Ez igaz barátság lenne?
Legjobb barátok vagyunk 9 éve, mindketten lányok vagyunk.
A barátnőm állandóan bulizni akar menni, vagy valamit szeretne csinálni. Kizárólag akkor találkozunk, ha valami történik. Vagy amikor ő bulizni akar, ugyan hív, de sosem ajánlotta fel nekem azt,hogy fizeti a jegyet (tudván,hogy nem volt pénzem). Én rengetegszer fizettem már neki elég sok mindent.. Nos, ez elég sokszor megtörtént már, és mikor mondom neki,hogy nekem nincs kedvem bulizni, akkor át sem jön vagy flegma lesz.
Az utóbbi időben nagyon elkezdett számítani nála a pénz. Nem tudom miért lehet ez. És mindketten 20 évesek vagyunk.
Te is tudod, hogy nem az.
Ez egy egyoldalú dolog.
Egy barátság inkább olyan, mint egy növény, ami így mindenféle összevissza módon növekszik (vagy nem). és annak a kérdésnek sem sok értelme van, hogy ez most igaz növekedésű növény e. olyna amilyen.
de egy kilenc éves dolog az ember életében már eléggé valami. szóval az, hogy eddig ez létezett már az is meghatározó dolog. és teljesen nyitott kérdés mi lesz belőle a jövőben.
ha megvan azaz érzület ami összeköt titeket, ha tudtok valódi dolgokat megosztani egymással akkor növekedhet tovább.
szerintem a pénzen amúgy nem sok értelme van rugózni, hogy ki mit mennyit. itt nagyon meghatározó, hogy kinek milyen az anyagi helyzete. az tud nagyvonalú lenni akinek van miből. szerintem ez addig jó amíg szabad az egész. ha szívesen fizet aki fizet akkor jó. ha meg már nem akkor nem jó. szóval jó ha mindig ott van, hogy ez addig legyen mí ez tényleg jó így. meg az is jó ha lehet kérni, de lehet nemet is mondani.
Hát egy igaz barátságról véletlenül se jutna ilyen eszembe, hogy ez beleférne.
Sőt 9 év ide vagy oda, ilyet őszintén én inkább barátnak sem neveznék, mert számomra nem lenne az.
#5 Persze ez mindig 2 emberen múlik.
Ezért is irtam, hogy én :)
Én nálam a tisztelet is fontos dolog, és persze sok mnident meg lehet tenni a másik emberrel, és sokszor a másik lenyeli, tűri, megbocsájt stb. ilyen olyan okokból, de valahol meg kell azért húzni a határt.
Túl lehet élni, túlélheti egy barátság, hogy ha egy ideig egyoldalúvá válik a dolog, de ha az ember tiszteli is a másikat, nem fogja folyamatosan telibeszarni és csak a saját akaratát hajtani.
Néha-néha belefér, hisz nem lehet 2 ember mnidig egy véleményen és rédeklődési körön, de ha ezek után ahogy a kérdező irta flegma is lesz a másik az már szerintem igencsak erős tiszteletlenség és egyoldalúság, ami nálam már nem barátság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!