Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Kinek van igaza?

Kinek van igaza?

Figyelt kérdés

Az egyik legjobb barátnőm külföldön él, és a covid miatt meg a pörgős munkahelye miatt nem tudtunk gyakran találkozni az elmúlt 2-3 évben. A cégnél, ahol dolgozott, leépítés volt, és sajnos őt is elengedték, ezért most 3 hónapig, ameddig nem talál új munkahelyet, lényegében szabadja van. Még aznap felhívott, hogy készülne haza (vidékre), és hogy Budapestre venné meg a repjegyet, hogy nálam aludjon, és legalább mi is együtt tudjuk tölteni az időt. Nyilván nagyon örültem neki, de olyan ultimátummal jött, hogy még aznap jelezzek vissza neki, hogy azon az adott napon jó-e nekem, tudom-e fogadni, mert drágák a repjegyek és meg akarja gyorsan venni, nehogy még drágábbak legyenek. Ugye nekem a decemberem még teljesen bizonytalan, és nem is számítottam arra, hogy jön, ezért nem tudtam neki megigérni biztosra semmit sem. Másrészt én sokkal jobban szeretem előre megtervezni az ilyesmit, legalább 2-3 héttel előtte, és nem ilyen hirtelen. Ő erre teljesen besértődött, hogy nem mondtam azonnal igent. Megértem őt is, hogy szeretné megvenni gyorsan a jegyet és jönni, de azért nem úgy működnek a dolgok, hogy "add meg uram máris" kapok 1 napot eldönteni azt, hogy hogyan szervezzem meg a következő hónapot. Sajnos bármi közbe tud jönni, ha megigérném neki, hogy jöhet, és kiderülne, hogy mégsem jó, akkor abból probléma lenne, amit neki sem akarok okozni.

Ő azzal érvelt, hogy ha én mennék hozzá, akkor bármikor átrendezné miattam a naptárát, és fogadna, de szerintem enyhén túloz, hiszen egyértelmű, hogy az embernek van egy saját magánélete, és ahhoz hogy találkozást szervezzünk (amiben nyilván benne van a buli is, stb), ahhoz több idő kell, nem egy nap.

Ha két héttel korábban szólt volna, akkor meg tudtuk volni könnyebben szervezni, de szerintem nem várhatja el tőlem, hogy csak úgy keddről szerda reggelre bejelenti, hogy X-án jön, és még aznap mondjam meg, hogy tudom-e fogadni arra a hétvégre. Ha meg nem tudok pontos választ, akkor besértődik.

2022. nov. 29. 09:11
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
83%

Oké, nincs értelme, hogy tovább segítsek. Himihumi, maszatolsz. Csak épp az igazsággal nem tudsz előjönni. Nem baj, ha nekünk nem, de legalább neki.

Te még itt jársz. Nekem rendben van. De miért gondolod, hogy ez lottó? Kinek van igaza? Senkinek. Nem ismerünk.

2022. nov. 29. 09:49
 12/29 anonim ***** válasza:
74%
Hogyne lehetne már baja, pont ezt írom. De nem tudja megfogalmazni, hogy mi a baja. Én itt nem látok problémát. Csak annyit, hogy nincs kedve fogadni a legjobb barátnőt. Valószínű a lány is így érzi. Ezért kell az ikszet tenni valamelyikőjükhöz.
2022. nov. 29. 09:52
 13/29 A kérdező kommentje:
Szerintem felnőtt emberektől, de egyébként úgy általánosan is teljesen elvárható, hogy a találkozások legalább egy héttel előre legyenek megszervezve. Az nincs rendjén, hogy a másikat, akinek van egy sajátos napirendje, programjai, élete, problémái, olyan kellemetlen helyzetbe hozok, hogy miattam neki utasításra, rögtön úgy kell csinálni a dolgait, hogy fogadni tudjon engem. Itt nem azzal van a baj, hogy nem szeretnék vele találkozni, hiszen örülnék neki, hanem azzal, hogy nincs tisztelettel a másikra és nem érti meg, hogy nem körülötte forog a világ, mert ő kitalálja, hogy mindenki hozzá alkalmazkodjon de most azonnal.
2022. nov. 29. 09:55
 14/29 A kérdező kommentje:
11: Ne haragudj, de most te tényleg azt várod, hogy elkezdjem itt ecsetelni a magánéleti dolgaimat?
2022. nov. 29. 09:56
 15/29 A kérdező kommentje:
Ha ez a bajod, akkor megoszottam vele, hogy mi miatt lehet bizonytalan. Persze ő ezután is jött a megoldásaival, hogy hogyan kellene csinálnom.
2022. nov. 29. 09:57
 16/29 anonim ***** válasza:
84%
Tehát neked ez a véleményed róla. Akkor miért nevezed barátnak? Hazudsz neki, mert a valós érzéseidet nem mered megmondani. Miért?
2022. nov. 29. 09:57
 17/29 anonim ***** válasza:
79%

Na ezért nincs megoldás a kérdésedre, nem is lesz. Nem ismerünk titeket. És ti sem egymást.

Van megoldás rá, de amíg a valóságot sem fogadod el, marad minden. Sajnálom. Nem te vagy az egyetlen, aki ilyen.

2022. nov. 29. 10:00
 18/29 A kérdező kommentje:
16: úgy érzem, hogy kötekedni szeretnél. Pedig hidd el, hogy nincs a dolognak akkora misztikuma, mint amilyennek tévesen megpróbálod beállítani. Egészen egyszerűen arról van szó, ha adna egy 1-2 hetet, hogy megtervezzem előre a dolgaimat, hogy pontosat tudjak neki mondani, akkor örömmel tudom fogadni.
2022. nov. 29. 10:00
 19/29 A kérdező kommentje:
17: Milyen valóságot nem fogadok el? Miről beszélsz? Szerintem normális esetben mindenki tisztában van az alapvető illemmel és a másik határainak, életmódjának a tiszteletben tartásával. Ha ő jön vendégségbe, akkor neki kell alkalmazkodnia a másikhoz, és kész. Nem úgy működnek a dolgok, hogy egy nap alatt rákényszerülök megszervezni minden mást, mert ő kitalálta, hogy jönne.
2022. nov. 29. 10:03
 20/29 anonim ***** válasza:
82%
Semmi probléma. Kötekedésnek érezted. Rendben. Te így látod. Ezzel nekem nincs dolgom. Itt tartasz az életedben. Elfogadtam. Minden jót.
2022. nov. 29. 10:08
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!