Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » IPhone 13 vagy iPhone 14?

IPhone 13 vagy iPhone 14?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Az lenne a kérdésem hogy megéri-e még iphone 13-at venni mostanában vagy inkább 14? Szeptemberben tervezek váltani. Most egy iphone xs em van. Illetve a 14 ára vajon mennyit eshet kb ha kiadják az iphone 16 ot?

aug. 2. 19:34
1 2 3 4
 21/37 BécsiFehér ***** válasza:

"normális mennyiségű, egyébként totálisan filléres RAM-ot tenni egy telefonba"

A RAM sosem volt "totálisan filléres" hardver.

jan. 4. 15:41
 22/37 anonim ***** válasza:

"A RAM sosem volt "totálisan filléres" hardver."

Ez roppantul nagy hozzánemértésre vall, már bocsánat. Az egyik legolcsóbb komponens mindenféle PC-ben és telefonban, ezzel szemben hatalmas gáz, ha nincs belőle elég (nyilván a túl soknak meg nincs semmi értelme).

Nem véletlenül raknak a filléres telefonokba is simán 6, 8 meg akár 12 giga RAM-ot, míg az Apple mindig ott spórol rajta dollárcenteket, ahol tud. Aztán szépen teleszemetelik a használt piacot a háttértár és a memória szűkössége miatt használhatatlan, pedig erős SoC-al rendelkező használt telefonokkal, tabletekkel és laptopokkal... Pedig a SoC, na az valóban drága, a kijelző is az. Ezzel szemben plusz 2/4 giga memória nagyjából kerekítési hiba (se).

jan. 4. 15:56
 23/37 BécsiFehér ***** válasza:
Azért spórol rajta, mert relatíve nem olcsó a nagykapacitású RAM. A "filléres" telefonokban meg más hiányosságokkal kompenzálják az árát. A hozzá nem értésemről csak annyit, hogy már akkor mikroelektronikával foglalkoztam fejlesztőmérnökként, amikor (stílusodból megítélve a korodat) te még valószínűleg kisautóval játszottál.
jan. 4. 19:11
 24/37 BécsiFehér ***** válasza:
#22: FYI : [link]
jan. 4. 19:23
 25/37 anonim ***** válasza:

Szerintem ha foglalkoztál is valaha bármivel, az nyilvánvalóan nem okostelefonok tervezése volt. :) Nem tudom, hogy mennyi relevanciája van, egy anonim oldalon az 50 évvel ezelőtti melóddal flexelni kisangyal, de gyanítom, hogy konvergál a nullához.

Letojom, hogy ki mit és mikor kompenzál vele. Valóban nincs semmi értelme egy alsó kategóriás telefonba 8 meg 12 giga RAM-ot tömködni, de ettől függetlenül ebből is látszik, hogy nem egy drága komponens. Nyilván RAM és RAM között is van különbség, de ha te ekkora szakember vagy (nyilván nem vagy), akkor is tudnod kell, hogy a leghitványabb RAM is fényévekkel jobb, mint virtuális memóriát használni. De tudod mit kisbarátom? Kikeresem neked, hogy mennyibe kerül az iPhone RAM modulja.

The price of memory has increased significantly, with the 6GB memory in the iPhone 15 costing US$9 and the 8GB memory in the iPhone 16 costing US$17.

De a korábbi modellekről is hasonló számokat találtam, 10 dollár, plusz mínusz valamennyi. Én nem tudom, hogy milyen világban élsz, de mégis mit gondolsz, egy magasabb polcon lévő telefon árának szerinted a jelentős részét maga a hardver és az összeszerelés teszi ki? Ne viccelj már...

jan. 4. 19:27
 26/37 BécsiFehér ***** válasza:

1. Nem vagyok a kisbarátod.

2. 50 éve még általános iskolába jártam, nem munkahelyre.

3. Én meg téged tojlak le a pökhendi, Y generációs stílusoddal. Anyukádat kisangyalozzad, b*zikám.

jan. 4. 19:36
 27/37 anonim ***** válasza:
Na idefigyelj kisbarátom, hidd el letojja itt mindenki rajtad kívül, hogy hány éves vagy, hová jártál, mit tanultál, mit nem tanultál, mit dolgoztál és mikor. Fingod sincs továbbá, hogy én ki vagyok, és ne is érdekeljen, mert semmilyen relevanciája nincs a kérdés vagy a téma szempontjából, hogy én vagy te ki a jó franc. Tényekkel dobálózz kisangyal és akkor lehet, hogy komolyan leszel véve ezen az internet nevű dolgon. Röhej. :D
jan. 4. 19:42
 28/37 BécsiFehér ***** válasza:
Egyébként, nem az a fontos, hogy 1 db RAM mennyibe kerül, hanem az, hogyha nagyobbat tervezek bele, ami csak 10 dollárral több, 1 millió darabnál az is 10 millió dollár különbség lesz. Egy mai asztali DVD lejátszóban már nincs számláló LCD panel, nem azért, mert olyan drága lenne, hanem a nagysorozatú gyártásban sokat lehet vele spórolni. Vagy akár csak egy plusz kapcsolóval.
jan. 4. 19:45
 29/37 BécsiFehér ***** válasza:
Pedig érdekelne, hogy ki vagy, mire alapozod ezt a hatalmas arcot? (Nem dolgoztál az Evosoft-nál? Ismerős a stílusod.)
jan. 4. 19:47
 30/37 BécsiFehér ***** válasza:
Személyeskedés helyett inkább a 24-ben küldött url alatt lévő dolgokat cáfold. Ja, hogy könnyebb személyeskedni?
jan. 4. 19:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!