Próbáljam meg én eladni a telefonom vagy adjam el a Rejoy-nak?
Figyelt kérdés
Egy 128 GB-os Iphone 15 Plus-ról lenne szó. Újonnan 385 volt, a Rejoy 235-öt adna érte. Egy kicsit keveslem, jó lenne 285-öt, de legalább 250-et kapni érte. A készülék nem tökéletes, van rajta egy kicsi, de szabad szemmel jól látható megütődés a keretén, ami az én hülyeségem miatt történt, ezért is szeretném lecserélni. Szerintetek próbáljam meg én több pénzért eladni vagy spóroljam meg a herce hurcát és a fáradtságot és beletörődve az összegbe adjam el nekik?jan. 4. 19:45
11/25 A kérdező kommentje:
Na mind egy, most elfogadtam ennyiért 20 napos kifizetéssel. Ez a 20 nap tényleg 20 nap?
jan. 18. 11:27
12/25 anonim válasza:
"Eltelt két hét. Ugyan ezért a telefonért már több mint 20 ezer Ft-al kevesebbet adnának. Nem értem én ezt…"
Meg lett mondva előre, hogy nem fog annyit adni érte. Ez a bevett pszichológia. Először beetetnek, utána meg már az alacsonyabb összegnél kevesen viszakoznak. Te még keveset is buktál.
13/25 A kérdező kommentje:
Nem lett elküldve (még) a telefon. Nem lealkudták az összeget. Hanem két héttel később ismételten kitöltöttem a kérdőívet és már ez az összeg jelent meg a végén.
jan. 18. 16:43
14/25 anonim válasza:
Az elektronikus eszközöknek folyamatosan csökken az értéke. Minél többet vársz, annál kevesebbet kapsz érte. A Rejoy és hasonló, újraértékesítők pedig természetesen jóval kevesebbet adnak érte, mint a használtpiaci értéke, hiszen ők is csak a használtpiaci értéken árulhatnák, különben a kutya se veszi meg, de nyerni akarnak az üzleten. Viszont ők garantáltan megveszik tőled, cserébe kevesebbet kapsz. Árulhatod hónapokig a használtpiacon te magad is nyugodtan, de mire lesz rá vevő lehet már annyit se fog érni mint amit most kapsz érte, ha lesz egyáltalán.
15/25 anonim válasza:
Küld el nekik. Ha nem tetszik az ajánlat ingyen visszakapod. Én nemrég adtam el náluk egy samsungot, korrekt árat kaptam érte, és hirdetnem se kellet. Levontak az árból de teljsen jogosan, képet is küldtek a telefon hibáíról, így is sokkal jobb árat kaptam tölük mint a használt piacon hirdetem valami szélhámosnak aki útszélén akar találkozni aztán lealkudja az ár 20%-át.
16/25 A kérdező kommentje:
Értem én hogy folyamatosan csökken de két hét alatt - 20 ezer Ft? Inkább lemondtam az eladást…
jan. 18. 22:20
17/25 A kérdező kommentje:
Valamint az se teljesen tiszta hogy most a 20 napon belüli kifizetés hogy működik. Mert állítólag annak leteltével még 1-8 munkanap az utalás...
jan. 18. 22:27
18/25 anonim válasza:
Hát akkor ülj rajta még 1-2 hónapot, és lehet hogy már felét sem fogja érni.
19/25 anonim válasza:
"még 1-8 munkanap az utalás..."
Ma már az utalások szinte valósidőben teljesülnek a bank részéről. Lakást vettem, 21 milliót utaltam, 3 másodperc múlva jött az üzenet a célszemély mobiljára, hogy pénzt kapott.
20/25 A kérdező kommentje:
18-as köszi szépen, ezzel most megnyugtattál.
jan. 19. 10:16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!