Ülve vagy állva helyes?
Figyelt kérdés
Nemrég kezdtem bicepszre edzeni súlyzóval, és megfigyeltem hogy ülve sokkal könnyebb mint állva, pedig ülve ha betámasztom a könyököm, akkor kizárólag a bicepszem használom. Ha állva csinálom akkor akaratlanul is használom a vállam, stb. Most akkor ülve csalás, vagy állva nehezítés?2020. márc. 29. 17:29
2/10 A kérdező kommentje:
De hogyhaállva mást is használok (váll mellizom stb) pedig csak bicepszet akarok?
2020. márc. 29. 17:42
4/10 A kérdező kommentje:
Én értem hogy mindenki azt írja, hogy állva, de miért? :D
amúgy köszi a válaszokat!
2020. márc. 29. 18:00
5/10 anonim válasza:
tökmindegy, csináld és kész!
nem szabad okosságokra hallgatni mert mindig van aki "jobban tudja"
6/10 anonim válasza:
Figyelj, ne mozgasd a vállad, ilyen egyszerű :) Hátra és le kell szorítani a vállakat, a felkart mozdulatlanul test mellé szorítani, csak a könyök mozdul.
7/10 anonim válasza:
Mind a kettő helyes.
Ha ülve csinálod akkor csak a bicepszedet használod (szeparált gyakorlat lesz) ezért nagyobb súlyt is képes vagy megmozgatni. Könnyebb lesz a túlterhelés.
Ha állva csinálod összetett mozgás lesz hiszen a hasizmaid (és más is ) is dolgoznak, hogy stabilizáljanak. Megakadályozza hogy a súly felrántontson a pi ...ba.
A válladat azért ne használd, szorítsd a könyöködet az oldaladhoz és úgy csináld.
Ja és még annyit hogy csináld mind a kétféle verziót.
8/10 anonim válasza:
Mindkettő! Ahogy a 7-es írta, ülve nagyobb súllyal.
9/10 anonim válasza:
Szerintem mindegy, csak a könyököd ne mozogjon előre. De ha nagyon precíz akarsz lenni, keress egy olyan támasztékot, mint a konditermi koncentrált bicepszgépek, akkor tutira kiiktatsz minden egyéb stabilizátor izmot.
10/10 anonim válasza:
Mind a kettőnek megvan az előnye. Csináld mindkettőt, majd kitapasztalod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!