Mérges lennél a barátnődre így?
Valakit egy fertőzéssel megölni - az NEM alapvető jogod. És ezzel veszélyeztetni sem. Az sem, ha csak károkat okozol neki a fertőzéssel.
A többi meg csak mellébeszélés.
"Valakit egy fertőzéssel megölni - az NEM alapvető jogod."
A legtöbb esetben gyakorlatilag semmi baja nem lesz az embernek, ha elkapja a koronavírust.
Az meg nem az én hibám, hogy vannak annyira legyengült emberek is, akik még ennyitől is meghalnak.
Normálisan élni és a lakóhelyemet elhagyni jogom van nekem is, hiába nem tetszik.
Másoknak károkat okozni a korlátozásokkal viszont nincs joga senkinek.
Az meg szomorú, ha szerinted az olyan alapvető emberi jogok, mint a lakhely elhagyása vagy a gyülekezési szabadság egyenlőek a mellébeszéléssel.
32-es hozzászóló. ,,Az meg nem az én hibám, hogy vannak annyira legyengült emberek is, akik még ennyitől is meghalnak."
Te vagy nagyon buta ember vagy és emiatt nincs meg benned a kellő empátia, mert fel sem tudod fogni a súlyát, amit mondasz. Vagy súlyos mentális problémáid vannak. (Szerintem mindkettő.) Igazából teljesen mindegy, de ami biztos, hogy nem vagy a társadalomba való ilyen hozzáállással. Ha pl. amit egy előző hozzászóló írt, hogy egy terhes nőre a baba miatt nagyon veszélyes egy influenza, te pedig a nagy szabadságvágyad és nulla empátiád által ezt leszrod és egy társaságba mennél vele, ahelyett, hogy elkerülnéd a helyzetet és szólnál előre... De ez csak egy példa. Ha egy családtagod, vagy akár a gyerekednek lenne gyenge immunrendszere és halna meg más miatt bármilyen betegségben, akkor gondolom nem lenne ilyen nagy a szád. De hát ennyi ésszel belegondolni ilyesmibe.. :)
Szerintem inkább neked vannak súlyos bajok a fejedben, ha nem érted, hogy miért nincs jogod bezáratni más embereket.
Elárulom, hogy ha megpróbálnál valakit erőszakkal hazarángatni bárhonnan, akkor bizony még a rendőrség is közbeavatkozna, ez pedig nem ok nélkül van.
Az meg egyértelmű, hogy a saját egészségéért mindenki maga felel.
Ha valaki egy egész életen át el van hízva, láncdohányos és még mondjuk alkoholizál is, utána meg beledöglik a koronavírusba, vagy bármilyen más betegségbe, az bizony nem az én felelősségem, hanem csak az övé.
Azt is megnézném, hogy vajon akkor is tapsikolnál-e, ha téged akarnának bezáratni a családoddal együtt.
Ha igen, akkor bizony súlyos problémáid vannak, de valószínű, hogy ezt még te magad sem tűrnéd el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!