Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Kezdő madárfotózáshoz (pl....

Kezdő madárfotózáshoz (pl. etetőnél lévő madarak) milyen gépet tudtok ajánlani?

Figyelt kérdés
Az etető és köztem van kb. 6-7 méter, ilyen távolságból szeretnék rázoomolt képeket készíteni. Fogalmam sincs milyen árban vannak a gépek, bár a mme.hu-n 1,5-3 milliós gépekről beszéltek. Az nekem nem fér bele. Max. 50-60 ezer forintot lennék hajlandó áldozni rá, először ki is akarnám próbálni, hogy mit tudok azzal csinálni, amire van keret, ehhez meg nem kell több százezres gép egyből.

2018. márc. 21. 18:23
 1/7 A kérdező kommentje:
Oké, azért még 100 ezer forint körül is lehet.
2018. márc. 21. 18:35
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Bármelyik 100e ft-os géppel kattintgathatsz madarakat bár a kattanás nagy hátrány lehet 6-7méteren belül, mint írod, hiszen megzavarja a madarakat s cseszheted.

100-ból használtan nézzél zoomosat, de tükrös-nagy zoomos obis újról ne álmodj szerintem s akkor inkább egy használt bridge gépet, pana fz300...2,8-as fényerő 600mm-ig, 16.000-es záridő is akár és még a 4k videót is használhatod, amely azért előnyös, mert felbontása miatt a felvételből bármely kockát kiragadhatod s olé a fotó.

Oké, apróbb a szenzor, enyhén zajosabb a kép, de nem plakát lesz belőle-lényegtelen szempont, ha csak monitoron s telón "publikált".

2018. márc. 21. 19:11
 3/7 Fantom83 ***** válasza:

Én külföldről vettem 4 éve Samsung-ot,ha jól emlékszem 32X optikai zoom-al,99 euróért,hozzá 32 GB-os Mikro SD-t 12 eurórét.

Akkor itthon 45.000-től indult az ára+szállítás.

Nem bántam meg,nekem mindenre elég.Én is fotózok vele madarakat,de főleg a fekete macskánkat. :-)

2018. márc. 22. 00:51
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! A Samsung gépnek mi a típusa? Milyen messziről szoktál vele madarakat fotózni? nagyon elmosódnak a képek?
2018. márc. 22. 08:41
 5/7 A kérdező kommentje:
Erről a típusról mi a véleményetek: : Panasonic Lumix DMC-FZ72? 60x optikai zoomos és elég jó árban van. 80e Ft újonnan.
2018. márc. 22. 09:48
 6/7 Fantom83 ***** válasza:

Samsung WB1100F.

Csak akkor mosódik a kép,ha remeg a kezem.Amit spóroltam az árán,és az SD-n,azon akciós tripod állványt vettem hozzá itthon.

Átlagban 30-40 méterről fotózom a madarakat,macskát is 5-10 méterről.

A hobbiműhelyemben a gépalkatrészeket 1 méterről,abban szerintem hiba nincs,minden apró részlet gyönyörűen látszódik.

2018. márc. 22. 10:27
 7/7 anonim ***** válasza:

# 5

Alacsony a felbontása a kijelzőnek és kukucskának is...megtévesztő, ezért kihagynám.

Inkább, ha 100e a keret:

[link]

2018. márc. 22. 18:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!