A szárítógép luxus?
Anyósom vágta a fejemhez a múltkor,hogy micsoda luxus a szárítógép.
Vettünk egy családi házat.Eddig albérletekben laktunk a férjemmel, egy gyerekkel és, amikor újat albit kerestünk fontos volt,hogy legyen szárítógép.
Nekem azért fontos, mert nem fogok száradó ruhákat kerülgetni.Rendetlenség, érzetét kelti zsúfolttá teszi a tereket.
Továbbá, nekem az alapelvem,hogy mindent minél hatékonyabban, minél kisebb emberi erőfeszítéssel kell megtenni.
Az egyetemen, mérnöki képzésen ezt verték a fejünkbe.
Az anyósomtól megkaptam,hogy "luxusfeleség" vagyok, meg leesik a karikagyűrű az ujjamról.
Nem nem esik le nem vagyok luxusfeleség.
A szárítógép legalább annyira alap dolog nálam legalábbis egy ingatlanban, mint a légkondi.21. századi háztartáshoz, ahol gyerekek is vannak, hozzátartozik.
Amikor otthon laktam, akkor is utáltam a rendetlenséget, amiket a száradó ruhák okoztak, de anyámat nem lehetett rávenni egy szárítógépre.
Az a generáció, (anyám meg anyós) kissé földhözragadt.Anyukám még a mosogatógépre is fintorgott, de aztán rájött, milyen jó.
1 milliárd háztartás * 1 szárítógép + 1 klíma
Magyarázd el, hogy nem fogyaszt sokat..
Ha szeretnéd vedd meg. Anno én is fölöslegesnek tartottam, de amikor ott voltunk két babával akiket naponta többször át kellett öltöztetni és a teraszra nem lehetett teregetni mert 300 méteren bell 5 (!) építkezés folyt és tiszta por volt minden akkor én is átgondoltam. A régi kondenzációs szárítógépek még elég sokat zabáltak óránként 5-6 KW között. A modernebb hőszivattyús gépek már 1-2 KW között megállnak. Szettben érdemes venni és nemm mosó/szárítót ha van rá mód. Én panel fürdőben egymásra építettem őket és nagyon nem mindegy, hogy azt a 9 kiló ruhát egyszerre bele lehet dobálni és nem kell a felét kiszedni mosás után, mint a kombigépeknél.
Ja és klímánk is van. Sokan félreértik a leírását (2,5 KWH 3,5 KWH) és megijednek, úristen mennyit fogyaszt. Valójában ez a hűtési/fűtési teljesítménye. Az energiafogyasztás kb 800 W óránként, de nem kell nyáron 40 fokban megfulladni és mivel fűtőklíma is ezért ősszel egy -egy hidegeb napon gyorsan felfűti a lakást amíg nincs távfűtés. Szóval nem, nem luxus hanem hasznos.
Aki pedig tényleg a napi betevővel jön az előbb nézze meg, mit csesz el. Mert vagy a munkája sz@r, vagy a képzettsége nem elég egy normálisan fizető munkához. De az ő nyomoráról nem te tehetsz és nem az akik jobban keresnek.
42#
Nem babám. Egy 3 gyermekes édesanya, aki képzeld tett azért, és most is tesz azért, hogy meg legyen mindene.
Van, nem gondolom luxusnak de nem szeretem.
Nyáron abszolút nem használom mert az udvaron teregetek, télen is csak törölközőket és ágyneműket szárítók benne.
Ami szerintem sokkal fontosabb egy több gyerekes háztartásban az a mosogatógép és a robotporszívó.
Ez rengeteg időt megspórol szerintem.
Attól függ, mit ért anyósod a luxus szó alatt. Hogy kényelmesen meg lehet lenni nélküle is? Ez igaz. Hogy egy drágább háztartási eszköz, amire sokaknak nem telik? Ez is igaz. Sok áramot fogyaszt? A szárítónál mindenképpen többet. Hogy felesleges pénzkidobás, urizálás? Szerintem nem az. Egyébként meg a ti dolgotok, a ti döntésetek, az anyósnak sok beleszólása nincs.
Nálam a szárítógép a robotporszívóval egy kategória, de a légkondis hasonlatod is jó. Könnyebbé teheti az életet, bizonyos helyzetben, pl. penészedő lakásban kifejezetten hasznos, de azért messze nem egy alap dolog, amit muszáj megvenni. Biztos, hogy nem ez alapján keresnék albérletet ;). Két kisgyerek van és textilpelenkát használok, de szárítógépet nem vennék, részben a nagy energiaigénye miatt. Légkondi egyébként van, de még egyszer sem kellett hűtésre használnunk, jó szellőztetéssel általában sikerül 30 °C alatt maradnunk. De mosogatógépünk van, nálunk az a "luxus".
Nem mondanám, hogy rosszul élünk. Mert a havi bevetelünk nem kevés. Mégis ugy gondolom, luxus.
Nem fogyaszt sokat?!
Nekünk iszonyúan megdobta a villanyszámlát.
És aki a mosógephez hasonlítja, az veregesse csak meg a vállát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!