Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Miért mondják,hogy többet...

Miért mondják,hogy többet fogyaszt a vízköves bojler?

Figyelt kérdés
Amit beviszünk energia,az mi másra fordítódhatna,mint a víz melegítésére?Jöhetnek az érvek,pro,kontra!

2023. jan. 3. 12:16
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
 121/129 anonim ***** válasza:
0%

> "Azt mutatja meg,hogy mennyivel csökken a fűtőszál teljesítménye,ha melegszik."

Wow, nem mondod!

> "Igenis releváns,mert megmutatja,hogy mennyivel csökken a bojler teljesítményfelvétele,ha rajta a vízkő,és annak hőszigetelő hatása miatt melegebb lesz a fűtőszál."

Hol van ez benne a mérésben? Egy bojlerből kivett vadonatúj fűtőszálat mértél le. Hogyan következik ebből, hogy ha vízkő van rajta, akkor mi és hogyan változik meg?

> "Pont azt szajkózzák itt a legtöbben,hogy nem tudja átadni a hőt a víznek a fűtőszál...magadnak mondasz ellent..."

Hol mondok ellent magamnak? Szerinted hogyan fogyaszt többet a bojler, ha 5 perc alatt felmelegíti 60 fokra a vizet vagy ha 15 percig erőlködik vele, mert a vízkő leszigeteli és nem tudja átadni olyan ütemben a hőt? Gyakorlatilag a mérésed is ezt mondja el, hogy ha túl is hevül a fűtőszál, a fogyasztásbeli különbség elhanyagolhatóan változik csak meg. Tehát "legjobb" esetben is 1510W 5 percig vagy 1440W 15 percig... Tippeld meg melyik eredményez nagyobb villanyszámlát. Szerintem egyértelmű.

> "A 93. válaszomban meg lett magyarázva, hogy az ellenállás-fűtésű villanybojler fogyasztására nincs semmilyen érdemileg számba vehető hatással a vízkő mennyisége. A vízkő csak a fűtőtest élettartamát befolyásolja."

Leszigeteli a fűtőtestet, ezáltal megnő a fogyasztás, mert nem tudja olyan ütemben felmelegíteni a vízet. 12 oldal alatt eddig vagy egy tucatszor lett ez leírva sokak által, de szándékosan nem akarjátok megérteni.

> "csak forróbb lesz a fűtőszál és gyorsabban degradálódik a fűtőtest."

Nagyszerű, te is megállapítottál egy nyilvánvaló dolgot, aminek semmi köze nincsen a kérdéshez. Ha az lett volna a kérdés, hogy hamarabb tönkremegy-e a bojler, akkor releváns lenne ez. Így viszont nem az.

ápr. 27. 18:16
 122/129 A kérdező kommentje:

"Hol van ez benne a mérésben? Egy bojlerből kivett vadonatúj fűtőszálat mértél le. Hogyan következik ebből, hogy ha vízkő van rajta, akkor mi és hogyan változik meg?"

Nem az a lényeg,hogy mi miatt lesz melegebb,hanem hogy melegebb lesz,és csökken a bojler teljesítménye.

A rézhüvelyben lévő ellenálláshuzalnak fogalma sincs róla,hogy mi szigeti,levegő,vagy víz...

Jesszusom,ez olyan,mintha egy ovodással vitatkoznék.

"Tehát "legjobb" esetben is 1510W 5 percig vagy 1440W 15 percig... Tippeld meg melyik eredményez nagyobb villanyszámlát. Szerintem egyértelmű."

Ne ferdíts.Az erősen vízköves bojler nem fűt folyamatosan,hanem ki-be kapcsolgat,ahogy irtam már többször is.Az okát is leírtam,mértem is,logoltam is.

Tehát a P x t szorzat állandó marad!!!Ahogy a villanyszámla is.

ápr. 27. 18:42
 123/129 anonim ***** válasza:

#121 (18:16) - írja:

"Leszigeteli a fűtőtestet, ezáltal megnő a fogyasztás, mert nem tudja olyan ütemben felmelegíteni a vízet. 12 oldal alatt eddig vagy egy tucatszor lett ez leírva sokak által, de szándékosan nem akarjátok megérteni."

Válasz:

Te valamilyen kisegítőiskola növendéke vagy, hogy nem érted azt az elemi dolgot, hogy egy elektromos fűtőtest felvett teljesítménye és hőáramának arányára nincs befolyással a rajta levő hőszigetelő réteg? Az mindig 100% marad!

ápr. 27. 18:46
 124/129 A kérdező kommentje:

Ajánlom az alábbi egyenlet tanulmányozását (8.osztályos fizika)

c x m x DT = P x t x Eta

Ahol c : víz fajhő

m : víz tömege

DT: hőmérséklet különbség (pl.30-ról 60-ra melegítve ez 30.)

P: teljesítmény

t: idő

Eta: hatásfok(bojler hőszigetelése)

Egyikre sincs hatással bent lévő vízkő.Ennyi.

ápr. 27. 18:49
 125/129 anonim ***** válasza:
0%
Én is lemértem már vízmelegítővel a vízkő hatását. Több ideig tartott forrásig eljutnia. Ennyit erről. Hogy te mit és hogyan mértél, azt nem tudjuk, de nyilvánvaló, hogy téves eredményre jutottál.
ápr. 27. 19:03
 126/129 anonim ***** válasza:
0%

> "Egyikre sincs hatással bent lévő vízkő.Ennyi."

Teljesen fogalmatlan vagy. A rendszer működését kellene megérteni és azt vizsgálni. Amit te felsoroltál azok specifikációs paraméterek.

ápr. 27. 19:10
 127/129 A kérdező kommentje:

125

Megosztanád velünk,hogy pontosan mit,és hogyan mértél?Mert mi sem tudjuk.

ápr. 27. 19:10
 128/129 A kérdező kommentje:

126

Specifikációs paraméterek?

A víz fajhő,meg a tömeg?

🤣🤣🤣

Tényleg kisegítőből jöttél.

ápr. 27. 19:31
 129/129 anonim ***** válasza:
0%
Leírtam.
ápr. 27. 19:31
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!