A szárítógép luxus?
Anyósom vágta a fejemhez a múltkor,hogy micsoda luxus a szárítógép.
Vettünk egy családi házat.Eddig albérletekben laktunk a férjemmel, egy gyerekkel és, amikor újat albit kerestünk fontos volt,hogy legyen szárítógép.
Nekem azért fontos, mert nem fogok száradó ruhákat kerülgetni.Rendetlenség, érzetét kelti zsúfolttá teszi a tereket.
Továbbá, nekem az alapelvem,hogy mindent minél hatékonyabban, minél kisebb emberi erőfeszítéssel kell megtenni.
Az egyetemen, mérnöki képzésen ezt verték a fejünkbe.
Az anyósomtól megkaptam,hogy "luxusfeleség" vagyok, meg leesik a karikagyűrű az ujjamról.
Nem nem esik le nem vagyok luxusfeleség.
A szárítógép legalább annyira alap dolog nálam legalábbis egy ingatlanban, mint a légkondi.21. századi háztartáshoz, ahol gyerekek is vannak, hozzátartozik.
Amikor otthon laktam, akkor is utáltam a rendetlenséget, amiket a száradó ruhák okoztak, de anyámat nem lehetett rávenni egy szárítógépre.
Az a generáció, (anyám meg anyós) kissé földhözragadt.Anyukám még a mosogatógépre is fintorgott, de aztán rájött, milyen jó.
Kit érdekel, hogy másoknak mi a véleményük erről?
Nekem is van olyan csakádtagom, aki szerint felesleges a mosogatógép, szárítógép és ezt szereti hangoztatni. Megmondtam neki, hogy ameddig a saját pénzemet költöm, addig senkinek nincs beleszólása.
Szerintem mérvadó az is, hogy mekkora a család, mennyit kell mosni.
Illetve fontos szempont az is, hogy mekkora a lakás.
Nálunk elfér a két szárító (egy lepke + egy torony) + a nagyobb dolgok (lepedő pl.) elfér a galéria korlátjára terítve.
De ahol kicsi a lakás és galéria sincs, ott nem feltétlenül fér el egy szárító.
Szerintem is jó dolog a szárítógép, ha úgy lesz, én is szeretnék majd.
Aki meg azt írta, hogy ugyanannyi idő egy négy fős család ruháit kiteregetni (egy perc alatt...napersze😅) mint kivenni a gépből és "átdobni" a másikba...
Amúgy már lehet csapni mosó-szárítót, az még plusz helyet sem foglal és pakolászni sem kell.
Nézd, ha te szereted a szárítógépet és meg is engedheted magadnak, akkor nem kellene, hogy mások véleménye érdekeljen - az anyósodé sem.
Gondoljon amit akar, egyik füleden ki, a másikon be.
Nekem nincs szárítógépem, de hozzám meg kéthetente bejárónő jön, nagytakarítani. Van,aki szerint ez is luxus - szerintem meg engem nem érdekel. hogy mások mit gondolnak erről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!