Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Madárfotózáshoz milyen fénykép...

Madárfotózáshoz milyen fényképezőgépet ajánlanátok ezek alapján?

Figyelt kérdés
Nagyon kezdő vagyok még, így meglepődtem az árakon, amikor nézegettem különböző helyeken a gépeket. Mivel amatőr vagyok és még ki kell tapasztalnom egy csomó dolgot, az elején nem merek beruházni egy drágább gépre, így max. 90ezerig mennék el, amit megpróbálnék használtan megvenni először. Szeretném ha jó lenne zoomja meg a fókusz, de persze tudom ilyen árkategóriában kell a kompromisszum is. Elsősorban fákon, bokrokon lévő énekesmadarakat fotóznék, bár imádom a ragadozó madarakat is, de érthető ha olcsóbb gépnél nem tud akkorát már a gép zoomolni. Főleg hobbiból fotóznék saját célra, de azért szeretném, ha nagyítva éles képeket tudnék lőni.
2022. ápr. 18. 16:46
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
0%
Egy iPhone is elég!
2022. ápr. 18. 20:40
 12/27 anonim ***** válasza:
24%

Óvatos becslés volt határ a csillagos ég

A lényeg hogy érdemes elengedni, mielőtt kudarc lesz belőle

2022. ápr. 18. 21:18
 13/27 A kérdező kommentje:
Igen, ahogy kezdek belemélyedni a témába, látom, hogy a határ a csillagos ég, viszont én nem versenyt szeretnék nyerni a képeimmel, csak magamnak szeretnék kedves kis emlékeket...:-D pl. az is szempont, hogy túrázás közben ne legyen nehéz a kiegészítőket cipelni és lőjjek közben pár képet is. Mindenképp kellő utánaolvasás után fogok venni egy komolyabb gépet, viszont az előttem álló 1-2 évben pár esküvőn részt kell vennem, ebben benne van a sajátom is, így erre utána szeretnék beruházni, de addig is jó lenne kattintgatni! Az eddigi tippeket köszönöm, mindenképp hasznosak voltak!
2022. ápr. 18. 21:34
 14/27 Mojjo ***** válasza:

Egy gondolatot még megeresztenék. Igen, a határ a csillagos ég. Igen, néhány millió az optimális felszerelés. De azt a felszerelést tudni is kell használni. Hiába adunk oda egy teljesen kezdőnek egy Nikon Z9-et egy 800mm F/6,3-al, ami csak így kb öt és fél misi, nem fog tudni vele mit kezdeni.

Kell nem kevés tanulás és kell a fokozatosság. Ha megveszed az alap aps-c dslr-t a 70-300-al, akkor fogsz tudni lőni a nem túl távoli galambokról, kacsákról, varjúkról, akár verebekről vállalható képeket. Lehet gyakorolni, rájön az ember, mit kell csinálni, hogyan kell fotózni. Díjnyertes képek nem lesznek, de baromi sokat lehet tanulni. Szóval ebbe már érdemes belevágni - egy 90 ezres régi ultrazoom bridge géppel ellentétben.

2022. ápr. 18. 21:47
 15/27 Mojjo ***** válasza:

@13:

"pl. az is szempont, hogy túrázás közben ne legyen nehéz a kiegészítőket cipelni"

Akkor nem a te műfajod lesz a madárfotó :) A madárfotó az a műfaj, ahol rettenet súlyú menetfelszerelést cipel az ember.

2022. ápr. 18. 21:50
 16/27 A kérdező kommentje:
#14 Egyébként ahogy írod... Amikor olvastam mennyibe kerülnek ezek a fényképezőgépek, pont erre gondoltam, hogy ha a kezembe venném, csak néznék, azt se tudnám mit kell kezdeni vele. :D Igy mindenképp célszerűbbnek érzek, egy használt, régebbi gépet betanuláshoz meg a sok-sok utánaolvasást... Egyébként is, pont annyiban merülne (az elején biztos, aztán meg meglátnám mennyire jön meg a kedvem) ki nálam ez a madár fotózás, hogy madáretetőn, parkban, túrán kattintgassak.
2022. ápr. 18. 21:54
 17/27 A kérdező kommentje:
#15 Oké, miután ezt ennyi válasz után sikerült tisztázni... Ennek fényében tudnátok-e ajánlani gépet? :D Mert egy darabig biztos csak csodálni fogom mások profi képeit és azokat nem én fogom lőni. :)
2022. ápr. 18. 21:56
 18/27 Mojjo ***** válasza:
100%

@17: Ez olyan lesz mint a lego, egyben szettet nem igazán fogsz találni, össze kell legózni. Amit a #7-ben találtam, az pl jó kezdésnek.

De mondok jobbat. Számít a kis súly? Akkor talán az ún. mikro négyharmados, azaz m4/3 rendszer felé érdemes menni. Bizonyos okokból, amit majd úgyis megtanulsz, ha belemélyedsz és utánaolvasol a témának, sokkal-sokkal kisebb tömegű és méretű felszereléssel el lehet érni ugyanazokat a tele-látószögeket, mint más rendszerekkek. Természetesen nem jön ingyen és kompromisszumok nélkül a dolog, de az a helyzet, hogy a m4/3 jövője egyértelműen a vad- és madárfotó, és efelé is mozdult el az utóbbi időben a dolog. Legalábbis a rendszert építő két gyártó közül az egyik. (Az OM-System, leánykori nevén Olympus) Szóval facebook és index fórum, m4/3 adok-veszek és nézz körül. Egy Olympus em5 vagy em10 mark akárhanyas és egy olyan objektív aminek a vége 150mm (14-150, 40-150) ahhoz, hogy beletanulj a dologba, teljesen oké. Aztán kellenek majd a jóval hosszabb telék. De egy ilyen rendszert most olcsón meg tudsz venni, egy Olympus 40-150 olyan 35-40 ezer környékén van, a fent említett vázakból is lesz olyan, amit lehet vadászni bőven 100 ezer alatt.

Egy dolgot vegyél még figyelembe: ha csak teleobjektíved lesz az elején, akkor ugyan a kacsaúsztatós kacsákra jó lesz a rendszer, de általános célú fotózásra nem nagyon. Kellene egy alapobjektív, aps-c dslr-hez tipikusan 18-55mm, m4/3-hoz 14-42mm. Ezeket három inggomb és két csomag rágó áráért be lehet szerezni.

2022. ápr. 18. 22:13
 19/27 Mojjo ***** válasza:
100%

Tessék, még a m4/3 adok veszekekbe sem kellett benézni, és:

[link]

plusz

[link]

És van alapobid és kisteléd, és egy pehelykönnyű rendszered. A kistele alatt azt kell érteni, hogy nem épp hatalmas távolságokra lévő madarakra tervezték, de indulásnak és főleg tanulásnak megfelel.

2022. ápr. 18. 22:19
 20/27 A kérdező kommentje:
Rendben, nagyon köszi a részletes választ, sok hasznosat megtudhattam belőle!
2022. ápr. 18. 22:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!