20 liter benzin miatt ekkora balhé?
Egy barátom még tavaly novemberben elutazott Angliába és én vittem ki a reptérre az autójával és most pénteken én is hoztam haza.
Ő ajánlotta fel, hogy amíg odakint van, használhatom az autóját.
Mikor a reptérre vittem, èpp csak annyi benzin volt az autóban ami elegendő volt, mire hazaértem már tankolnom kellett. 50km a reptér,azaz oda-vissza kb 8liter benzin, amit már a saját pénzemen tankoltam de nem kértem el tőle. Ezen kívül majdnem félig volt a tank mikor visszaadtam az autót és kérdeztem tőle,hogy azt hogyan lehetne kiszívni belőle, mert ha keverek hozzá olajat akkor jó lesz a Simsonomba. Erre felháborodott,hogy 5hónapig használtam az autóját és visszakérem a benzint. (amit persze én vettem) Nem akartam balhét és mondtam,hogy oké akkor maradjon az övé, de ettől sem nyugodott meg,csak idelökött egy 10ezrest a benzin helyett, amit már nem akartam elfogadni.
"20 liter benzin miatt ekkora balhé?"
Igen.
A balhét pedig te csinálod. Te hisztizel azon a 20 literen. Szóval a válasz: igen, 20 liter benzinért tényleg képes voltál balhézni, meg egy barátságot tönkretenni.
Bár akinek ilyen barátai vannak, annak ellenség már nem kell.
Szerintem neked a leghalványabb lövésed sincs arról, hogy mi az a barátság.
A barátság egyik jellemzője a kölcsönös segítségnyújtás. Ha egyik barátomnak szüksége van valamire, és tudok segíteni, akkor segíteni fogok. Miért? Mert a barátom.
A másik dolog pedig az önzetlenség.
Egy barátság nem arról szól, hogy üzletileg minden fillért elszámoljatok. (Egyébként is: ha így lenne, te az autó bérleti díjával nagyon rosszul járnál.) Van, hogy csak úgy adunk valamit a másiknak, és nem kérünk viszonzást. Ez viszont oda-vissza illendő, tehát nem úgy működik, hogy te ingyen használod az autóját (amit ő a saját pénzén vett meg, a saját pénzén fizeti a biztosítását, a karbantartását...), te meg utána képes vagy ilyen suttyóságokra, hogy még a benzint is kiszívatod az autóból. Itt valahol a kölcsönösség és az önzetlenség elve végletekig menően sérül.
A balhét meg te csinálod. Ő még ki is fizette volna, te nem fogadtad el, szóval innentől egyetlen szavad nem lehetne.
Igazából te ugyanazon 20 liter miatt balhézol, amire azt mondtad hogy ő miért balhézik. Szóval nem igazán értem a kérdést.
Hány éves vagy, 10?
Te qmigy fogyatékos vagy?
Nem tudod elfogadni a valaszokat, de megis ise jottel panaszkodni ...
Tobbet ne is tegyél fel ide kérdést, mert te úgysem tudod elfogadni mások válaszát...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!