Szeretnék szintet lépni a fotózásban, szeretnék venni egy DSLR gépet elsősorban madárfotózáshoz használnám, milyen gépet, és objektívet ajánlotok, az olcsóbb kategóriából?
Mi az a nagylátó? :) Használtan 80 körül vannak 70-300-as obik, az szerintem egész korrekt, újra nem tellene :)
Canon vagy nikont vegyek inkább? Köszönöm az eddigi válaszokat! Hát anyagilag meg úgy állok, hogy egyenként tudom megvenni őket a csekély pedagógusi fizumból, szép lassan :)
A nagylátó az alapobjektíved, amivel nem madarakat, hanem majdnem minden mást fotózol. Embereket, belső tereket, utcákat, nyaralást, stb.
Egy 18-55 VR vagy egy 18-55 IS II már elég, az egyik Canon, a másik Nikon.
Márkát az alapján választanék, hogy melyikhez tudsz olcsóbban egy jó minőségű teleobjektívet venni, lásd fenti linkeket. A Sigma 70-300 meg társaik szerintem elég felejtősek.
Az alapobjektív illetve a nagylátószögű objektív amúgy totál nem ugyanaz. Alapobjektív amelynek gyújtótávolsága megegyezik a szenzor átlójával (24 x 36 mm-es FF szenzor esetén 50mm kb.). Nagylátóval amúgy ritkán portrézunk (fotózunk embert) a torzulások miatt. Embereket telével fotózunk, persze vannak kivételek.
Ez elég jól megmutatja a gyújtótávolság és a látószög viszonyát:
Viszont a nagylátószög/tele hatásokról ugye itt szó sincs ami külön történet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!