Miért hiányzik egyre több telefon alaptartozéka, a töltő?
Mostanában tervezek venni új telefont, mostanában találkoztam ezzel az undorító jelenséggel. A headset et még megértem valahol, hogy sosem volt mindig alaptartozék, de a töltő, az első tégla Ericsson-om óta, 2024 ig magától értendő alaptartozék. Sokáig ugye a levehető hátlapokkal, cserélhető akksikkal is kibírtuk valahogy, nagy nehezen. Ráadásul 20 ezer körül van egy pl Redmi töltő.
(Olyat néztem legutoljára ami szimpatikus telefon volt)
Ez lesz az új irány?
Jönnek a kontroller nélküli konzolok, hangszóró nélküli mini hifi-k, kerék nélküli autók..? :)
A húszezres töltőt linkeld már be kérlek!
A sima adapter az 7-8 ezer.... valamit félrenéztél.
Nincs semmi gond ezzel a trenddel. Veszel egy normálisabb adaptert, 7-10 ezerért egy redmit, vagy samsungot, vagy akár az apple-ét, és töltögeted vele a telefont, meg a következő telefonodat is, meg majad azt aztkövetőt is, stb. 10-15 évet biztosan kibír egy ilyen adapter. Teljesen felesleges minden telefonhoz adni újat. Nekem van olyan adapterem ami vagy 10 éve a fiókban van a gyári csomagolásában, mert még mindit az az előtti adaptert használom. Nem csak a telefonhoz, de a zseblámpát is azzal töltöm, meg a borotvát is, stb. Meg ezeken kivül van még vagy 4-5 darab a szekrény aljában, meg el is ajándékoztam már párat. Ezért felesleges adaptert adni a telefon mellé. Tök jó hogy nem adnak, majd veszek amilyen kell!
Ez a legolcsóbb.
Örülök hogy valaki vakon támogattja a burkolt ár emelést, de nekem mondjuk számít egy 20, 30 ezer Ft.
A telefon töltő fogalmának szándékos nem megértése, jönni itt a belső mechanikával meg nettó kekeckedés.
A fenti linkeimen is jól olvasható, a "töltő".
Menj be egy telefonos hoz, és kérj egy töltőt a telefonhoz, érteni fogja, Te is érted, csak kekeckedsz.
Továbbiakban az ilyen telefonban van a töltő értetlenkedésekre nem reagállok.
"Ez a legolcsóbb."
Nem kisfiam, ez a legolcsóbb xiaomi:
"számít egy 20, 30 ezer Ft."
Akkor keress jobban fizető állást pistike.
"A fenti linkeimen is jól olvasható, a "töltő"."
Mert egymillió légy nem téved...
Amit linkeltél, az is töltő, olvasd el,(öngól) de ez legalább jó áron van valóban! :)
Viszont továbbra sem magyarázat hogy miért kell sok esetben külön megvenni a kb 30+ éve magától értendő alaptartozékot.
Ha veszek egy konzolt, alap hogy "vettem egy új kontrollert is", stb, stb..
9, Szerintem is gusztustalan.
Nem hiszem hogy a szegény gyártók ennyire szorult helyzetben lennének hogy ki kelljen venni' a töltőt a dobozokból/bele se rakni. A tervezett elavulásnak hála amúgy se sokáig bírják sokszor.
#18:
Semmi gusztustalanság nincs benne. Piacgazdaság, közgazdasági megfontolások.
Egy tápegység, adapter (és nem töltő!) simán kibír 10-15 évet is (sőt, többet is).
Egy átlagfelhasználó 5-10 éven belül cserél mobiltelefont (kénytelen cserélni, mert a mobiltelefon gyorsan fejlődik).
Ha minden telefonhoz mellékelnének tápegységet/adapter (nem töltőt!) - pláne egyedi csatlakozódugókkal - akkor kétszer, háromszor annyi elektronikus hulladék keletkezik, ami Indiában köt ki:
szennyezve az ott élőket. Na az a gusztustalan.
Amiatt miért nem sípolsz hogy a Baba szappan 125g helyett már csak 90g?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!