A szárítógép luxus?

Figyelt kérdés

Anyósom vágta a fejemhez a múltkor,hogy micsoda luxus a szárítógép.

Vettünk egy családi házat.Eddig albérletekben laktunk a férjemmel, egy gyerekkel és, amikor újat albit kerestünk fontos volt,hogy legyen szárítógép.

Nekem azért fontos, mert nem fogok száradó ruhákat kerülgetni.Rendetlenség, érzetét kelti zsúfolttá teszi a tereket.

Továbbá, nekem az alapelvem,hogy mindent minél hatékonyabban, minél kisebb emberi erőfeszítéssel kell megtenni.

Az egyetemen, mérnöki képzésen ezt verték a fejünkbe.

Az anyósomtól megkaptam,hogy "luxusfeleség" vagyok, meg leesik a karikagyűrű az ujjamról.

Nem nem esik le nem vagyok luxusfeleség.

A szárítógép legalább annyira alap dolog nálam legalábbis egy ingatlanban, mint a légkondi.21. századi háztartáshoz, ahol gyerekek is vannak, hozzátartozik.

Amikor otthon laktam, akkor is utáltam a rendetlenséget, amiket a száradó ruhák okoztak, de anyámat nem lehetett rávenni egy szárítógépre.

Az a generáció, (anyám meg anyós) kissé földhözragadt.Anyukám még a mosogatógépre is fintorgott, de aztán rájött, milyen jó.

máj. 19. 12:40
1 2 3 4 5 6 7
 61/61 anonim ***** válasza:
0%

acelsziv

58 és 59 nem ugyanaz, de 59-nek is igaza van.

„Tudom mi a különbség teljesítmény és fogyasztás között. Azért is írtam példát. Te kinéztél valamit és megörültél neki aztán megmutatták hogyan kell valakinek profin hülyét csinálnia magából.”

Ez a tipikus hozzá nem értés magabiztossága. Nem tudod mi a különbség a teljesítmény és a fogyasztás között, mert, amit leírtál példának az egy baromság.

„Az energiafogyasztás kb 800 W óránként”

A fogyasztás = teljesítmény szorozva az idővel. Így a mértékegysége nem lehet W vagy kW, hanem kWh. Ha valaminek a teljesítménye 800 W, az minden pillanatban 800 W, az, hogy óránként 800 W az értelmetlen. Ha például az 1000 W-os hősugárzót bekapcsolod egy percre, majd egy órára, akkor változik a teljesítménye? Nem, a fogyasztása viszont változik. Te W-ot írtál, vagyis ha „óránként 800 W a fogyasztása”, akkor két óra alatt 1600 W lenne? Nem, ez így baromság. Helyesen így lenne: a fogyasztása egy óra alatt 800 Wh. Most pedig ne gyere azzal, hogy véletlenül lemaradt a végéről a h betű, mert mind a kétszer ugyanazt a baromságot írtad le, ami azt bizonyítja, hogy fogalmad sincs róla.

máj. 20. 20:11
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!