Telefonnal miért nem tudok viszonylag rendes képet csinálni?
Én értem...
Azt nem tudom, mit nem értesz meg azon, hogy olvasd el a használati útmutatót, amiben minden le van írva...s mit nem értesz azon, hogy 3db obi van benne válogatott témákra kialakítva s nem általánosra.
Használd az előlapi kamerát, az gondolom 10cm-től végtelenre kalibrált fapados "nyomd a gombot" megoldásos...
Ha úgy is a telót nyomkodod egész nap, mint írtad, este ezt is kinyomkodhatod belőle...kísérletezz, ha nem akarsz olvasni használatit.
Az én mate 20 pro-m is maszatos képeket lő, ha maszatos a kamerája. :)
Egyébként jó képet lehet vele "full-automata" módban is (10 mpx, 4:3, esetleg az AI-t ki lehet X-elni)
Illetve videó terén sem olyan siralmas az a Full-HD 60FPS
Hagyjuk már, hogy egy mai telefonon auto módban ne LEHESSEN jó képet csinálni, pont az a felhasználása, hogy fordulsz, lősz, és már töltögeted is fel. És nem mindegy a minőség, mert azonnal megy rá valami csodafilter, amit el kell viseljen az eredeti információtartalma.
Volt ilyen fellángolásom, hogy kamera alapján rendeztem egy telefonválogatót vásárlás előtt, végül maradtam a semmit se tudó p9 litenál, mert még mindig kevésbé fáj, ha abban áll alig 20e, mint a többszöröse valamiben, amiből csak a normális ram mennyiség meg a gyorsabb háttértár lenne olyan, ami megérhetné az én felhasználási módjaimban, néha-néha egy-egy fotó lehetne ronda is felőlem... Mindenesetre a módszerem az volt, hogy rengeteg videót nézegettem youtubeon, amiben low light felvételeket mutatnak kameráról. Akadt olyan is, ahol nappali felvétel, borús időben, napos időben ott volt, leginkább a távoli fákat néztem én is. Hamar rájöttem, hogy a kínai telefont kapásból fel lehet ismerni a távoli fák leveleiről. Valószerűtlen zöld, kimondott VHS minőség, egy zavaró, természetellenes massza az egész. Némelyik Samsung A sorozatbelinél is rá lehetett ismerni. Akadt felső kategóriásnak szánt teló is, amelyik produkálta. Már fejben úgy hívtam a dolgot, hogy "kínai levél", annyira jellegzetes ronda izét mutat növényzet helyett.
Amire nekem a telefon és a kamera kell, ma is egy S7 teljesen oké lenne, vagy egy IP7, ha nem sajnálnám a többletköltséget egy körülményesen szervizelhető, önmagával se mindig kompatibilis izére, még akkor is, ha páratlanul pörög meg stabil, meg ugye az S7-nél valamivel visszafogottabb kamera, de kis zaj árán természetesebb, és szerkesztéskor én döntöm el, mit engedek rá zaj ellen a mai algoritmusok közül, és nem kell raw videó az ő helyfoglalásával, hogy megtehessem ezt. Áh, szóval nehéz... Ha kapásból lövős kellene, és elismerném, hogy lusta leszek korrekt utómunkát csinálni egy telefonos anyagon, akkor S7-től fölfelé válogatnék hardveraprón.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!