Az emberek szerintetek is undorítóak?
Mindenki kisistennek képzeli magát, ítélkezik mások fölött, kioktat másokat, lenéz másokat, kibeszél másokat, árt másoknak.
Nem találok semmi szeretnivalót ezekben a férgekben.
Más is így van vele?
8
Ennek semmi köze a képzéshez. Képzett emberből nem lesz jó ember. A becsületet nem az egyetemen oktatják.
#11: Középvezető vagyok, nem kell bemutatni a dolgokat különböző szinteken. De azért az csak belátható, hogy minél tanultabb, minél "értelmiségibb" körökben mozog az ember, annál nagyobb eséllyel lesz több, normálisabb ember körülötte (nagy általánosságban a kérdésben kifogásolt tulajdonságokat tekintve)
9
Mi? Hogy valaki tisztelje az embertársait, ne beszélje ki őket, ne pletykáljon az valakinek nem alapvető? Akkor ott nagy bajok vannak, és igazolja amit felvetettem.
Az ember a családját nem választhatja meg, de ideális esetben a családban szeretik és tisztelik egymást, jól bánnak egymással.
A barátait és az ismerőseit megválaszthatja. Eldöntheti hogy kivel hajlandó szóbaállni. Ha megkérdezik az embereket hogy melyik embertípust nem tudja tolerálni, a többség a butát mondja. Nekem a butákkal semmi bajom, amíg jóindulatúak, és nem az általad leírt módon viselkednek. Az egyedüli akit nem tűrök meg magam körül, a rosszindulatú ember. Egyszerűen nem alakítok ki semmiféle kapcsolatot ilyenekkel, mert nem vagyok rá köteles. Innentől kezdve nem is kell őket elviselnem.
A szomszédait és a munkatársait nem tudja megválogatni az ember, de nem kell velük feltétlen kapcsolatot kialakítani, nem kell muszájból jópofizni. A munkatárssal (ha a munka jellege engedi) egy szót sem kell váltani, el lehet dolgozni egymás mellett egy szó nélkül, végül is az ember nem szociális életet élni jár dolgozni, hanem pénzt keresni. Ha jó a légkör, az egy plusz, de nem számít az sem, ha nem. Ha pedig a munka megköveteli a kommunikációt, azt is lehet professzionális szinten tartani, kizárólag annyit beszélni amennyit feltétlenül kell, csakis a munkáról.
A szomszédok meg ha olyanok, szintén nem kell velük bájologni, köszönsz és továbbmész.
14
A kérdést illetően eltekinthetnénk a képzettségtől, karriertől, diplomáktól meg hasonlóktól? Nem véletlen nem emeltem ki, hogy mely rétegről gondolom azt amit gondolok. Mert nagyjából minden rétegre vonatkozik. Aljasnak lenni sokféleképpen lehet, és igen gyakran a fehér gallérosok még aljasabbak. Például ott van a mindenkit megvető és magát mindenkinél jobbnak képzelő sznob. Az, hogy valaki elért valamit, az az esetek többségében csak ront a személyiségén, mert már feljogosítva érzi magát, hogy mások fölé helyezze magát, többnek képzelje magát. És ez undorító.
#18: Nem igazán lehet eltekinteni tőle. De ezek alapján azt sejtem, hogy te az alsóbb régetekben mozogsz, onnan jönnek a rossz érzéseid az emberek iránt az eredeti kérdésben megfogalmazottak szerint. Ellenben az intellektuálisan magasabb szinten álló rétegekről (nevezzük így az egyszerűség kedvéért), pedig gyártod azokat a prekoncepciókat, amiket ilyen helyzetekben mantrázni szoktak az emberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!