Madárfotózáshoz milyen fényképezőgépet ajánlanátok ezek alapján?
Figyelt kérdés
Nagyon kezdő vagyok még, így meglepődtem az árakon, amikor nézegettem különböző helyeken a gépeket. Mivel amatőr vagyok és még ki kell tapasztalnom egy csomó dolgot, az elején nem merek beruházni egy drágább gépre, így max. 90ezerig mennék el, amit megpróbálnék használtan megvenni először. Szeretném ha jó lenne zoomja meg a fókusz, de persze tudom ilyen árkategóriában kell a kompromisszum is. Elsősorban fákon, bokrokon lévő énekesmadarakat fotóznék, bár imádom a ragadozó madarakat is, de érthető ha olcsóbb gépnél nem tud akkorát már a gép zoomolni. Főleg hobbiból fotóznék saját célra, de azért szeretném, ha nagyítva éles képeket tudnék lőni.2022. ápr. 18. 16:46
21/27 anonim válasza:
A m4/3 nagy előnye a kétszeres gyújtótávolság szorzó. Bármit fel lehet tekerni rá adapterrel. Én egy 400-as Tokinát használok, így 800 mm-em van. 33 ezerért vettem. Igaz, csk F11-nél vállaható az élessége és kell utómunkázni, de ez a gyútáv amúgy 3-400 ezer körül kezdődik. Én ennyit spóroltam meg vele.
22/27 anonim válasza:
Én a helyedben Lumix G9-et és a Leica 100-400as lencsét venném. Később ha van több pénzed, lehet canon L lencséket vásárolni rá és adaptálni. Máté Bence is ilyen kombót használ.
23/27 anonim válasza:
Előző, ez kijön a kérdező 90 ezréből? Ha igen, én is veszek egyet.
24/27 anonim válasza:
10 éve vettem egy digitális fényképezőt, Panasonic, azzal jól lehet madarat is fotózni. 24-25 000 Ft volt akkor.
25/27 anonim válasza:
Vagy talán 28 000. Ettől többe biztos nem került.
26/27 anonim válasza:
23 nem olvastam végig. Feltételeztem, hogy megvan a tőke egy normális gép objektív kombóra, ha madárfotózni akar.
Hát kérdező akkor marad egy használt régi dslr meg egy 70-300 szintén használtan. Talán az kijön 90ből.
27/27 anonim válasza:
70-350 mm-es objektível szoktam próbálkozni madarat fotózni, olyan 7-8 méterről 350 mm-rel képkivágással nagyjából látszik, hogy cinege van a képen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!