Kezdő madárfotózáshoz (pl. etetőnél lévő madarak) milyen gépet tudtok ajánlani?
Bármelyik 100e ft-os géppel kattintgathatsz madarakat bár a kattanás nagy hátrány lehet 6-7méteren belül, mint írod, hiszen megzavarja a madarakat s cseszheted.
100-ból használtan nézzél zoomosat, de tükrös-nagy zoomos obis újról ne álmodj szerintem s akkor inkább egy használt bridge gépet, pana fz300...2,8-as fényerő 600mm-ig, 16.000-es záridő is akár és még a 4k videót is használhatod, amely azért előnyös, mert felbontása miatt a felvételből bármely kockát kiragadhatod s olé a fotó.
Oké, apróbb a szenzor, enyhén zajosabb a kép, de nem plakát lesz belőle-lényegtelen szempont, ha csak monitoron s telón "publikált".
Én külföldről vettem 4 éve Samsung-ot,ha jól emlékszem 32X optikai zoom-al,99 euróért,hozzá 32 GB-os Mikro SD-t 12 eurórét.
Akkor itthon 45.000-től indult az ára+szállítás.
Nem bántam meg,nekem mindenre elég.Én is fotózok vele madarakat,de főleg a fekete macskánkat. :-)
Samsung WB1100F.
Csak akkor mosódik a kép,ha remeg a kezem.Amit spóroltam az árán,és az SD-n,azon akciós tripod állványt vettem hozzá itthon.
Átlagban 30-40 méterről fotózom a madarakat,macskát is 5-10 méterről.
A hobbiműhelyemben a gépalkatrészeket 1 méterről,abban szerintem hiba nincs,minden apró részlet gyönyörűen látszódik.
# 5
Alacsony a felbontása a kijelzőnek és kukucskának is...megtévesztő, ezért kihagynám.
Inkább, ha 100e a keret:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!