Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » 20 liter benzin miatt ekkora...

20 liter benzin miatt ekkora balhé?

Figyelt kérdés

Egy barátom még tavaly novemberben elutazott Angliába és én vittem ki a reptérre az autójával és most pénteken én is hoztam haza.

Ő ajánlotta fel, hogy amíg odakint van, használhatom az autóját.

Mikor a reptérre vittem, èpp csak annyi benzin volt az autóban ami elegendő volt, mire hazaértem már tankolnom kellett. 50km a reptér,azaz oda-vissza kb 8liter benzin, amit már a saját pénzemen tankoltam de nem kértem el tőle. Ezen kívül majdnem félig volt a tank mikor visszaadtam az autót és kérdeztem tőle,hogy azt hogyan lehetne kiszívni belőle, mert ha keverek hozzá olajat akkor jó lesz a Simsonomba. Erre felháborodott,hogy 5hónapig használtam az autóját és visszakérem a benzint. (amit persze én vettem) Nem akartam balhét és mondtam,hogy oké akkor maradjon az övé, de ettől sem nyugodott meg,csak idelökött egy 10ezrest a benzin helyett, amit már nem akartam elfogadni.

2022. márc. 27. 21:07
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
100%

"20 liter benzin miatt ekkora balhé?"

Igen.

A balhét pedig te csinálod. Te hisztizel azon a 20 literen. Szóval a válasz: igen, 20 liter benzinért tényleg képes voltál balhézni, meg egy barátságot tönkretenni.

Bár akinek ilyen barátai vannak, annak ellenség már nem kell.

2022. márc. 30. 13:28
 32/48 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem neked a leghalványabb lövésed sincs arról, hogy mi az a barátság.

A barátság egyik jellemzője a kölcsönös segítségnyújtás. Ha egyik barátomnak szüksége van valamire, és tudok segíteni, akkor segíteni fogok. Miért? Mert a barátom.

A másik dolog pedig az önzetlenség.

Egy barátság nem arról szól, hogy üzletileg minden fillért elszámoljatok. (Egyébként is: ha így lenne, te az autó bérleti díjával nagyon rosszul járnál.) Van, hogy csak úgy adunk valamit a másiknak, és nem kérünk viszonzást. Ez viszont oda-vissza illendő, tehát nem úgy működik, hogy te ingyen használod az autóját (amit ő a saját pénzén vett meg, a saját pénzén fizeti a biztosítását, a karbantartását...), te meg utána képes vagy ilyen suttyóságokra, hogy még a benzint is kiszívatod az autóból. Itt valahol a kölcsönösség és az önzetlenség elve végletekig menően sérül.

A balhét meg te csinálod. Ő még ki is fizette volna, te nem fogadtad el, szóval innentől egyetlen szavad nem lehetne.

2022. márc. 30. 13:41
 33/48 anonim ***** válasza:
100%

Igazából te ugyanazon 20 liter miatt balhézol, amire azt mondtad hogy ő miért balhézik. Szóval nem igazán értem a kérdést.

Hány éves vagy, 10?

2022. márc. 30. 14:12
 34/48 A kérdező kommentje:
Egy ócska autóról (VW Golf 5) van szó, nem Ferrari. Azalatt a 2000kilométer alatt nem kopott semmit, és akár azt is mondhatjuk, hogy valahol én is szivességet tettem neki, mert vigyáztam az autójára amíg távol volt. Ha az utcán hagyja 5 hónapig akkor talán már feltörték vagy ellopták volna. A biztosítást pedig akkor is fizette volna ha csak utcán hagyja, szóval az sem tekinthető többletköltségnek.
2022. márc. 30. 14:52
 35/48 anonim ***** válasza:
100%
Nem tűnik fel, hogy az ég világon senki nincs egy véleményen veled? Mindenki szerint egy balfasz vagy.
2022. márc. 30. 15:05
 36/48 anonim ***** válasza:
100%
Félelmetesen ostoba vagy.
2022. márc. 30. 15:10
 37/48 anonim ***** válasza:
100%

Te qmigy fogyatékos vagy?

Nem tudod elfogadni a valaszokat, de megis ise jottel panaszkodni ...

Tobbet ne is tegyél fel ide kérdést, mert te úgysem tudod elfogadni mások válaszát...

2022. márc. 30. 15:27
 38/48 anonim ***** válasza:
100%
Azért arra mégis jó volt az az "ócska" autó, hogy fél évig hasznád, ugye?
2022. márc. 30. 15:35
 39/48 anonim ***** válasza:
100%
Minek az embernek ellenség, ha ilyen barátai vannak...
2022. márc. 30. 15:39
 40/48 anonim ***** válasza:
100%
Én ilyen esetben megérteném ha komoly anyagi gondjaid lenne és megkérnél, hogy fizessem ki a benzint, de, hogy leszívd? Komolyan ez szuper gáz.
2022. márc. 30. 20:55
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!