Hogyan lett volna helyes?
Volt egy legjobb barátom, akinek van egy barátnője. A lánnyal sokszor elmentünk kettesben helyekre beszélgetni, kicsit hülyéskedni. Aztán pár hónapja elkezdtem többet érezni iránta, mint barátság. Pár napja bevallottam neki. A dolog végkifejlete egy igen csúnya lepattintás, és kapcsolat megszakítás lett.
Szerintetek nem kellett volna bevallanom? Hanem hagyni, hogy elmúljon egyszer az érzés?
Szerintem nagyon jól tetted, hogy elmondtad. Ha nem muszáj, akkor nem kell kapcsolatban maradni olyannal, aki tetszik neked de úgyse kellesz neki. Ez megalázó és különben is csak a konfliktusok vannak belőle (mondjuk ha van párja annak a valakinek). Nem is lenne az már igazi barátság, ha nincs konfliktus, akkor se. Utána már nem lehet egymásra igazi barátként nézni. Sokan még évek után is éreznek valamit a másik iránt, csak nem vallják be. Láttam már ilyet, onnan tudom.
Amikor nekem egy pasi régen szerelmet vallott, én utána már nem tudtam rá igazi barátként nézni. Bizonyos témákról már nem lehetett vele felszabadultan beszélgetni. Például párkapcsolati dolgokról, az én páromról, az ő magánéletéről. Azon kellett óvatoskodnom, hogy mit mondhatok neki és mi az amivel már megbántanám.
Sokkal jobban át kell akkor gondolni, hogy mit lehet mondani és mit nem. Mit lehet megtenni és mi az, ami már reményt ébreszt feleslegesen a másikban.
Nagyon jól tetted, hogy elmondtad és a csaj jól tette, hogy lezárta a kapcsolatot.
Majd lesz még igazi barátod, rajta kívül is sok ember van még és biztos jobban ki tudsz így alakítani párkapcsolatot is.
Szerintem ezzel sok fájdalomtól kímélted meg magad, még akkor is ha most szar érzés!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!