntek a...

Lett családom, de eltűntek a barátok. Más is járt így?

Figyelt kérdés
Mindig is fiatalon akartam anya lenni, imádom is minden percét és nem adnám semmiért. 23 évesen szültem, előtte viszont nagyon bulizós/fesztiválozós voltam és sok barátunk volt a férjemmel, de amikor a bulikból kimaradtunk már nem is érdekeltünk senkit, megszüntünk létezni számukra. Nekem volt egy legjobb barátnőm, akivel egy helyen dolgoztam, hatalmasakat buliztunk, mindig számíthattam rá és soha senkivel nem nevettem úgy és annyit, mint vele. A terhességem alatt még normális volt, bár már elkezdett távolodni, sokszor éreztette, hogy őt nem érdekli a gyerek téma. Aztán mikor megszületett a babám full leszart minket, megse látogatott, ha kerestem ignorált, ő meg egyáltalán nem keresett. Egyetlen egyszer mondta, hogy elege van abból, hogy engem semmi más nem érdekel csak a babám meg, hogy személyesen nem érek rá találkozni és neki nem kell egy messengerbarátnő. Azóta nem is beszéltünk, de szerintem az az igazi baja, hogy én szintet léptem az életben, ő meg hiába idősebb pár évvel nem halad sehova. Sokat szomorkodom miatta és nagyon hiányzik, de nem csak ő hanem más barátaink is, akik eltűntek. Probálok barátkozni anyukákkal, de senki se tudja pótolni a volt legjobb barátnőmet és sokszor magányosnak érzem magam. Járt más is így? Miért fordulnak el a barátok, ha az embernek családja lesz? Lehet, hogy soha nem is voltak ők igazi barátok?
2023. márc. 8. 09:43
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

"szerintem az az igazi baja, hogy én szintet léptem az életben, ő meg hiába idősebb pár évvel nem halad sehova"

"Volt egy fiatal anyuka, akivel úgy tünt jól kijövök, de folyton kioktatott meg egy idősek a babák nagyjából és mindig úgy éreztem verseng velünk, így ez is megszakadt."

Ugyanazt csinálod a barátnőddel, amit ez az anyuka veled. Neked minden verseny meg szint.

2023. márc. 8. 13:32
 12/23 anonim ***** válasza:
0%
Mo.-n ez szokott lenni.
2023. márc. 8. 13:52
 13/23 anonim ***** válasza:
72%

“én szintet léptem az életben”

Hahaha ezen jót röhögtem.🤣 Szaporodni aztán nagy szintlépés, bármelyik állat ugyanúgy képes rá. Nagyon aranyos tőled azt feltételezni, hogy emiatt az emberek felnéznek majd rád, vagy szimplán csak feljebb sorolnak téged a társadalmi hierarchiában, mert van egy csimotád.:) Az emberek többsége leszarja, sőt tovább megyek, manapság elég sokan megvetik a gyerekeseket több okból kifolyólag, amit most nem itt részleteznék. Hogy a kérdésedre is válaszoljak, a stílusod miatt nem kér belőled a barátnőd nagyon helyesen.

2023. márc. 8. 19:43
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

Én is itt akadtam fenn hogy "én szintet léptem, ő nem halad sehova"

Én se lennék a barátnőd ilyen kijelentések után az tuti, bármilyen jóban lettünk volna azelőtt.

2023. márc. 9. 00:26
 15/23 anonim ***** válasza:
77%

Miért hiszi csomó nő, hogy akkor és ott és úgy, ahogy ő anyává válik (gondolom, ő csupa nagybetűvel írná) mindenki leértékelődik körülötte, aki még nem az!? Mintha legalábbis űrsétát végzett volna, vagy feltalálta volna a rák ellenszerét.

Bezzeg, aki korábban szül, mint ő? Az elrontotta az életét, kis k*va, majd biztos jól otthagyják...

Magyarul a Kérdező is azt gondolja, hogy mindenki hülye, ő meg a helikopter.

Szegény barátnő, aki eddig jó volt bulizni meg pletyizni, gondolom, most már nem jó, mert nem 'anya'. Nyilván mást se kellene hallgatnia, csak hogy Döncike mikor büfizett, kaksizott, mosolygott...

2023. márc. 9. 08:37
 16/23 anonim ***** válasza:
38%

Ja, és még annyi, hogy 5 év nem olyan hosszú idő ám egy barátságra, hogy bármiféle életreszóló, megmásíthatatlan kötelékről lehetne beszélni!

Ez kb. egy egyetemi ismeretséget jelent a Kérdező életkorából kiindulva.

Nos, nekem is rengeteg jó barátom volt egyetemen, még legjobb is. És igen, szerettük egymást, sokat lógtunk együtt, nem volt semmi gond. Soha nem vesztünk össze. Mégis, amióta végeztünk (13 éve!) van, akivel egyáltalán nem találkoztunk, és csak 1-2 alkalommal írtunk Messengeren. Akivel tartom a kapcsolatot, velük is max. évente egyszer, de van, hogy ritkábban találkozunk. És nem, nincs semmi bajunk egymással, és senki nem gondolja, hogy "szintet lépett", vagy ilyen marhaság.

Egyszerűen beütött az élet. Munka, család, ezer feladat... Pedig mi nem nézzük le a másikat, sőt. A vicc az, hogy ennek ellenére, ha kell, számíthatunk egymásra. Mindenki más területen helyezkedett el, ha kell kérdezhetünk, támogatjuk egymást.

De nem járunk össze, nem vagyunk öribarik, és nem kell ujjongani egymás gyerekeinek minden tüsszentésére.

Az igazi "örök" barátság számomra az, ami még 7 éves korunkban, 30X éve általános iskolában kezdődött, és a mai napig tart. Vele sem napi a kapcsolat, de ez már akkor is szinte testvéri viszony, nem is barátság.

2023. márc. 9. 08:40
 17/23 A kérdező kommentje:
Neki természetesen sose mondtam, hogy szerintem nem halad sehova és az az érzésem, hogy irigy rám, nem is biztos, hogy így van, de én láttam azért erre utaló jeleket. Nem nézem le azokat, akiknek nincs gyerekük pont, hogy sokszor ők néznek le engem, amiért fiatalon szültem és azt hiszik nincs más témám, csak a kislányom. Pedig ezt a barátnőmet is állandóan kérdezgettem, hogy miújság van vele, meghallgattam a gondjait, érdekelt őszintén, hogy mi van vele mégsem voltam jó. Az utólsó 3 hónapban csak én kerestem őt, el sem jött meglátogatni, pedig olyan munkatársam is eljött megnézni a picit, akivel nagyon nem is beszéltem. Az állítólagos legjobb barátnőm meg a környékünket is kerülte, nehogy véletlenül összefussunk. Látom facebookon, hogy ő azóta is éli a vidám kis életét, bulizik minden hétvégén meg van új legjobb barátnője, akivel posztolgat és nagyon bánt, hogy engem így elfelejtett.
2023. márc. 9. 08:57
 18/23 anonim ***** válasza:
63%
És mi, mint idegen, életedet, érzéseidet egyáltalán nem ismerő internetnépség, miben tudnánk segíteni?
2023. márc. 9. 09:05
 19/23 A kérdező kommentje:
Semmiben igazából, maximum tanácsadásban meg hát, a férjem már unja ezt a témát és nem igazán van olyan személy, akivel meg tudnám beszélni, hogy mi bánt. Csak jól esik kiírni magamból. A kérdés pedig azért született meg, mert kiváncsi voltam, hogy más is járt-e hasonlóan a barátokkal, mint én.
2023. márc. 9. 09:09
 20/23 anonim ***** válasza:
56%

Van olyan személy, aki ítélkezés, meghazudtolás, véleménynyilvánítás nélkül meghallgatja az érzéseidet.

Sajnálom, hogy nincs empatikus figyelem a környezeted egyik tagjától sem. De van, akinek ez a munkája. Persze ehhez olyan szinten kell lenni, hogy nem a panaszkodást, hanem a megoldást helyezed előtérbe.

2023. márc. 9. 09:16
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!