Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Miért hiányzik egyre több...

Kedves Vezető kérdése:

Miért hiányzik egyre több telefon alaptartozéka, a töltő?

Figyelt kérdés

Mostanában tervezek venni új telefont, mostanában találkoztam ezzel az undorító jelenséggel. A headset et még megértem valahol, hogy sosem volt mindig alaptartozék, de a töltő, az első tégla Ericsson-om óta, 2024 ig magától értendő alaptartozék. Sokáig ugye a levehető hátlapokkal, cserélhető akksikkal is kibírtuk valahogy, nagy nehezen. Ráadásul 20 ezer körül van egy pl Redmi töltő.

(Olyat néztem legutoljára ami szimpatikus telefon volt)

Ez lesz az új irány?

Jönnek a kontroller nélküli konzolok, hangszóró nélküli mini hifi-k, kerék nélküli autók..? :)

2024. febr. 4. 22:01
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
30. elég lenne egy link a gyakorira... úgyis mindenki itt kérdezősködik hogy mit hogyan kell beállítani, még a google keresőt is lusta megnyitni :D
2024. febr. 5. 09:50
 32/43 anonim ***** válasza:

Nekem mondjuk nem hiányzik, hogy nincs.

Szerintem 8 éve ugyan azt az adaptert használom. Ez idő alatt 2x cseréltem telefont.

Ha adtak volna hozzá új adaptert, akkor azok most csak ott kallódnának a fiókban.

2024. febr. 5. 10:08
 33/43 anonim ***** válasza:

Most komolyan, minek ezért így rinyálni? Mivel már minden töltőadapter USB-s, garantáltan mindenkinél akad 2-3 ilyen adapter elfekvőben, mert ha eladod a telefont, többnyire nem kell vele adnod az adaptert, hiszen van a vevőnek is. Csak halmozódnának a kihasználatlan adapterek, ha minden telefonhoz adnának.

Én pl. Androidról váltottam iPhone-ra, de nem vettem adaptert, mert minek? Van univerzális kábelem, amin lightning is van és lazán használom a korábbi Android adapterét, mert működik.

Az meg, hogy csak a 20 ezres adapter lenne jó, nettó hülyeség. Még a hirhedten drága Apple adapter sincs ennyi.

Most mondhatod, hogy gyorstöltés kell, de manapság az átlag Android telefonban 5000mAh akku van, ami lazán 3 napot kibír és ha éjszakára felteszed, reggelre tele van sima töltővel is.

2024. febr. 5. 10:53
 34/43 anonim ***** válasza:
De minek adjanak hozzá töltőt, kérdező? Nincs otthon töltőd? Szerintem minden háztartásban van legalább 2-3.
2024. febr. 5. 11:14
 35/43 anonim ***** válasza:

Miért vártok el a kérdezőtől racionális gondolkodást?

Nyilvánvalóan sérült személy aki ilyen kérdéseket ír ki:

https://www.gyakorikerdesek.hu/felnott-parkapcsolatok__tarsk..

2024. febr. 5. 11:32
 36/43 Szervizmérnök úr ***** válasza:

"Mostanában tervezek venni új telefont, mostanában találkoztam ezzel az undorító jelenséggel."

Durván le vagy maradva a való élettől, mert amikor az USB, illetve micro USB csatlakozók elterjedtek, már akkor bejelentette az EU, hogy ezt tekintik standard csatlakozásnak és a gyártók ne mellékeljenek ilyen dugasztápokat, az elektronikai hulladék mérséklése érdekében.

Később jött az, hogy most már legyen az USB-C a standard, a technika fejlődését követve.

De aki ilyeneken értetlenkedik, hogy szakemberektől nem képes elfogadni mondjuk egy dugasztáp és töltésszabályzó magyarázatát, az eleve akadékoskodó, trolltípusú találkozás.

2024. febr. 5. 11:39
 37/43 anonim ***** válasza:
#36 Mondjuk azt azért nem értem, hogy az adapteren miért nem volt jó az USB-A és miért muszáj most már USB-C csatlakozót rátenni, mikor ez megint egy csomó elektronikai hulladékot keletkeztet. Igaz, én pl. nem USB-C adaptert vettem az iPhone-hoz, hanem csak egy kábelt és szimplán nem használom a gyári mellékelt kábelt.
2024. febr. 5. 12:47
 38/43 anonim ***** válasza:
37: Több előnye is van az USB-C-nek az USB-A-hoz képest, ezért lett az c a befutó.
2024. febr. 5. 13:07
 39/43 anonim ***** válasza:

"az adapteren miért nem volt jó az USB-A és miért muszáj most már USB-C csatlakozót rátenni"

A nyomógombos telefonra sem mondták hogy nem jó.

Csak jöttek az okostelefonok, és soksknak jobb.

Mihez igazodjunk, a kisebbség, vagy a többség megelégedéséhez?

A két C végűnek hoszabb távon több előnye van.

A munkahelyi gépeinken már C csatlakozók vannak. Ahol az 'A' méretből kettő volt, ott a 'C'-ből 6 db elfér. 2 cigisdoboznyi mini PC-ket használunk.

2024. febr. 5. 15:13
 40/43 anonim ***** válasza:

Oké, de a méreten kívül (a telefonok esetén) semmi más előnye nincs. A legtöbb telefon még mindig USB2 átvitelt használ az USB-C porton is, tehát nem gyorsabb, a töltés meg ugyanúgy átmegy ha a fejen USB-A van.

Mellesleg a legtöbb laptopon is még mindig van legalább egy USB-A (talán csak a Macbook kivétel) és lehet, hogy én vagyon túl 90's kid, de a mai napig asztali gépen dolgozok, amin bőven van USB-A, viszont USB-C csak egy. De nekem a 4 éves kocsimon is csak USB-A csatlakozó van.

2024. febr. 5. 15:22
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!