Telefonnal miért nem tudok viszonylag rendes képet csinálni?
Mutass már egy képet.
Valami ott nem stimmel.
Legalábbis szerintem.
Mert nekem is Mate 20 Pro-m van, és egész jó képeket készít
(Igaz, mióa megvan a fényképetőgépem, azóta kicsit hanyagolom a telefon kameráját, de egyébként jók a képei)
30
Talán lehet nem is az alapbeállításon a fotós rész, de meg ne próbáld ám állítgatni a siker érdekében...írtam, hogy növeld a mélységélességet...nehéz elkövetni máig:DDD
Elfelejtettem írni még, értsd is meg az útmutató tartalmát, akkor van értelme;)
Alapból a profi gépeken is a beállítások nyers képeket adnak-sz@rt magyarul.Érdemes behangolni a kontrasztot, fényerőt, élességet...stb s persze blende értéket is.Ennél bizonyára szoftveresen hozza össze a 3 lencséből a mélységélességet.
Józan paraszti ésszel kell csak állni a dologhoz...
Tudod, azért nevetséges hozzáállásod, mert még a forintos telefon is éles képet készít 2Mp-ben, amit egy gyerek is belő hiphop.
Egy mintát képtelen vagy itt megosztani...
Nagyon sok esetben a felhasználó birka a készülékhez s a maradék apró eset, hogy hibás a készülék...azon sem lepődnék meg, ha valami portré módban xopatna a gép:D
ui: a nullázás a púder nélküli szövegemért van:)
Itt egy kép róla. Szerintem okadek. Nem érted meg, hogy az útmutató 2 mondat igaz? Valami baj lehet fejben. Az hogy nem értem a fotós profi beállításokat, egyrészt nem is érdekel ilyen szinten, másrészt ha érdekelne nem telefonnal akarnék fotózni.
34
6Mp-es fotótól, te mi a kutya faxát vársz + a következő beállítástól???
ISO50, F1.8, program-normál ( ahol bizonyára élesség alacsony beállítású, kontraszt-szín...is), nagylátószög mód.
Ez a fénykép teljesen rendben van a háttéradatai szerint...max egy kicsit lehetne világosabb, de akkor beégne a bal felső sarok.
A baj nálad ott van, hogy alkalmatlan vagy a teló használatára s nem is akarod megérteni vagy alkalmassá válni...te dolgod.
Nagylátószögnél nincs nagy mélységélesség F1.8-al + a 6MP nem tud nagyobb részletgazdagságot adni...F9-11 legalább kell.
Állítsd a felbontást nagyobbra, mint a mostani 3648x1744 s az "F" értéket növeld-lencsét variáld beállításban...
39
Ez még mindig F1.8-as mélységélességű kép, de már 10Mp-es.
Szerintem ez már telefonhoz képest elég szép fénykép...nem értem, mit pánikolsz???
Egy telefon sosem fog full frame--36x24 minőségű tű éles s részletgazdag képet készíteni 1000Mp-el sem.
Az"F" értéken növelj s tedd max felbontásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!