Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Kinek van igaza?

Kinek van igaza?

Figyelt kérdés

Az egyik legjobb barátnőm külföldön él, és a covid miatt meg a pörgős munkahelye miatt nem tudtunk gyakran találkozni az elmúlt 2-3 évben. A cégnél, ahol dolgozott, leépítés volt, és sajnos őt is elengedték, ezért most 3 hónapig, ameddig nem talál új munkahelyet, lényegében szabadja van. Még aznap felhívott, hogy készülne haza (vidékre), és hogy Budapestre venné meg a repjegyet, hogy nálam aludjon, és legalább mi is együtt tudjuk tölteni az időt. Nyilván nagyon örültem neki, de olyan ultimátummal jött, hogy még aznap jelezzek vissza neki, hogy azon az adott napon jó-e nekem, tudom-e fogadni, mert drágák a repjegyek és meg akarja gyorsan venni, nehogy még drágábbak legyenek. Ugye nekem a decemberem még teljesen bizonytalan, és nem is számítottam arra, hogy jön, ezért nem tudtam neki megigérni biztosra semmit sem. Másrészt én sokkal jobban szeretem előre megtervezni az ilyesmit, legalább 2-3 héttel előtte, és nem ilyen hirtelen. Ő erre teljesen besértődött, hogy nem mondtam azonnal igent. Megértem őt is, hogy szeretné megvenni gyorsan a jegyet és jönni, de azért nem úgy működnek a dolgok, hogy "add meg uram máris" kapok 1 napot eldönteni azt, hogy hogyan szervezzem meg a következő hónapot. Sajnos bármi közbe tud jönni, ha megigérném neki, hogy jöhet, és kiderülne, hogy mégsem jó, akkor abból probléma lenne, amit neki sem akarok okozni.

Ő azzal érvelt, hogy ha én mennék hozzá, akkor bármikor átrendezné miattam a naptárát, és fogadna, de szerintem enyhén túloz, hiszen egyértelmű, hogy az embernek van egy saját magánélete, és ahhoz hogy találkozást szervezzünk (amiben nyilván benne van a buli is, stb), ahhoz több idő kell, nem egy nap.

Ha két héttel korábban szólt volna, akkor meg tudtuk volni könnyebben szervezni, de szerintem nem várhatja el tőlem, hogy csak úgy keddről szerda reggelre bejelenti, hogy X-án jön, és még aznap mondjam meg, hogy tudom-e fogadni arra a hétvégre. Ha meg nem tudok pontos választ, akkor besértődik.

2022. nov. 29. 09:11
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
75%
Hát, nem szeretnék magamnak egy ilyen "egyik legjobb barátnőt".
2022. nov. 29. 09:19
 2/29 A kérdező kommentje:
Most kire gondolsz, rám vagy rá?
2022. nov. 29. 09:26
 3/29 anonim ***** válasza:
59%
Természetesen rá. Egészen abszurd, mennyire tapintatlan, elvárná, hogy ő Te pattanj, miközben, gondolom, neki se kutyája, se macskája, most meg már munkahelye sem (így könnyű)... de mindegy is, akkor sem követelőzök így egy barátnőtől, ha elmúltunk 16 évesek.
2022. nov. 29. 09:29
 4/29 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagytok barátok.
2022. nov. 29. 09:29
 5/29 A kérdező kommentje:
Én megmondtam neki egyenesen, hogy nem várhatja el tőlem, hogy hirtelen bejelenti, hogy az adott napra megveszi a repjegyet és nekem aznapra fogadnom is kellene őt, különben megsértődik. Ezen az álláspontomon nem változtatok, mert én nem hoznék mást ilyen helyzetbe. Most azzal próbál győzködni, hogy dehát mi olyan dolgom van, stb. Nem érti meg, hogy ez nem így működik.
2022. nov. 29. 09:35
 6/29 A kérdező kommentje:
De már nem egyszer fordult elő hasonló, tavaly nyáron az történt, hogy előre megbeszéltük, hogy mikor jön, és pár nappal előtte bejelentette, hogy magával hozná a pasiját is. Holott erről szó sem volt, nyilván fogadtam őket, és nem is az zavartm hogy jön a pasi is, hanem, hogy nem értette meg akkor sem, hogy ezt nem pár nappal előtte jelentjük be.
2022. nov. 29. 09:38
 7/29 anonim ***** válasza:
70%

Az az igazi barátság, ahol az is megjelenhet, hogy rossz kedvem van mostanában, aggódom a jövő miatt, nem érzem, hogy most képes lennék a te terheidet is cipelni azzal, hogy idejössz. És a másik ezt elfogadja, megoldja máshogy. De ez a maszatolás, időhúzás, mert nyilvánvalóan a hátad közepére sem kívanod, teljesen érthető, hogy nem tetszik neki. Csak akkor legyél egyenes. Nem kell állandóan igent mondani. Ettől nem leszel rossz. A nemet majd ő feldolgozza. Mi azon a terveznivaló két hétig hogy a "legjobb barátnőd" ott legyen egy hétvégét? Hozzám az éjszaka közepén bárhonnan jöhetne a barátom. Ha nem lennék otthon, dolgoznék, akkor jöjjön oda, adom a kulcsot, megyek én is, ha végeztem.

Á, nem tudom sajnos megérteni miért neveztek olyan dolgot barátságnak, ahol az igazmondás nincs jelen.

2022. nov. 29. 09:40
 8/29 anonim ***** válasza:
82%
Na közben írtál. Én is megkérdezem akkor, illetve kérdezem. Mi olyan dolgod van, amitől ez nem így működik? Van rá értelmes válaszod? Ő úgy érzi, nincs, és én is. Csak annyit írsz, ez nem úgy működik. Mik a tételesen felsorolt problémák, ami miatt nem tud odamenni?
2022. nov. 29. 09:42
 9/29 A kérdező kommentje:
Nézd, rengeteg olyan magánéleti dolgom van, amit nem tudok 1 nap alatt megtervezni, hanem szükségem van arra a kb. 2 hétre, hogy pontosat tudjak mondani neki is. Szerinted az oké, hogy bejelented a másiknak, hogy kap egy napot arra, hogy eldöntse hogy tud-e téged fogadni ekkor és akkor, viszont még bizonytalan és több időre van szüksége, mire megtervezi a dolgait, akkor besértődsz?
2022. nov. 29. 09:46
 10/29 anonim ***** válasza:
67%

#7: megint az üveggömbödből nézed ki az egészet...

A kérdezőnek nem lehet baja?

2022. nov. 29. 09:47
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!