Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Madárfotózáshoz milyen fénykép...

Madárfotózáshoz milyen fényképezőgépet ajánlanátok ezek alapján?

Figyelt kérdés
Nagyon kezdő vagyok még, így meglepődtem az árakon, amikor nézegettem különböző helyeken a gépeket. Mivel amatőr vagyok és még ki kell tapasztalnom egy csomó dolgot, az elején nem merek beruházni egy drágább gépre, így max. 90ezerig mennék el, amit megpróbálnék használtan megvenni először. Szeretném ha jó lenne zoomja meg a fókusz, de persze tudom ilyen árkategóriában kell a kompromisszum is. Elsősorban fákon, bokrokon lévő énekesmadarakat fotóznék, bár imádom a ragadozó madarakat is, de érthető ha olcsóbb gépnél nem tud akkorát már a gép zoomolni. Főleg hobbiból fotóznék saját célra, de azért szeretném, ha nagyítva éles képeket tudnék lőni.
2022. ápr. 18. 16:46
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
77%
A gép nem is annyira lényeg, szinte bármelyik használt DSLR megfelel erre a célra, de legalább egy 150-600mm-es objektív kell hozzá, ami használtan is 300 ezer körül van.
2022. ápr. 18. 17:03
 2/27 Mojjo ***** válasza:
100%

Hát ennyiért valami kellően régi ultrazoomos bridge elérhető maximum. Aminek kellően lassú és bizonytalan kontraszt alapú autofókusza lesz, aminél nem fogod tudni kellően felemelni az érzékenységet, aminél a képstabilizáció erősen kérdeses, aminél a háttérmosás nulla, azaz a téma kiemelése a háttérből max vágyálom. Ezt nem kompromisszumksnak hívják, hanem egy kalap tudjuk minek.

Kompromisszumos akkor lenne a dolog, ha egy nullával többet szánnál rá. De nagyon nagyon a kezdéshez is legalább egy APS-C érzékelőméretű használt DSLR, plusz egy 70-300mm objektív elkélne. Ami nem lesz meg 90-ből. Ha legalább meg tudnád duplázni ezt az összeget, lehetne valami. Addig szerintem nem érdemes belefogni, kidobott pénz, ahhoz meg sok a 90 ezer.

2022. ápr. 18. 17:05
 3/27 anonim ***** válasza:
0%
Egy új legmodernebb iPhone miért nem elég fotózáshoz?
2022. ápr. 18. 17:14
 4/27 anonim ***** válasza:
0%
Azt az iPhone egy év múlva már féláron meg tudnád venni.
2022. ápr. 18. 17:16
 5/27 anonim ***** válasza:
100%

90-ből, ha ügyesen túrod a hirdetéseket, meg lehet csípni egy használt dslr-t és egy lompos, régi, lassú fókuszos 70-300-as objektívet. A 70-300-ak erősen kompromisszumosok. Hogy értsd: ugyan relatíve olcsó, de a képminőség, pláne a 300-as végén nem túl acélos. (madárhoz legtöbbször a 300 mm még kevés is)

A gépváz jó más objektívekhez is, ha később találsz mást hozzá.

Az ultrazúmos kompaktokra ugyanez igaz: a hosszú végén elgyengül az optika minősége, de legalább a csip eleve szarabb képet ad a dslr-nél (és nem is bővíthető, módosítható)

2022. ápr. 18. 17:19
 6/27 A kérdező kommentje:
Hát ezt nagyon szomorúan hallom. Nagyon max. 150 ezret tudnék szánni rá és akkor azt úgy, hogy mindent használtan vennék. Többet csak jövőre engedhetnék meg rá.
2022. ápr. 18. 17:21
 7/27 Mojjo ***** válasza:
100%

Most hirtelen ezt találtam:

[link]

és

[link]

Ahogy mások már mondták, a 70-300 obik sok téren, sok okból nem a legjobbak, de jobbat akkor nem tudnál venni. Madarászáshoz tényleg abszolút minimum egy nullát kellene hozzárakni az eredetileg megcélzott árhoz, nem plusz 60%-ot. De elkezdeni talán el lehet ezzel. Mondjuk kellenének egyéb kiegészítők, de hát...

2022. ápr. 18. 17:48
 8/27 anonim ***** válasza:

[link]

Ilyenem van és fotóztam már vele madarakat.naplementét stb.

2022. ápr. 18. 19:05
 9/27 anonim ***** válasza:
12%

Madár fotózást kb 2 millából lehet megvalósítani hatékonyan.

Így aztán vannak az életben dolgok amiket el kell engedni.

Majd térj rá vissza ha lesz egy zsíros állásod 1milla/hó fizetéssel!

2022. ápr. 18. 20:25
 10/27 anonim ***** válasza:
50%
Á, nem igaz, legalább 6 millió Ft kell hozzá!!
2022. ápr. 18. 20:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!