Telefonnal miért nem tudok viszonylag rendes képet
csinálni?
1/71 A kérdező kommentje:
Emlékszem hogy a galaxy Note 4 emmel 100x szebb es reszketgazdagabb kepet tudtam csinálni. Gondolom azért mert abba nagyobb volt a kamera felbontasa viszont akkor mi értelme ennek? 2012es telefonnal szebb képet csináltam 16:9be mint a 2019es csucsmobillal.
A telefon elsősorban telefonálásra, netezésre van. A fényképezés csak egy mellékes funkció, pl. a beszélgetőpartnerednek megmutatod, hol vagy éppen. Nem kell csodát várni ettől. Érdemes lenne akár egy olcsóbb fényképezőt venned, ha fontos a minőség.
2020. júl. 8. 21:34
Ha jól látom ez a 3 lencsés marhaság.
Nem mindegy, melyikkel fotózol ugye, mert egyik makró, következő nagylátó, másik tele állású.
Tehát a nyomkorászás helyett, olvasd el a használati útmutatót, hogy megtanuld kezelni s beállításokat megismerd, majd megfelelőre állítani.
Ha mélységélességet akarsz, használj nagyobb F értéket...F8..10.
2020. júl. 8. 22:13
4/71 A kérdező kommentje:
Leírtam, hogy nem kell fényképező minőség, én azt nem értem, hogy az 2012es Note 4 telefononmal 100x reszletgazdagabb kepet csináltam. Ezzel meg nem tudok. Pedig 1 eve csucstelo volt.
5/71 A kérdező kommentje:
Igy van van rajta mind a 3 viszont én egy egyszerű, nem makro, nem nagylátószögű, sima képet ha csinálok akkor a környezet fullra elmosódik.
Töröld le a kamerát egy tiszta ruhával :)
2020. júl. 8. 22:22
Ebben nincs "egyszerű kép", azért a 3 lencse.
A lencsét neked kell kiválasztani a fotózandó tárgyhoz s beállítani az apróságokat mellette.
Olvasd el a teljes leírást, ha unalmas is, akkor tudni fogod a megoldást vagy besétálsz egy bótba s lenéznek, de elmondják mi a pálya...én nem vagy telbuxi, hogy részletezzem a menüjét.
Most kérdezhetem azt is, hogy minek vettél olyan telót, amihez nem akarsz érteni?
2020. júl. 8. 22:22
8/71 A kérdező kommentje:
Figyelj mivel en sokat dolgozok a telon, a kamera nálam sokadrangu kérdés, viszont olvasgattam hogy elvileg egész jo a kamerája. Nekem az lenne a lényeg, hogy ne keljen értékeket állítsak, ehhez valóban nem akarok érteni, a kérdés az volt, hogy az normális ha a sima fotó uzemmodban homályos az ami a 2012es telefononba 16:9be profi tű éles volt?
9/71 A kérdező kommentje:
Érdekes azon a telefonon nem kellett semmit állítani es penge képeket lőtt. Félre ne értsetek nem öreg foszer vagyok aki a regi 'jo dolgokat' sírja vissza, csak érdekes. Ismétlem nem szeretnék itt profi beállított képekhez értékeket állítgatni, csak egy kva telefontol ami 300 ezer volt elvarja az ember pl hogy legyen 16:9. Es hogy ne keljen értékeket allitani.
Ha olvasgattál róla, akkor tudnod kellene a választ is...vagy csak a "jó kamerát" olvastad ki a tesztből vajon...
Ha nem tudod használni a készüléket, normális a jelenség.
A repülőgép is tud repülni, de csak ha tudják vezetni, máskülönben csak zuhanni-becsapódni tud...kb ez a kérdésed értelme, ha már ennyire sarkosítasz.
2020. júl. 8. 22:49
Kapcsolódó kérdések: