Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Telefonnal miért nem tudok...

Telefonnal miért nem tudok viszonylag rendes képet csinálni?

Figyelt kérdés
Adott egy Huawei Mate 20 Pro mobiltelefon, ugy gondolom higy egész jónak kéne lennie a kamerájanak de sose sikerül vele rendes képet készítenem. Előzőleg gyengébb telefonom volt es az is hozta ezt a minőséget. (gakaxy s8). A közeli képek nagyon szép élesek viszont ami már távolabbi ott tökre osszemossa pl a fákat meg mindent, nagyon homályos. Próbáltam állítva, fektetve sehogy sem jó. Én vagyok csak ennyire pixel centrikus? Másnak tök szép élesek a képei amit szintén tefonnal készítettek. Gmailra toltom fel Eredeti minőségben, de próbáltam kábellel gépre is, az is ugyan ilyen. Természetesen tudom, sose lesz olyan mint egy profi gép, nem is várom ezt de szerintem ennél többet tudna.

2020. júl. 8. 21:03
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/71 anonim ***** válasza:
Kínai levél.
2020. júl. 13. 12:08
 42/71 A kérdező kommentje:
Teljesen megertem hogy soha nem fogok vele szép képet csinálni de a régi note 4em amin volt 1 kamera 100x reszletgazdagabb kepet csinált, és ez az ami zavar.
2020. júl. 13. 15:13
 43/71 anonim ***** válasza:

42

Ez a többkamerás marhaság még gyerekcipőben jár meg sok gyártó egy jó szenzor helyett több olcsóbbat rak bele mert most ez azaktuális parasztvakítás hogy hány szenzor van. Nekem is az utolsó egy szenzoros Huaweiem sokkal részletgazdagabb valósághűbb kêpet csinált mibt akármelyik több szenzoros telefonom.

2020. júl. 13. 15:17
 44/71 A kérdező kommentje:
Ez a régi note 4el készült. [link]
2020. júl. 13. 15:20
 45/71 anonim ***** válasza:

44

Naaa, ez F2.2.

16MP-es.

Meg 31mm állásig.

Ez majdnem ugyanolyan szintű csak F2.2 a difi.

Szerintem még fosabb a minősége.

A szélek elmosva-torzulva...ez borzalmas.

Ha szoftveresen beállítod, ezt is kihozod belőle:

[link]

[link]

+ még az "F" értéket feltornázod, jobb lesz a mélységélesség is.

2020. júl. 13. 18:57
 46/71 A kérdező kommentje:
Tehát a note 4 ami f2.2 az rosszabb minőségű mint amit a mostanival csináltam?. Nekem sokkal reszletesebbnek tűnik. Azon nem állítottam semmit csak fotóztam, a mostanival meg ilyen tré kép lesz alapon.
2020. júl. 13. 19:02
 47/71 A kérdező kommentje:
Van egy olyan opció, hogy rekeszertek es ott az F-et fel lehet tolni egészen 16ig. Arra gondolsz?
2020. júl. 13. 19:04
 48/71 anonim ***** válasza:
100%

46

A mostani nem fossa el a széleket borzastóra.Az más dolog, hogy ugyanolyan zajos a kép, de ezek ennyit tudnak.

47

Igen, az lesz az másik nevén (rekesz, blende, F ).

Mint írtam elég F9-11, de játsszál vele.

Amennyiben növeled az F értéket, úgy a záridő is növekszik, tehát szürkületnél-este állvány ajánlott vagy bemozdult lesz a kép-életlen is akár.

Nappal menni fog kézből is vagy jó fényeknél.

2020. júl. 13. 19:23
 49/71 A kérdező kommentje:
Oh értem köszi. És magyarul ha a rekeszerteket novelem akkor nem mossa el ennyire?
2020. júl. 13. 19:36
 50/71 anonim ***** válasza:
"Ennyire"...a mélységélesség növekszik ( a távolabbi dolgok élesebbek ) s annyira lesz éles, mint a közelebbi dolgok.
2020. júl. 13. 19:54
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!