Mi lenne a helyes megoldás a -hogyan vegyem rá szüleimet- kérdésekre?
Az a baj, hogy a gyerekeket sokszor nem vonják be a család anyagi életébe. Lehet még csak azt sem tudják, mennyit keres a szülő, nem hogy mennyibe kerül egy havi rezsi, élelem, néha ruházat, ha van, mennyi hitel, aminek a mennyi a törlesztője.
Ha tudják is a havi bevételt, néha így gondolkodnak:
Apa keres 110ezret, anya 65ezret, az 175 egy hónapban. Nehogy már ne tudnának nekem x cuccot, több zsebpénzt adni...ect.
Azt nem tudják, hogy a ház amiben élnek, szinte a banké, pl 60 a törlesztő.
45 a rezsi.
70 pedig, amiből ennivalót kell venni, X főre.
A húgom barátnője (12) azt sem tudja mennyi egy kiló kenyér. Mondtam neki, hogy változó, úgy 2-300.
Az nem sok. De ugye minden nap...
Engem megtanítottak a pénz értékére, ennyi idősen, már én jártam boltba, és havi feladatom volt, kiszámolni a bevételt és a kiadásokat. Minden hónapban levezettem egy füzetbe.
21 éves vagyok, saját háztartással, és jól átlátom.
Tizenévesen sem követeltem, hogy ez kéne, meg az...
Sajnos manapság olyan sokan nem családként élnek, csak egymás mellett. A szülő semmit nem tud a gyerek érzéseiről, gondolatairól, ügyeiről. Hogy kivel hol és mit csinál. Lehet hogy őt is így nevelték gyerekként, de azért 20-30 éve még másabb volt a világ.
Könnyű azt mondani h beszéld meg a szüleiddel... mégis honnan vegyen bátorságot egy olyan fiatal, aki lehet hogy még soha nem beszélgetett el a szüleivel komoly dolgokról, szexuális életről, párkapcsolatról vagy testi/lelki problémáiról?
A legtöbb kérdés nem arra irányul hogy hogy vegyék rá a szülőket a legújabb telefon v akármi megvásárlására, hanem arra, hogy alapvető problémákat nem tudnak megosztani és megoldani együtt. Ráadásul itt találkozhatnak olyanokkal, akik hasonló dolgokkal küzdenek vagy éppen tudnak jó tanácsot adni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!