Melyik a jobb? A PS3 vagy Xbox 360
Helyesbítenék az előttem lévő 3 emberke hozzászólásaihoz:
1. hozzászóló!
A játékélményt inkább az exkluzív játékokban keresd! Én is ez alapján tettem és ezért maradtam a PS3 mellett! Grafikai összehasonlítást nem ajánlott nézni, mert ki tudja: Lehet, hogy egy konkurenskonzolgyűlölő emberke készítette és szándékosan kiemelte azokat a részeket, amiben jobb a saját konzolja, mint a másik. Én egyetértek az oldalakon keresztül vitatkozó PS3-as emberke hozzászólásával: ha te grafikai összehasonlítást akarsz nézni, akkor inkább fáradj be egy olyan üzletbe, ahol ott van mind2 konzol, a tv az alapbeállításokon van(nincs eltekert fényerő stb.) és ott nézd meg! Bár szerintem ez b.aromság, mivel nem a te feladatod, hogy jó grafikát fejlessz a játékhoz, hanem a játéknak a készítőié/fejlesztőié, de ha valakinek ez kell:) A másik meg, hogy ha már annyira grafikai összehasonlítást akarsz nézni ne olyan 1000éves játékkal tedd ezt meg, mint az Assassin's Creed, amit még ki tudja, hogy milyen Engine-nal fejlesztettek ki. Itt van a 2. rész:) A flashelésről pedig: Ismét a magam példájából indulok ki: nekem ami jó, nagyon tettszik, azt megveszem, mivel az szerintem megéri az árát. Használtan veszek játékokat(amik közepesen nyerték el a tetszésemet), csak jó helyen kell keresni és fillérekért megveheted. A másik meg az, hogyha te a netről szeded le az Xbox 360-ra a játékot, akkor megvonod magadtól az online támogatást, pedig szerintem egy 7. generációs gépnél már erősen ajánlott az online szórakozás, legalábbis nálam:)
2. hozzászóló
Honnan vetted azt, hogy csak a Blu-Ray lesz pár éven belül? Nem elképzelhetetlen, de a Blu-Raynek jobban kéne működnie, itt arra akarok kitérni, hogy még mindig drága+lassan lehet beolvasni. Nem véletlenül terveznek a HD-DVD után egy új formátumot(asszem Kínában), ami olcsóbb és hasznosabb, mint a Blu-Ray. A DVD-t sem kell még leírni. Múlt héten akartam venni Blu-Ray filmet, bementem 2 hipermarketbe, megkérdeztem a "szakértőket", hogy hol találok Blu-Ray filmeket? Szerinted mit válaszolt rá: ...Milyen filmeket? xD Szerintem egy 4-5 év kell a Blu-Raynek, ha addig megmarad.
3. hozzászóló
Ha egy kétrétegű DVD max. 8 GB-nyi adat tárolására alkalmas, akkor egy 12 GB-os játék hogyan fér rá? Leg1szerűbb magyarázat:
1 db 2rétegű DVD - max. 8 GB
2 db 2rétegű DVD - max 2x8=azaz 16 GB.
A Forza Motorsport 3 is két lemezen van(bocsánat, ha esetleg mégsem, de én ismerősömtől így hallottam). Egyébként veled értek 1et, mire letöltöd azt a rengeteg adatot, kiírod egy DVD-re, addig meg is vehetnéd a játékot(áram+net+lemez+idő, amíg csökken az ára=a használt játék árával). Pont tegnap számoltam, hogy mi lenne, ha az Assassin's Creed 2-t tölteném le Xbox 360-ra:
1. az internet: max. 100KB/s sebességű és 4000 Ft havonta
2. lemez: 5-600 Ft, ez nem sok
3. áram: egy hónap alatt kijön egy 2-3000 Ft
4. idő: jatekaim.hu-n 8500 Ft-ért már van AC2. Adjuk össze!
Megéri?
Én csak annyit szeretnék mondani, hogy én is voltam már jó pár ilyen vitában, aztán nem lett eredménye. Nem a ti dolgotok az, hogy eldöntsétek, melyik konzol a jobb? Az a gyártók(Sony/Microsoft) feladata, hogy egymást eltapossák. Nektek a dolgotok, hogy játszatok velük. És egy konzolnál milyen játékok vannak: multiplatform(azaz nem csak 1 platformra kijövő játék)+exkluzív játék(ami csak 1 platformra jön ki). A ti dolgotok az, hogy eldöntsétek, melyikkel játszanátok szívesebben? Különösen az exkluzívokat kell figyelembe venni, mivel nem véletlenül csak 1 konzolra jön ki: a gyártó konzolját a játék népszerűsítette, így a gyártó "megvásárolta" azt a céget, ami az adott játékot készíti, hogy ne írják ki más platformra.
1. az internet: max. 100KB/s sebességű és 4000 Ft havonta
2. lemez: 5-600 Ft, ez nem sok
3. áram: egy hónap alatt kijön egy 2-3000 Ft
4. idő: jatekaim.hu-n 8500 Ft-ért már van AC2. Adjuk össze!
Megéri?
nos kinek hogy van ez így neked ezek szerint pl nem éri meg de lehet hogy másnak igen
12:07
1. Először erősen azt javaslom, hogy próbálj meg egy elfogadható szöveget készíteni, külön pontokba leírni, ne ilyen csapnivaló 5 soros mondatból álló fikázást készíts, ha már valamit írni akarsz! Szerintem nem nehéz feladat!
2. Hogy kevered ide a PC-t? Tájékoztatásul közlöm, hogy a kérdés az az, hogy "Melyik a jobb? A PS3 vagy az Xbox 360?" nem az, hogy a "PC vagy a konzol?" PC-ről nekem is hasonló véleményem van, így ezt nem folytatnám.
3. Ahogy látom, nálad az Xbox 360 egyetlen célt képvisel: azt, hogy minél olcsóbban szedj le rá játékokat az internetről. Hát gratulálok, ha te ezzel Istennek tartod a konzolodat, meg menőnek, hogy szerencsétlen programozók fejére rátojva leszeded az internetről a játékot, akkor folytasd csak! Te mit szólnál hozzá, ha egy általad több éven át fejlesztett projektet(amiből tudod, hogy sikeres lesz) én csak úgy vállat rántva ellopnám? Én megadom a tiszteletet a programozóknak, , hogy legalább megveszem (még ha használtan is) a játékot, ezzel is ügyelve a minőségre és elismerve a munkájukat. Én sem vagyok milliárdos, de mindig tudok megoldást keresni, hogy a játékot az átlagárnál olcsóbban, lehetőleg külföldről vegyem meg. Ennek köszönhetően már 8 játékom van PS3-ra, és eddig összesen kb. 35000 Ft-ot költöttem rá(ezeket tovább tudnám adni, el tudnám cserélni stb.). A te matematikai számításod alapján ennek 80 000 Ft-nak kéne lennie, nem?
Ne a magyarországi üzletek árajánlataid nézd, ha egyszer valami csoda folytán mégis játékvásárláson törnéd a fejed, hanem mondjuk ezeket: jatekaim.hu, game.co.uk, Shop To stb. Itt sokkal olcsóbbak. És természetesen a jatekaim.hu-hoz hasonló külföldi oldalakat kell nézni, ott még olcsóbb:)
A magyarországi árak egyszerűen nevetségesek, nemcsak a videojátékoknál. Egy külföldi országban sokkal olcsóbban hozzá tudsz jutni, csak jó helyen kell keresni(nézd meg pl. mennyi hazánkban az iPhone 3GS és mennyi pl. az USA-ban vagy Angliában?). Ha minden üzletben ilyen 15000 Ft-os áron adnák a játékot, én se hagynék ott annyi pénzt.
Azért a pénzért, amit te ott hagysz, nem csak egy szépen kifestett lemezt kapsz hanem: több száz/több ezer ember többéves kemény munkáját, akiknek valamiből meg kell élniük+folyamatos online támogatásokat(multiplayerek, DLC-k stb.).
Az internethez pedig annyit, hogy a szar net szar pénzt kér. A jó net jó pénzt. Egy tízszer erősebb internetet te hol találsz 4000 Ft-ért?
Szóval én a részemről szeretném lezárni ezt a "kinek jön le a leggyorsabban játék és ki költ rá 10 000 Ft-ot" vitát, mert én sosem kedveltem azokat az embereket, akik a konzolt meg tudják venni, de a játékokat már nem és utána még ők kezdenek el pattogni, hogy milyen drága meg bla-bla-bla. Ha a te szemedben ennyit jelent az a nagyszerű Xbox Live, meg a rengeteg online multiplayer parti pár letöltött játékért, akkor menj vissza az energiatakarékos monitorod elé aztán bámuld egy darabig, hogy az uTorrent mikor éri el a 100%-ot! Én ezzel befejeztem.
Xbox 360 VS PS3
Round 1: http://www.youtube.com/watch?v=fARdxkovMhQ
Round 2-3 http://www.youtube.com/watch?v=m_gGAHYBKT4
Round 4: http://www.youtube.com/watch?v=zmHY_VnuDdE
Round 5: http://www.youtube.com/watch?v=dEXro9yZpZs&feature=channel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!