Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ülve vagy állva helyes?

Ülve vagy állva helyes?

Figyelt kérdés
Nemrég kezdtem bicepszre edzeni súlyzóval, és megfigyeltem hogy ülve sokkal könnyebb mint állva, pedig ülve ha betámasztom a könyököm, akkor kizárólag a bicepszem használom. Ha állva csinálom akkor akaratlanul is használom a vállam, stb. Most akkor ülve csalás, vagy állva nehezítés?

2020. márc. 29. 17:29
 1/10 anonim válasza:
74%
állva.
2020. márc. 29. 17:34
 2/10 A kérdező kommentje:
De hogyhaállva mást is használok (váll mellizom stb) pedig csak bicepszet akarok?
2020. márc. 29. 17:42
 3/10 anonim ***** válasza:
82%
Állva csináld.
2020. márc. 29. 17:50
 4/10 A kérdező kommentje:

Én értem hogy mindenki azt írja, hogy állva, de miért? :D

amúgy köszi a válaszokat!

2020. márc. 29. 18:00
 5/10 anonim ***** válasza:
70%

tökmindegy, csináld és kész!

nem szabad okosságokra hallgatni mert mindig van aki "jobban tudja"

2020. márc. 29. 18:17
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Figyelj, ne mozgasd a vállad, ilyen egyszerű :) Hátra és le kell szorítani a vállakat, a felkart mozdulatlanul test mellé szorítani, csak a könyök mozdul.
2020. márc. 29. 18:19
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Mind a kettő helyes.

Ha ülve csinálod akkor csak a bicepszedet használod (szeparált gyakorlat lesz) ezért nagyobb súlyt is képes vagy megmozgatni. Könnyebb lesz a túlterhelés.

Ha állva csinálod összetett mozgás lesz hiszen a hasizmaid (és más is ) is dolgoznak, hogy stabilizáljanak. Megakadályozza hogy a súly felrántontson a pi ...ba.

A válladat azért ne használd, szorítsd a könyöködet az oldaladhoz és úgy csináld.

Ja és még annyit hogy csináld mind a kétféle verziót.

2020. márc. 29. 18:50
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Mindkettő! Ahogy a 7-es írta, ülve nagyobb súllyal.
2020. márc. 29. 19:14
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem mindegy, csak a könyököd ne mozogjon előre. De ha nagyon precíz akarsz lenni, keress egy olyan támasztékot, mint a konditermi koncentrált bicepszgépek, akkor tutira kiiktatsz minden egyéb stabilizátor izmot.
2020. márc. 29. 23:31
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Mind a kettőnek megvan az előnye. Csináld mindkettőt, majd kitapasztalod.
2020. márc. 30. 10:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!