Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Pénzt kér tőlem az orosz...

Pénzt kér tőlem az orosz ismerősöm pár mondat lefordításáért, ti szóba állnátok vele ezután az én helyemben?

Figyelt kérdés
Több orosz levelezőtársam is van, alapvetően jól kijövünk egymással, még az "orosz Facebook"-ra is meghívtak. Orosz Pannóniás csoportba léptem be, viszont a legtöbb csoporttag nem ért angolul. Megkértem az egyik ismerősömet, hogy fordítson le nekem pár sort. Foglalkozását tekintve orosz-kínai tolmács a leányzó. Teljesen komolyan leírta, hogy ez pénzbe kerül majd nekem. Engem ez nagyon kiábrándított, mert eszembe nem jutna pénzt kérni azért bárkitől is, hogy pár sort lefordítsak az anyanyelvemre.

2019. júl. 25. 15:54
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
86%
Mert te nem tolmács vagy. Ő viszont ebből él.
2019. júl. 25. 15:57
 2/26 anonim ***** válasza:
86%
Én meg fodrász vagyok, ebből élek. Jól néznék ki, ha minden ismerősöm haját ingyen csinálnám.
2019. júl. 25. 16:04
 3/26 A kérdező kommentje:
Ahha, jól van. 4-5 mondatot takar a pár sor, csak megjegyzem. Ha 10-20-30 oldal lefordítására kérném, magától értetődő, hogy nem szívességképp gondolnám.
2019. júl. 25. 16:08
 4/26 anonim ***** válasza:
71%
A szövegkifejtésed is 5 mondat.
2019. júl. 25. 16:13
 5/26 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, nem fogta fel, hogy te csak barátkozó kategóriában kéred, nyilván napi tizennyolc ilyen fordítás felkérést kap, minthogy ez a munkája, és automatikusan küldi róla az összeget...

Meg aztán Oroszországban nem mindenki él kitartott brüsszeli életszínvonalon, hanem filléres problémákkal küszködik. Albérlet, villanyszámla, szívbeteg anyuka, alkoholista apuka. Sokan betegesen fogják a pénzt, ahol tudják, mert megszokták, hogy nem mindig van.

Hát ne állj vele szóba, ha nem szimpatikus, azt kész...

2019. júl. 25. 16:13
 6/26 A kérdező kommentje:
Utolsó, neked lesz igazad. Nyelvkönyveket küldtem neki pár hónapja, mert magyarul (is) tanul. Semmiféle ellenszolgáltatást nem kértem, mert baráti szívességnek tekintettem az egészet. Ezért is lepődtem meg ezen a dolgon, mert én igenis csekélységnek gondoltam.
2019. júl. 25. 16:20
 7/26 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az túlzás, hogy pár mondatért pénzt kér, de azért nem szóba állni vele hülyeség lenne csak ezért.

Egyébként mit kellett volna lefordítani?

2019. júl. 25. 16:21
 8/26 anonim ***** válasza:
76%

Abba gondolj bele, hogy ő ezt a szabadidejében csinálja. Akármi mást csinálhatna helyette, amíg lefordítja. Még akkor is, ha pár sorról van szó.

Ő azzal is számol, hogy ez gyakoribbá is válhat és, ha pár sort meg pár sort összeadsz, simán kijön több oldal is.

Illetve, még megérteném a felháborodásod, ha pl egy közeli rokonodról beszélnénk (anya-apa-tesó) vagy egy barátnődről, akivel már pelenkás korotok óta ismeritek egymást és elválaszthatatlanok vagyotok (bár akkor is nekik lenne igazuk), de itt egy sima ismerősről írsz.

2019. júl. 25. 16:22
 9/26 anonim ***** válasza:
78%

Én pl külföld miatt anyanyelvi szinten beszélek egy nyelvet és gyűlöltem régen, amikor átküldözgettek dalszövegeket, hogy fordítsam le magyarra vagy magát a dalt, hogy írjam le a szövegét és küldjem el az idegen nyelven meg magyarra is fordítsam le meg felrendeltek MSN-re, hogy egy külföldivel beszélnek és én fordítsam amit írt nekik meg, amit adnának választ is írjam meg az idegen nyelven vagy, hogy készítsem őket nyelvvizsgára vagy csak tanítsam meg őket a nyelvre, stb.

Nem kértem pénzt, de helyette pl élvezhettem volna a szabadidőmet.

Utána megtanultam nemet mondani inkább és azóta sincs gondom. Sokszor kapok még ilyen kérést, hgogy tanítanék e, amire átirányítom máshoz, a többit meg ignorálom - feltalálták a GF-ót, a feliratot videókon, nem kellek én már tolmácsnak :)

2019. júl. 25. 16:32
 10/26 anonim ***** válasza:
65%
Van Google fordító, nemzetközi nyelveket szinte tökéletesen kezel. Hogy jut egyáltalán eszedbe 5 sort tolmáccsal fordíttatni?
2019. júl. 25. 16:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!