Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Az emberek mindig csak olyanok...

Az emberek mindig csak olyanokkal barátkoznak akik hasonló anyagi körülmények közt élnek?

Figyelt kérdés

Én igy látom a környezetemben. Az én barátaim sem gazdagok mint ahogy én sem, van aki jobban keres mint és van aki kevesebbet, meg olyan is van aki gazdag családból jött de ő maga nem gazdag.

Ismersz olyat aki nagyon gazdag és egy olyan ember a barátja aki nagyon szegény?

ma 00:34
 1/9 anonim ***** válasza:
82%

Egyszerű: így könnyebb megérteni egymást.

Van fordítva is, de sztem ritkább.

ma 00:45
 2/9 anonim ***** válasza:
Nem
ma 02:09
 3/9 anonim ***** válasza:
Nem kötelező hasonló anyagi szinten barátkozni, de a tapasztalat azt mutatja, hogy csak a hasonszőrűek között marad fenn hosszú távon jó kapcsolat.
ma 05:22
 4/9 anonim ***** válasza:
Többnyire igen.
ma 05:27
 5/9 Kólauborkával ***** válasza:
Többnyire igen, hisz eltérő anyagi helyzetű embereknek mást jelent a probléma, a szórakozás, öltözködés stb….
ma 05:51
 6/9 Sanyi2025 ***** válasza:
Ez nem a pénzről szól, csak más a szocio-közeg. Ha van közös pont, akkor lehet kapcsolat, de amúgy nem is találkoznak eleve.
ma 06:43
 7/9 anonim ***** válasza:

Ez nem csak a pénzről szól, hanem az odavezető mentalitásról is: van barátom, aki minden hónap végén azon sakkozik, hogy hogyan éljen túl. Én meg egész jól élek. Amikor 15 éve megismerkedtünk még hasonlóan álltunk.

Én keményen tanultam, dolgoztam.

Addigbő kifogásokat gyártott. A sulit nem fejezte be, mert lusta volt. Később a munkahelyén több alkalom is volt, amikor fizettek volna neki olyan képzést, ami értékes tudást ad, egyszer nem élt vele. Amikor a munkahelyén abszolút kihasználták (máshol dupla pénzért kellett volna kevesebbet dolgozni), akkor évekig nem lépett. A pénzügyeit is csapnivalóan intézi (ha van egy kis plusz pénze azt azonnal elbulizza illetve a helyzetéhez képest luxus dolgokra költi).

Milliószor adtam neki tanácsot, egyszer nem fogadta meg. Utána meg panaszkodik. Na és ez az, ami miatt egyre kevésbé vagyok rá kíváncsi.

ma 06:54
 8/9 anonim ***** válasza:
Barátnak nem nevezném, hanem a környezet adta nálam, hogy én alsó középosztálybelinek mondanám magamat, de akik körül vesznek, azok nagy többsége alsó-kategóriásak. Tesóm mondta is többször, hogy ne ilyenekkel barátkozzak: csak nem barátkozok, hanem a munkahely-környezet ilyen...
ma 07:05
 9/9 anonim ***** válasza:

A csóró arról beszél hogy nincs pénze, nincs lehetőség, stb. Én meg arról, hogy van pénzem, van lehetőségem, stb.

Felesleges egymással beszélgetnünk.

ma 09:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!