A szárítógép luxus?

Figyelt kérdés

Anyósom vágta a fejemhez a múltkor,hogy micsoda luxus a szárítógép.

Vettünk egy családi házat.Eddig albérletekben laktunk a férjemmel, egy gyerekkel és, amikor újat albit kerestünk fontos volt,hogy legyen szárítógép.

Nekem azért fontos, mert nem fogok száradó ruhákat kerülgetni.Rendetlenség, érzetét kelti zsúfolttá teszi a tereket.

Továbbá, nekem az alapelvem,hogy mindent minél hatékonyabban, minél kisebb emberi erőfeszítéssel kell megtenni.

Az egyetemen, mérnöki képzésen ezt verték a fejünkbe.

Az anyósomtól megkaptam,hogy "luxusfeleség" vagyok, meg leesik a karikagyűrű az ujjamról.

Nem nem esik le nem vagyok luxusfeleség.

A szárítógép legalább annyira alap dolog nálam legalábbis egy ingatlanban, mint a légkondi.21. századi háztartáshoz, ahol gyerekek is vannak, hozzátartozik.

Amikor otthon laktam, akkor is utáltam a rendetlenséget, amiket a száradó ruhák okoztak, de anyámat nem lehetett rávenni egy szárítógépre.

Az a generáció, (anyám meg anyós) kissé földhözragadt.Anyukám még a mosogatógépre is fintorgott, de aztán rájött, milyen jó.

máj. 19. 12:40
1 2 3 4 5 6 7
 21/61 anonim ***** válasza:
74%
Dehogy luxus! A ven bolondnak meg semmi koze hozza azon kivul, hogy nagyon irigy. 😉
máj. 19. 13:43
 22/61 anonim ***** válasza:
62%

Itt balkán alsón minden luxus vagy legalábbis felesleges, ami a komfortos, kényelmes életet hivatott segíteni.

Kezeld eszerint a bugris anyóst, meg a többi okost.

máj. 19. 13:48
 23/61 anonim ***** válasza:
80%
Először én is szkeptikus voltam, de amikor több albérletben is volt szerencsém harcolni a penésszel, amire allergiás vagyok, már átértékeltem ezt. A rezsiszámlát elenyésző mértékben növelte a szárítógép használata. Légkondim viszont nincs.
máj. 19. 13:49
 24/61 anonim ***** válasza:
21%
Luxus, mert plusz áramot zabáltatsz olyan géppel, ami teljesen felesleges. Ugyanúgy megszárad nélküle minden. Pluszba még foglalja is a helyet a fürdőszobában. A világ hülyeségének tartom.
máj. 19. 13:49
 25/61 anonim válasza:
64%

Utolsó, szerinted mennyi áramot eszik egy ilyen gép? Elenyésző.

Annál meg tuti olcsóbb, mikor tégláig le kell verni a falat, majd újra glettelni, festeni stb. a penész miatt.

Emellett, mint írtam, van mosó-szárító gép egyben, az még plusz helyet sem foglal.

máj. 19. 13:59
 26/61 anonim ***** válasza:
35%

"egyetemen, mérnöki képzésen ezt verték a fejünkbe"

Ezt qva fontos volt megjegyezni. Szóval anyósodat egy műveletlen vénasszonynak tartod???

máj. 19. 13:59
 27/61 anonim ***** válasza:
70%
Nekünk is van, és nagyon hasznos. Nagyon sajnálom azt, akinek már ennyi luxust jelent.
máj. 19. 14:05
 28/61 anonim válasza:
89%
Nálunk gond volt a szárítás, penészedett az ablak keret (mondjuk 4 gyerek, gyakorlatilag mindig ott állt szárító, mert mire megszáradt már ment fel a következő). Szóval lett szárítógép. A folytonos mosás szombatra redukálódott és elég volt egy kis szárító a kényes holmiknak. Merthogy a szárítóba se lehet mindent berakni (sőt, minél újabb egy holmi, annál kevésbé valószínű, hogy kibírja), mert összemegy (zokni, alsónemű például, de sok póló is). Az ágyneműt pedig rögtön vissza lehet így húzni, mosás, szárítógép (jó puha lesz benne a törcsi is), vissza az ágyra. Nekem most nincs saját mosógépem, a pincében használom a közöset, ha ágyneműt mosok, a szárítót is. A ruháimat meg kerülgetem két-három napig, az egyszobás kislakásban, lépni nem lehet tőle. Egy szárítás több áramot igényel, mint két 30°C-os mosás (tantusszal működik, onnan tudom), nem érné meg, pláne, hogy maximum a holmik negyedét tudnám beletenni, a többi nem bírja. Se erkély, se kert, hiába szeretném az illatát.
máj. 19. 14:23
 29/61 anonim ***** válasza:
14%
Kb. az a szint, mint mikor nyáron megy a dízelautó alapjáraton a parkolóban, hogy hűtsön benne a klíma.
máj. 19. 14:24
 30/61 anonim ***** válasza:
12%
Amíg vannak családok-emberek akiknek a napi betevő is alig alig van meg addig egy ilyen gép mindenképpen luxus. Ha van aki megtudja venni és tudja fizetni az áramszámlát annak lehet egy ilyen gép jó választás mindenki maga tudja hogy neki mi a jó. én biztos hogy nem veszek mert mint írtam nekem a radiátor fölött van a szárító, valamint kertes házban lakok és a kertbe teregetünk, imádom a szabadban száradt ruha illatát:)))
máj. 19. 14:25
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!