A szárítógép luxus?

Figyelt kérdés

Anyósom vágta a fejemhez a múltkor,hogy micsoda luxus a szárítógép.

Vettünk egy családi házat.Eddig albérletekben laktunk a férjemmel, egy gyerekkel és, amikor újat albit kerestünk fontos volt,hogy legyen szárítógép.

Nekem azért fontos, mert nem fogok száradó ruhákat kerülgetni.Rendetlenség, érzetét kelti zsúfolttá teszi a tereket.

Továbbá, nekem az alapelvem,hogy mindent minél hatékonyabban, minél kisebb emberi erőfeszítéssel kell megtenni.

Az egyetemen, mérnöki képzésen ezt verték a fejünkbe.

Az anyósomtól megkaptam,hogy "luxusfeleség" vagyok, meg leesik a karikagyűrű az ujjamról.

Nem nem esik le nem vagyok luxusfeleség.

A szárítógép legalább annyira alap dolog nálam legalábbis egy ingatlanban, mint a légkondi.21. századi háztartáshoz, ahol gyerekek is vannak, hozzátartozik.

Amikor otthon laktam, akkor is utáltam a rendetlenséget, amiket a száradó ruhák okoztak, de anyámat nem lehetett rávenni egy szárítógépre.

Az a generáció, (anyám meg anyós) kissé földhözragadt.Anyukám még a mosogatógépre is fintorgott, de aztán rájött, milyen jó.

máj. 19. 12:40
1 2 3 4 5 6 7
 11/61 anonim ***** válasza:
74%
Én úgy terveztem és csináltam meg a fürdőszobám hogy a radiátor fölé helyeztem egy felnyitható ruhaszárítót és így a felszálló meleg légáramlat gyakorlatilag pár óra alatt megszárítja az oda teregetett ruhákat A feleségem reggel kimos és délbe már fel lehet venni a ruhánkat és ez teljesen ingyen van. de ismétlem hogy a szabadba szárított ruháknak van a legfinomabb illata.
máj. 19. 13:11
 12/61 anonim ***** válasza:
89%

Kit érdekel, hogy másoknak mi a véleményük erről?

Nekem is van olyan csakádtagom, aki szerint felesleges a mosogatógép, szárítógép és ezt szereti hangoztatni. Megmondtam neki, hogy ameddig a saját pénzemet költöm, addig senkinek nincs beleszólása.

máj. 19. 13:14
 13/61 Katona Dius ***** válasza:
85%
Szerintem meg mindenki arra költi a pénzét, amire akarja. Ha nekik belefér a fentartása, miért ne? Én is gondolkozom rajta, hogyha majd lesz gyerek, veszek, mert gyerekre írtó sokat kell mosni, és én sem akarom kerülgetni a szárítót. Ha valaki szerint felesleges, az meg ne vegyen. Ennyi.
máj. 19. 13:15
 14/61 anonim ***** válasza:
27%
Sem szárítógépem nincs, sem pedig légkondicionálóm nincs. De van Macbook-om és iPhone-om. Iphone-ból a legújabb iPhone 15 Pro Max-om van! A Macbook-ból pedig egy 2020-as model van. Na és? Mi van ilyenkor? - 10-esnek. Ilyenkor tavasszal nehezen száradnak a ruhák. Főleg egy lakó telepi lakásban ahol távfűtés van. Mert csak április 15-ig van távfűtés. Utána már nincsen. Szóval ilyenkor májusban akár 1,5 - 2 nap is lehet mire megszáradnak a ruhák. Akár milyen jó legyen az automata mosógép centrifugája.
máj. 19. 13:16
 15/61 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem mérvadó az is, hogy mekkora a család, mennyit kell mosni.

Illetve fontos szempont az is, hogy mekkora a lakás.

Nálunk elfér a két szárító (egy lepke + egy torony) + a nagyobb dolgok (lepedő pl.) elfér a galéria korlátjára terítve.

De ahol kicsi a lakás és galéria sincs, ott nem feltétlenül fér el egy szárító.

máj. 19. 13:18
 16/61 Szolovjov ***** válasza:
87%
Nem luxus. A fél millió Ft-os mobiltelefon, amit a 300 ezret kereső gyári melósok is hurcolnak (közben sírnak hogy kevés a fizu), na az luxus. Meg a több tízmillió Ft-os autók. A szárítógép jó dolog, nem a lakás levegőjét párásítja, ezáltal növelve a penészesedés jelenségét.
máj. 19. 13:20
 17/61 anonim ***** válasza:
85%
Egyáltalán nem luxus. Én 3 éve vettem, és életem legjobb döntése volt. Ősztől tavaszig problémás volt a sok vastag ruha szárítása, mindig kerülgetni kellett az állványokat, párás volt a levegő, itt-ott megjelent a penész is, stb. Szárítógéppel 2,5-3 óra múlva minden mehet a szekrénybe, és nincs pára. Ilyenkor az udvaron is megszárad minden 2 óra alatt, úgyhogy alig használjuk. Az energiafogyasztást kár emlegetni, mert havonta kb. 500 forint.
máj. 19. 13:27
 18/61 anonim ***** válasza:
67%
Miért nem mondtad anyóspajtinak, hogy a kisfia meg luxusférj? Vagy ő teregeti a cuccait, csak te használod a gépet?
máj. 19. 13:29
 19/61 anonim válasza:
82%

Szerintem is jó dolog a szárítógép, ha úgy lesz, én is szeretnék majd.

Aki meg azt írta, hogy ugyanannyi idő egy négy fős család ruháit kiteregetni (egy perc alatt...napersze😅) mint kivenni a gépből és "átdobni" a másikba...

Amúgy már lehet csapni mosó-szárítót, az még plusz helyet sem foglal és pakolászni sem kell.

máj. 19. 13:30
 20/61 anonim ***** válasza:
80%

Nézd, ha te szereted a szárítógépet és meg is engedheted magadnak, akkor nem kellene, hogy mások véleménye érdekeljen - az anyósodé sem.

Gondoljon amit akar, egyik füleden ki, a másikon be.

Nekem nincs szárítógépem, de hozzám meg kéthetente bejárónő jön, nagytakarítani. Van,aki szerint ez is luxus - szerintem meg engem nem érdekel. hogy mások mit gondolnak erről.

máj. 19. 13:40
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!