Miért nem válaszolnak az ismerőseim?
Azt tapasztalom, hogy jó pár nappal, hetekkel később válaszolnak sokan. Én próbálom fenntartani a kapcsolatot, érdeklődöm felőlük, de így nem látom ertelmet. Aki szintén ezt csinálja, mi a magyarázata rá?
Nekem sincs sok szabadidőm, de mindig tudok 2 percet erre szakítani.
Nem. Én is írtam korábban hogy a párom csak fontos, sürgős ügyekben ír vissza. Például ráírok, hogy hazafele vegyen már kenyeret hogy legyen mit vacsoráznunk. Erre például válaszol. Kifejtenéd, hogy ez miért "érdek"? :D
Tényleg vannak akik utálnak írogatni. Én megértem őket, én meg telefonálni nem vagyok hajlandó, simán nem veszem fel és kész. 😬
10: "ha valaki rámír azzal, hogy elmennék-e vele MA ESTE moziba, akkor rögtön visszaírok"
Itt a "mozi" az érdek, mert te azért irsz akkor vissza mert számodra ez kedvező ajánlat, szórakozás mert majd jól érzed magad. Ezt nevezik saját érdeknek.
Na és ha "(kivéve, ha pl. akkor már dolgozom vagy valami)" ugye elfoglalt vagy, akkor tojsz visszairni, mert téged már nem izgat a mozi mert nem tudsz elmenni, holott a másik fél pedig vár vár és nem irsz neki vissza pár szóban hogy hát ugye nem tudsz elmenni, de a szerencsétlen hadd maradjon bizonytalanságban.
Ez elég önző dolog az ilyen szitu és nem intelligens emberre vall, de ma ilyen a világ, mindenki csak saját magával törődik.
11: Nálatok meg a kenyér a lényeg az érdek. :P
Pld. ha azt irnád a párodnak, mizu, akkor ő sem irna vissza.
Hiányzik belőletek a lelkiismeret, amit sosem fogtok megérteni, mert nem ilyen közegben nőttetek fel.
Lehet lepontozni, nem izgat. :P
Nekem is rengeteg "barátom" volt, akik ugyanezt csinálták velem éveken át.
Én próbáltam hozzájuk közeledni, írni nekik, fenntartani a kapcsolatunkat, de egy idő után belefáradtam ebbe, hogy azok után fussak, akik a kisujjukat sem mozdítanák értem.
Aztán ha valakit számonkértem, rákérdeztem, mi az oka ennek, nekik állt feljebb, hogy mi jogon kérem őket számon, meg mit hisztizek, ehhez hasonló dumák.
Holott nem értem. Ha elvileg valaki a barátom, és ő is ezt vallja, hogy a barátom, akkor miért baj az, ha pár hetente érdeklődöm a hogy léte felől, esetleg megkérdezem ráér-e valami közös programra? Vagy ez történt, amit te kérdező írtál, vagy az, hogy kitaláltak mindenféle kamu indokot, hogy miért nem érnek rá beszélgetni, találkozni...satöbbi. Amivel nem is lenne baj, ha két óra múlva tanulás, munka, bármi helyett nem azt láttam volna a Facebookon, hogy ilyen kávézóba ülnek be más barátaival, ilyen bulihelyen vannak, stb.
Aztán fogtam, az összes ilyen ismerőst kiiktattam a francba, azóta sem állok szóba egyikkel sem, sőt az utcán sem köszönök nekik, ha véletlen találkozok velük, ami szerencsére ritka.
Köszönöm a válaszokat!
Meg tudom erteni azt is, aki azt válaszolta, hogy csak a fontos, sürgős dolgokra válaszol, különbözőek vagyunk. Szerintem, ha valaki vmit ír, az neki fontos, azért veszi a fáradtságot és küldi el neked.
#12 talán az utolsó mondatod, ami megmagyarázza, mi a probléma manapság.
#13: nehez eljutni erre az elhatározásra, de igyekezni fogok nem törődni velük.
#12 Ezt már megint nagyon félrenézted. :D A mozi csak egy példa volt, a "sürgős eset" egyáltalán nem azt jelenti, hogy nekem kedvező helyzetről van szó.
Ha azzal ír rám valaki,hogy tudok-e segíteni neki valamiben, arra is válaszolok, hiszen annak is vagy határideje van, vagy pedig olyan probléma, amit jobb minél hamarabb megoldani. Ez pedig egyáltalán nem az én "érdekem".
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!