Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Telefonnal miért nem tudok...

Telefonnal miért nem tudok viszonylag rendes képet csinálni?

Figyelt kérdés
Adott egy Huawei Mate 20 Pro mobiltelefon, ugy gondolom higy egész jónak kéne lennie a kamerájanak de sose sikerül vele rendes képet készítenem. Előzőleg gyengébb telefonom volt es az is hozta ezt a minőséget. (gakaxy s8). A közeli képek nagyon szép élesek viszont ami már távolabbi ott tökre osszemossa pl a fákat meg mindent, nagyon homályos. Próbáltam állítva, fektetve sehogy sem jó. Én vagyok csak ennyire pixel centrikus? Másnak tök szép élesek a képei amit szintén tefonnal készítettek. Gmailra toltom fel Eredeti minőségben, de próbáltam kábellel gépre is, az is ugyan ilyen. Természetesen tudom, sose lesz olyan mint egy profi gép, nem is várom ezt de szerintem ennél többet tudna.

2020. júl. 8. 21:03
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/71 A kérdező kommentje:
Úgy látom nem értetted meg a kérdést ennek ellenére valahogy megertettem a válaszod és hasznos volt, persze a sok fika mellett. Köszi azért.
2020. júl. 8. 22:53
 12/71 anonim ***** válasza:
63%

Én értem...

Azt nem tudom, mit nem értesz meg azon, hogy olvasd el a használati útmutatót, amiben minden le van írva...s mit nem értesz azon, hogy 3db obi van benne válogatott témákra kialakítva s nem általánosra.

Használd az előlapi kamerát, az gondolom 10cm-től végtelenre kalibrált fapados "nyomd a gombot" megoldásos...

Ha úgy is a telót nyomkodod egész nap, mint írtad, este ezt is kinyomkodhatod belőle...kísérletezz, ha nem akarsz olvasni használatit.

2020. júl. 8. 23:02
 13/71 anonim ***** válasza:
87%

Az én mate 20 pro-m is maszatos képeket lő, ha maszatos a kamerája. :)

Egyébként jó képet lehet vele "full-automata" módban is (10 mpx, 4:3, esetleg az AI-t ki lehet X-elni)

Illetve videó terén sem olyan siralmas az a Full-HD 60FPS

2020. júl. 8. 23:04
 14/71 anonim ***** válasza:
63%

Hagyjuk már, hogy egy mai telefonon auto módban ne LEHESSEN jó képet csinálni, pont az a felhasználása, hogy fordulsz, lősz, és már töltögeted is fel. És nem mindegy a minőség, mert azonnal megy rá valami csodafilter, amit el kell viseljen az eredeti információtartalma.

Volt ilyen fellángolásom, hogy kamera alapján rendeztem egy telefonválogatót vásárlás előtt, végül maradtam a semmit se tudó p9 litenál, mert még mindig kevésbé fáj, ha abban áll alig 20e, mint a többszöröse valamiben, amiből csak a normális ram mennyiség meg a gyorsabb háttértár lenne olyan, ami megérhetné az én felhasználási módjaimban, néha-néha egy-egy fotó lehetne ronda is felőlem... Mindenesetre a módszerem az volt, hogy rengeteg videót nézegettem youtubeon, amiben low light felvételeket mutatnak kameráról. Akadt olyan is, ahol nappali felvétel, borús időben, napos időben ott volt, leginkább a távoli fákat néztem én is. Hamar rájöttem, hogy a kínai telefont kapásból fel lehet ismerni a távoli fák leveleiről. Valószerűtlen zöld, kimondott VHS minőség, egy zavaró, természetellenes massza az egész. Némelyik Samsung A sorozatbelinél is rá lehetett ismerni. Akadt felső kategóriásnak szánt teló is, amelyik produkálta. Már fejben úgy hívtam a dolgot, hogy "kínai levél", annyira jellegzetes ronda izét mutat növényzet helyett.

Amire nekem a telefon és a kamera kell, ma is egy S7 teljesen oké lenne, vagy egy IP7, ha nem sajnálnám a többletköltséget egy körülményesen szervizelhető, önmagával se mindig kompatibilis izére, még akkor is, ha páratlanul pörög meg stabil, meg ugye az S7-nél valamivel visszafogottabb kamera, de kis zaj árán természetesebb, és szerkesztéskor én döntöm el, mit engedek rá zaj ellen a mai algoritmusok közül, és nem kell raw videó az ő helyfoglalásával, hogy megtehessem ezt. Áh, szóval nehéz... Ha kapásból lövős kellene, és elismerném, hogy lusta leszek korrekt utómunkát csinálni egy telefonos anyagon, akkor S7-től fölfelé válogatnék hardveraprón.

2020. júl. 8. 23:11
 15/71 A kérdező kommentje:
Na pont erről beszéltem, hogy lövöm a képet és a mögötte lévő levél tiszta homály, egy massza. Akkor mégse en vagyok a fax?
2020. júl. 8. 23:29
 16/71 A kérdező kommentje:
Az a bajom hogy a hatteret szét mossa, mint ahogy az előző is írta.
2020. júl. 8. 23:37
 17/71 anonim ***** válasza:
84%
Gyorsan rákerestem a problémádra angolul, a Mate 20 Pro esetében nagyon javasolt a 10 megapixel HDR nélkül, amikor csak nappali fotókra kell. Tehát az alapbeállítások. Említette még valaki, hogy neki a zsír új Mate 20 Proján volt kamera védőfólia, ezt ott más is megerősítette köszönettel, mert le is vette, és meg is oldódott a minőségprobléma.
2020. júl. 9. 00:04
 18/71 anonim ***** válasza:
63%
Nekem csak 2 lencsés Motorola van de tud szép két csinálni és még állítgatni sem kell rajta ha nem akarok .
2020. júl. 9. 08:02
 19/71 A kérdező kommentje:
Köszönöm anonim, megprobalom :)
2020. júl. 9. 08:37
 20/71 anonim ***** válasza:
77%
Az maga a mega poén, ha a fólia ott maradt a hátulján:D
2020. júl. 9. 09:34
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!