Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Telefonnal miért nem tudok...

Telefonnal miért nem tudok viszonylag rendes képet csinálni?

Figyelt kérdés
Adott egy Huawei Mate 20 Pro mobiltelefon, ugy gondolom higy egész jónak kéne lennie a kamerájanak de sose sikerül vele rendes képet készítenem. Előzőleg gyengébb telefonom volt es az is hozta ezt a minőséget. (gakaxy s8). A közeli képek nagyon szép élesek viszont ami már távolabbi ott tökre osszemossa pl a fákat meg mindent, nagyon homályos. Próbáltam állítva, fektetve sehogy sem jó. Én vagyok csak ennyire pixel centrikus? Másnak tök szép élesek a képei amit szintén tefonnal készítettek. Gmailra toltom fel Eredeti minőségben, de próbáltam kábellel gépre is, az is ugyan ilyen. Természetesen tudom, sose lesz olyan mint egy profi gép, nem is várom ezt de szerintem ennél többet tudna.

2020. júl. 8. 21:03
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/71 anonim ***** válasza:
Akkor ez ennyit tud .
2020. júl. 11. 07:22
 32/71 anonim ***** válasza:

Mutass már egy képet.

Valami ott nem stimmel.

Legalábbis szerintem.

Mert nekem is Mate 20 Pro-m van, és egész jó képeket készít

(Igaz, mióa megvan a fényképetőgépem, azóta kicsit hanyagolom a telefon kameráját, de egyébként jók a képei)

2020. júl. 11. 13:03
 33/71 anonim ***** válasza:
100%

30

Talán lehet nem is az alapbeállításon a fotós rész, de meg ne próbáld ám állítgatni a siker érdekében...írtam, hogy növeld a mélységélességet...nehéz elkövetni máig:DDD

Elfelejtettem írni még, értsd is meg az útmutató tartalmát, akkor van értelme;)

Alapból a profi gépeken is a beállítások nyers képeket adnak-sz@rt magyarul.Érdemes behangolni a kontrasztot, fényerőt, élességet...stb s persze blende értéket is.Ennél bizonyára szoftveresen hozza össze a 3 lencséből a mélységélességet.

Józan paraszti ésszel kell csak állni a dologhoz...

Tudod, azért nevetséges hozzáállásod, mert még a forintos telefon is éles képet készít 2Mp-ben, amit egy gyerek is belő hiphop.

Egy mintát képtelen vagy itt megosztani...

Nagyon sok esetben a felhasználó birka a készülékhez s a maradék apró eset, hogy hibás a készülék...azon sem lepődnék meg, ha valami portré módban xopatna a gép:D

ui: a nullázás a púder nélküli szövegemért van:)

2020. júl. 11. 13:24
 34/71 A kérdező kommentje:

[link]

Itt egy kép róla. Szerintem okadek. Nem érted meg, hogy az útmutató 2 mondat igaz? Valami baj lehet fejben. Az hogy nem értem a fotós profi beállításokat, egyrészt nem is érdekel ilyen szinten, másrészt ha érdekelne nem telefonnal akarnék fotózni.

2020. júl. 13. 07:34
 35/71 anonim ***** válasza:
Azért szar mert a kameraszoftver ráenged egy csomó filtert zajszűrést. Töltsd le az open camera alkalmazást és próbáld ki azt.
2020. júl. 13. 08:06
 36/71 anonim ***** válasza:
57%

34

6Mp-es fotótól, te mi a kutya faxát vársz + a következő beállítástól???

ISO50, F1.8, program-normál ( ahol bizonyára élesség alacsony beállítású, kontraszt-szín...is), nagylátószög mód.

Ez a fénykép teljesen rendben van a háttéradatai szerint...max egy kicsit lehetne világosabb, de akkor beégne a bal felső sarok.

A baj nálad ott van, hogy alkalmatlan vagy a teló használatára s nem is akarod megérteni vagy alkalmassá válni...te dolgod.

Nagylátószögnél nincs nagy mélységélesség F1.8-al + a 6MP nem tud nagyobb részletgazdagságot adni...F9-11 legalább kell.

Állítsd a felbontást nagyobbra, mint a mostani 3648x1744 s az "F" értéket növeld-lencsét variáld beállításban...

2020. júl. 13. 09:45
 37/71 anonim ***** válasza:
Böksz valahova, hogy fókuszáljon? Max felbontás van az ajánlott helyett? Alap módban van? A kezed nem moccan be? Nincs lemattulva a lencse az alkalmatlan dolgokkal törölgetés miatt?
2020. júl. 13. 09:47
 38/71 A kérdező kommentje:
Ha nem nagy látószögbe csinálom akkor is ilyen.
2020. júl. 13. 10:07
 39/71 A kérdező kommentje:
2020. júl. 13. 10:14
 40/71 anonim ***** válasza:
100%

39

Ez még mindig F1.8-as mélységélességű kép, de már 10Mp-es.

Szerintem ez már telefonhoz képest elég szép fénykép...nem értem, mit pánikolsz???

Egy telefon sosem fog full frame--36x24 minőségű tű éles s részletgazdag képet készíteni 1000Mp-el sem.

Az"F" értéken növelj s tedd max felbontásra.

2020. júl. 13. 10:23
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!