Miért mondják,hogy többet fogyaszt a vízköves bojler?
Mert ha van benne 3 vödör vízkő,annyival kevesebb vizet melegít, ugyanannyi pénzért, mintha nem lenne!
Igaz vagy nem????✌️
Elektromos bojler akkor működik a leggazdaságosabban, és leghatékonyabban, ha a fűtőszál közvetlenül érintkezik a tartályban lévő vízzel.
A fűtőszál feladata ugyanis a beletáplált elektromos áramot hővé alakítani és a fűtőszál köpenyén keresztül átadni a tartályban lévő hideg víznek. Ezt az ideális állapotot rontja, és egyre csak csökkenti a felhalmozódott vízkő. Ugyanis a vízkő remek hőszigetelő anyag révén csökkenti a fűtőszál hőátadási képességét.
Az eddigi válaszok a "sablon" válaszok.(nem rosszindulat!!!)
Csak sajnos nem állják meg a helyüket,mert sérül az energiamegmaradás törvénye.
Tekinthetjük ugye a bojlert hőtani szempontból zárt rendszernek,mivel hőszigetelt.
Ha beviszek X energiát,akkor annak az X energiának ki kell jönnie.
Tehát vagy nem fogyaszt többet,vagy melegebb lesz a víz benne.Vagy hova megy el a plusz bevitt energia???
1-es vagyok!
Beviszel x energiát a 100 literes bojlerba,amibe 70 liter víz van 30 liter vízkő.Vagy beviszel x energiát amiben 100 liter víz van 0 vízkő.
Hány liter melegvízed lesz b+???😛
5-ös!
Nem válaszoltál a kérdésemre!
Értsd már meg,hogy amit beviszel energia az semmi másra nem tud fordítódni,mint a víz melegítésére!
Vízkő ide vagy oda.
A felvetésedre:70L melegvized lesz,de 70L felfűtéséhez kevesebb energia kell mint 100L felfűtéséhez!
A vízkő csak egy hőszigetelő rétegként működik,csökkentve a fűtőszál hőleadását.
3-as!
Nem azt kérdeztem,hogy mennyi idő alatt.Nyilván lassabban,mert ha bebugyolálod a radiátorokat nikecellbe,csökken a hőleadás,tehát a radiátor teljesítménye.Az energia pedig teljesítmény x idő.
Evidens,hogy megnő az idő...
De az energia ugyanannyi lesz mindkét esetben!
7-es!
Várom az érveket!
Ezért tettem fel a kérdést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!