Pénzt kér tőlem az orosz ismerősöm pár mondat lefordításáért, ti szóba állnátok vele ezután az én helyemben?
Kedves 20-as válaszoló!
Egy kicsit azért kifordítottad a szavaimat. Én láttatni akartam, hogy én mit tekintettem csekélységnek a magam részéről. Nem hozom fel harmadszor a könyvek-vonalat. A lány járt Magyarországon tavaly, a barátjával. Én fél évvel előtte intéztem nekik szállásokat, mivel a turizmus szektorban dolgozom. Ugye ez a munkámmal kapcsolatos, nem is "rugóztam" rajta. Később kimentem értük a reptérre (nem Pest megyében lakok), párszor még hoztam-vittem őket az országban, mikor időm engedte, de azért nem minden nap. Megköszönték. Hiányérzetem nem támadt, segítettem valakinek és nem vág földhöz az elégetett benzin értéke, jut kenyérre attól még.
Megint azt mondom, hogy én csekélységként tekintek az általam kért pár mondat lefordítására.
A fordítás nehézségéről csak annyit, hogy a "körbebordás" szót én sem tudom angolul, meg németül se, de 3 kép segítségével (a motorkerékpár említett alkatrésze, egy kör, bordák) a másik megkért, nem tolmács ismerősöm 2 perc alatt lefordította nekem. Örömmel. Én meg nem lógok a nyakán újabbnál újabb kívánságaimmal.
Aki elolvassa a sztorit, értelmezi, vélhetőleg megért engem.
Ha továbbra is megy a folyó ebben a sodrában, akkor mindenki jobb ember nálam. Vagy hazudik.
Én a magam részéről több hozzászólást nem intézek már a témához.
Szia! Kérdező, én teljesen megértelek. Abban a pillanatban, amikor segítünk valakinek tényleg nem azért tesszük, mert cserébe elvárunk valamit, de mégis rossz érzés az, amikor nekünk lenne szükségünk rá és egyből pénzt kér. Főleg, hogy szerintem te többet tettél érte azzal, hogy ingyen könyvet küldtél neki meg reptérről is elhoztad őket.
Szerintem sok ember nem érti meg itt azt, hogy itt nem arról a párszáz forintról van szó, ha tök idegennek kell kifizetni, akkor kifizetjük szó nélkül. De mikor egy olyan ember kér pénzt a segítségért, akinek azelőtt te is segítettél, sőt több dolgot tettél érte önzetlenül, mint amennyit te kértél, az szíven tud ütni, szólok megint, hogy itt nem a pénzről, hanem jó érzésről van szó.
Amúgy nem ide tartozik, de én is tanulok oroszul. Hol szerzel levelezőtársakat?
Köszönöm, tökéletesen megérted a helyzetet.
Én az Interpals.net nevű oldalon ismerkedtem meg velük. Ők jelöltek be aztán Facebook-on, meg hívtak meg Vkontaktéra is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!