Mérges lennél a barátnődre így?
Gyakorlatilag semennyi esélye nincs annak, hogy egy egészséges ember ennyitől meghaljon.
Egy pár napos köhögésből nem csinálnék ügyet, azt viszont egy percig sem tűrném, hogy be kelljen zárkóznom a rettegők kedvéért.
Gyakorlatilag 5% az esélye annak, hogy ettől kezelés nélkül meghalsz. Igen: egészséges emberek is haltak meg.
Plusz 5-10%, hogy valami maradandó, vagy legalább több éves sérülést összeszedsz.
Ezért kérdeztem az orosz rulettet, mert ott is egy tölténnyel lőnek.
Ja: ha lepontozol, az sajnos nem csökkenti az esélyeket. Csak téged minősít.
Az általad leírtnál jóval kevesebb az esélye annak, hogy bármi bajom legyen a covidtól.
Felőlem te retteghetsz, de én attól még nem fogok.
Mindenki úgy él, ahogy ő akar. Én már kizártam a rettegőket a saját életemből.
A pontozás meg nem érdekel. Az én életem nem az itteni pontokból és nem is a félelemből áll.
"jóval kevesebb"
Pontosan mennyi is akkor?
Nem, nem kevesebb. Csak magadat akarod nyugtatni. A homokba dugod a fejed, és akkor mindjárt minden rendben lesz.
Amúgy miért rettegnék?
Ez nem pestis. Most már van néhány orvosi szer, 99% az esély, hogy semmi komolyabb baj nem lesz belőle.
De ez nem azt jelenti, hogy akkor magasról tojjuk le az egészet.
"Csak magadat akarod nyugtatni. A homokba dugod a fejed, és akkor mindjárt minden rendben lesz."
Ugyan, mégis miért akarnám magamat nyugtatni?
Nem én rettegek minden kis piti betegségtől.
"Ez nem pestis. Most már van néhány orvosi szer, 99% az esély, hogy semmi komolyabb baj nem lesz belőle."
Épp ezért nyugodtan lehet ugyanúgy élni, mint ahogyan eddig is éltünk.
Persze, rettegni is lehet, ha erre vágyik valaki, csak hát nincs semmi értelme.
Kíváncsi vagyok, hogy ha belehalnál, vagy esetleg belerokkannál ebbe a "piti" kis betegségbe, akkor mit szólnál. Kicsi az esély, de attól még benne van. Kóbor is így halt meg, pedig előtte milyen magabiztos volt.
Amúgy mit erőlteted ezt a "rettegést"?
Normális ember nem retteg, főleg egy ilyentől, ami nem pestis - de nem is felelőtlen!
Te meg felelőtlen vagy.
És még egyszer: MAGADDAL azt csinálsz, amit akarsz.
MÁST nem sodorhatsz veszélybe!
Nem: "piti kis" betegséget sem adhatsz át rá, ha nem egyezett bele. Ne te döntsd el helyette.
"Te meg felelőtlen vagy."
Csak szerinted. Én vállalom a felelősséget azért, hogy lehet, hogy el fogom kapni a koronavírust. Nem fogok belőle ügyet csinálni, ha úgy lesz.
"Nem: "piti kis" betegséget sem adhatsz át rá, ha nem egyezett bele. Ne te döntsd el helyette."
Ha valaki retteg egy ilyen kis semmi betegségnek az elkapásától, akkor maradjon otthon ő maga.
Más embereket nem kényszeríthetsz arra te sem, hogy a te kedvedért maradjanak otthon. Ne te döntsd el helyettük.
Arról sajnos nem tehetünk, ha egyes pszichopata embereket nem érdekel a többi ember.
Ez van.
Mondtam: SENKIT nem érdekel, hogy te mit csinálsz a saját betegségeddel.
DE NEM ADHATOD TOVÁBB!
Ezt kellene megértened, de ez megugorhatatlan egy pszichopatának.
"Arról sajnos nem tehetünk, ha egyes pszichopata embereket nem érdekel a többi ember."
Ez sajnos valóban így van.
A hozzád hasonló emberek nem fogják megérteni azt soha, hogy nem csak nekik vannak jogaik.
" Mondtam: SENKIT nem érdekel, hogy te mit csinálsz a saját betegségeddel.
DE NEM ADHATOD TOVÁBB!"
Ez a két állítás már eleve kizárja egymást.
Szerencsére nem kényszeríthetsz otthon maradásra senkit, mert ehhez nincs jogod.
Más embereknek viszont joguk van úgy élni, ahogyan ők akarnak, még akkor is, ha ez egyes rettegőknek nem tetszik.
Úgy látom, nálad beakadt a lemez a rettegésnél és a jognál, na meg az otthon maradásnál. Miért tetteted magad hülyének, jó érzés?
Olyasmi, hogy "közösség"... mond neked valamit?
Mitől közösség egy közösség? Mennyivel több egy egy rakás összeterelt embernél?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!