Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Miért hiányzik egyre több...

Kedves Vezető kérdése:

Miért hiányzik egyre több telefon alaptartozéka, a töltő?

Figyelt kérdés

Mostanában tervezek venni új telefont, mostanában találkoztam ezzel az undorító jelenséggel. A headset et még megértem valahol, hogy sosem volt mindig alaptartozék, de a töltő, az első tégla Ericsson-om óta, 2024 ig magától értendő alaptartozék. Sokáig ugye a levehető hátlapokkal, cserélhető akksikkal is kibírtuk valahogy, nagy nehezen. Ráadásul 20 ezer körül van egy pl Redmi töltő.

(Olyat néztem legutoljára ami szimpatikus telefon volt)

Ez lesz az új irány?

Jönnek a kontroller nélküli konzolok, hangszóró nélküli mini hifi-k, kerék nélküli autók..? :)

2024. febr. 4. 22:01
1 2 3 4 5
 21/43 A kérdező kommentje:
2024. febr. 5. 00:06
 22/43 anonim ***** válasza:
100%

"A tervezett elavulásnak hála "

Jó, leszögezhetted volna előre is, hogy konteós meséket akarsz hallani, akkor nem pazaroltuk volna az időt...

2024. febr. 5. 00:08
 23/43 anonim ***** válasza:
nem xiaomit kell venni én egy motorolag84 kaptam ės ahoz van egy 33wattos gyorstöltö.
2024. febr. 5. 05:53
 24/43 anonim ***** válasza:
100%

" kérdésben is ott van hogy az alap-TARTOZÉK töltőről lett volna szó,"

Ami nem is töltő, és nem is alap tartozék.

Az alap tartozék az, ami nélkül rendeltetésszerűen nem használható. Az autóhoz se jár jogosítvány, se benzinkút.

2024. febr. 5. 07:40
 25/43 anonim ***** válasza:

Hiába törölteted, akkor is leírom, hogy a magadfajta szokott rinyálni a colás üveghez rögzített kupak és a mekis papírpohártető miatt is.

Amire gondoltál (és egyébként helytelenül nevezted meg, mint ahogy előttem is írták már, de talán már azt is töröltetted), az pedig nem alaptartozék és hiába rinyálsz, nem is lesz.

"Ez lesz az új irány? Jönnek a kontroller nélküli konzolok, hangszóró nélküli mini hifi-k, kerék nélküli autók..?"

Egyértelmű, hogy nem. Ez csak a te kisgyerekes, sértődött agyad konzekvencia agyszüleménye.

u.i.: nyugogdtan töröltesd ezt ist, túl sok értékes időm megy el a gyakorira, úgyhogy a célom amúgyis az, hogy kitiltsanak innen. Bár ahhoz túl értelmes vagyok az eddigi válaszaim alapján. :DD

2024. febr. 5. 07:49
 26/43 anonim ***** válasza:
Ez a trend nagyjából 4 éve megy, már nem kellene, hogy újdonság legyen annak, aki néha olvas ilyen témájú cikkeket. Meg lehet érteni azért a gyártókat is. Egyrészt sokan váltanak mondjuk 2-3 évente telefont, és csak gyűltek a ki sem bontott, drága töltők. Másrészt a legtöbb modern telefon támogat olyan gyorstöltést, amit a mellékelt töltők nem tudtak, emiatt is sokszor újat vettek. Úgy kell tekinteni, hogy a telefon ennyivel olcsóbb, ami lehet, hogy többé-kevésbé igaz is. Nem adhatják akármennyiért, mert ott liheg a konkurencia. Sima, nem túl gyors töltőt meg szinte mindenhol lehet kapni már 2-3 ezer Ft-ért, ez nem olyan eget rengető összeg.
2024. febr. 5. 08:13
 27/43 anonim ***** válasza:

Ez egy EU direktíva.

Amúgy 200-300 ezerért vesznek az emberek átlagban telefont, tényleg egy 7-8 ezres töltő az érvágás?

Harmadik telefonom használom ugyanazon töltőn...

2024. febr. 5. 08:50
 28/43 anonim ***** válasza:

"Miért hiányzik egyre több telefon alaptartozéka, a töltő?"

Hol van leírva az hogy alaptartozéka?

2024. febr. 5. 09:21
 29/43 anonim ***** válasza:

Mert a gyártók megtehetik. Illetve alapvetően környezetvédelemre hivatkoznak, mivel hogy a telefonok általában elavulnak, elromlanak, összetörnek, a töltők viszont nem, tehát nem kell belőle annyi, mint telefonból, mindenkinek van már töltője korábbról. Mármint ezt nem úgy mondom, hogy ez igaz/jó/bármi, hanem a gyártóktól ez a hivatkozási alap a töltő hiányára.

Apple kezdte el ezt, és mivel nem volt különösebb ellenállás, így mindenki igyekszik átvenni.

2024. febr. 5. 09:34
 30/43 anonim ***** válasza:

Sok marhaságot találnak ki az EU bürokratái, de ezzel, kivételesen egyet tudok érteni. Ne termeljünk már feleslegesen szemetet! Akinek kell az vegyen külön...

A másik felesleges pazarlás, az a többszáz oldalas használati útmutatók, ezt is be kéne tiltani! Akinek papírra kell az kérjen a kereskedőtöl külön, a többinek meg jó lesz pdf-ben...

2024. febr. 5. 09:48
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!