Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Lett családom, de eltűntek a...

Lett családom, de eltűntek a barátok. Más is járt így?

Figyelt kérdés
Mindig is fiatalon akartam anya lenni, imádom is minden percét és nem adnám semmiért. 23 évesen szültem, előtte viszont nagyon bulizós/fesztiválozós voltam és sok barátunk volt a férjemmel, de amikor a bulikból kimaradtunk már nem is érdekeltünk senkit, megszüntünk létezni számukra. Nekem volt egy legjobb barátnőm, akivel egy helyen dolgoztam, hatalmasakat buliztunk, mindig számíthattam rá és soha senkivel nem nevettem úgy és annyit, mint vele. A terhességem alatt még normális volt, bár már elkezdett távolodni, sokszor éreztette, hogy őt nem érdekli a gyerek téma. Aztán mikor megszületett a babám full leszart minket, megse látogatott, ha kerestem ignorált, ő meg egyáltalán nem keresett. Egyetlen egyszer mondta, hogy elege van abból, hogy engem semmi más nem érdekel csak a babám meg, hogy személyesen nem érek rá találkozni és neki nem kell egy messengerbarátnő. Azóta nem is beszéltünk, de szerintem az az igazi baja, hogy én szintet léptem az életben, ő meg hiába idősebb pár évvel nem halad sehova. Sokat szomorkodom miatta és nagyon hiányzik, de nem csak ő hanem más barátaink is, akik eltűntek. Probálok barátkozni anyukákkal, de senki se tudja pótolni a volt legjobb barátnőmet és sokszor magányosnak érzem magam. Járt más is így? Miért fordulnak el a barátok, ha az embernek családja lesz? Lehet, hogy soha nem is voltak ők igazi barátok?
2023. márc. 8. 09:43
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem az a baja hogy szintet léptél hiába idősebb 1-2 évvel.

Nem hiszem hogy irigyelné.

Viszont teljesen más életszakaszban vagytok. Megmondta hogy őt nem érdekli a gyerek, nyilván téged meg igen. Szerintem egyikőtökkel sincs baj.

Elkell fogadnod, hogy ez ennyi volt. Várható is volt. Próbálj családosokkal barátkozni, akiknek ugyan az a fontos éppen mint neked. Gyerek, férj, háztartás stb..

a barátnőd meg azokkal barátkozik akik úgy vannak mint ő, gyerektelenek, buliznak stb…

Én is voltam úgy mint ti, és tényleg szégyellem kimondani, de engem sem érdekelt a barátnőm gyereke, a videók róla, most beteg stb…nálunk is megszakadt, de egyszerűen nem az volt már az érdeklődési körünk.

2023. márc. 8. 09:53
 2/23 anonim ***** válasza:
64%

Az egyes szépen összefoglalta, egyikőtök sem hibás, másfelé halad az eletetek, más lett a fontossági sorrend. Nekem is szakadt meg barátság, mert csak a gyerekről tudott beszélni, engem pedig nem igazán érdekelt. Az elején elhallgattam, de kezdett sok lenni. Akivel még tart a barátság, annak a gyerekét sem láttam, illemből kérdezek néha, de tudja, hogy nem érdekel, így nem is terhel vele. A távolság miatt a találkozók gyerek nélkül is nehezen összeegyeztethetőek voltak, így ez sokban nem változott.

Szerintem is keress más barátokat, akikkel a téged érdeklő dolgokról tudsz csevegni, baba mamás programokra járni, mert akinek nincs gyereke, nem lesz vevő rá.

2023. márc. 8. 10:04
 3/23 anonim ***** válasza:
85%
"szintet léptem az életben, ... ő meg nem halad sehova". A hozzáállásod miatt nem kíváncsiak rád a barátaid. Többre tartod magad, mert szaporodtál. Rettenetesen visszataszító tulajdonság, szállj magadba.
2023. márc. 8. 10:05
 4/23 A kérdező kommentje:
Probálok barátkozni olyanokkal, akiknek hozzám hasonlóan fontos a család, de nem találom velük a közös hangot. Volt egy fiatal anyuka, akivel úgy tünt jól kijövök, de folyton kioktatott meg egy idősek a babák nagyjából és mindig úgy éreztem verseng velünk, így ez is megszakadt. Más szakaszban van az életünk ez igaz és ha visszaolvasom az utólsó pár heti beszélgetésünket látom hol a hiba, mit rontottam én is el, de azért rosszul esik, hogy egy 5 éves barátságot így eldobott mikor nekem a férjem, a babám és anyum után ő volt a legfontosabb ember az életemben. Úgy tűnik neki én csak egy barátnő voltam a sok közül és ez bánt.
2023. márc. 8. 10:14
 5/23 anonim ***** válasza:
79%
Próbálkozz tovább gyerekesekkel barátkozni, aztán ki tudja ha annak a lánynak is lesz gyermeke, több év után újra barátok lehettek, volt már ilyen.
2023. márc. 8. 10:46
 6/23 anonim ***** válasza:
100%
#4 Tehát a 4. "legfontosabb".A 4. legfontosabb vagy te is a barátnőd életében, ennyi.
2023. márc. 8. 11:03
 7/23 anonim ***** válasza:
91%

Hát bocsi, de igen nagyképűen állsz ehhez az egészhez. Nem biztos, hogx mindenki szerint "szintlépés" a családalapítás, mert nem mindenkinek ugyanazok a vágyai az életben. Te lenézed őt, amiért idősebb létére meg nem "tart ott", ahol te. Ezt érzi. Hogyan tudnátok így barátok maradni?

Pláne, hogy téged - valahol érthetően - most csak a gyerek érdekel. De őt nem. Nincs is nagyon miről beszélnetek...

Nekem is szakadt meg így barátságom. Én nem akartam gyereket; nem is lett. Engem a munka, utazás, színház, hobbijaim érdekelnek. A barátaim gyerekei is egy szintig, persze, hisz hozzájuk tartoznak, de ha csak és kizárólag kaki-büfi-szopi a téma, azzal nem tudok mit kezdeni.

2023. márc. 8. 11:19
 8/23 anonim ***** válasza:
75%

Nem rontott el senki semmit. Ne hibáztasd magad.

Leírtam az első hozzászólásban mi a helyzet. Kár rágódni rajta.

2023. márc. 8. 11:30
 9/23 anonim ***** válasza:
87%
Én látom hol a hiba, de a személyiséged nem tart ott, hogy megértsd. Így feleslegesnek tartom lekörmölni. Nincs ezzel semmi gond.
2023. márc. 8. 11:32
 10/23 anonim ***** válasza:
100%

Milyen barátság az, amiben azt gondolod, hogy a másik le van maradva hozzád képest, mert te már "szintet léptél"? És ha neki 20 évesen jött volna el az idő családalapításra, akkor meg gúnyoltad volna, hogy korai? Ha később jön el (vagy esetleg soha, mert ilyen is van), akkor meg kevesebb, mint te? Csak pont az a jó mindig, amit te csinálsz?

Kérdezted őt, hogy vele mi van, amióta gyereked lett, vagy csak a babáról beszélsz? Ugyanúgy elmondhatja neked a dolgait, mint korábban?

2023. márc. 8. 11:39
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!