Van egy sima trafóm minden extra nélkül belevezetem EGY vezetéke a váltóáramot és feltranszformálja azt?
Akkor nagyon egyszerű dolgod lesz.
Szerezz egy motor 6V-os gyújtótrafóját és kösd rá a dinamóra. Nagyon nagy szikráid nem lesznek, de ez a legjobb ami szikra ügyben szóba jöhet.
A többit felejtsd el.
Tévedés!
Azok nem gyújtóTRAFÓK (hibás az elnevezés, németben/angolban gyújtótekercs és nem transzformátor a neve/fordítása), ahol nem a menetszám áttétel arányában "transzformálódik", hanem a megszakításból ered a nagyfeszültség!
idézet:,,Az én autógenerátoromból is egy kábel jön ki (igaz több van, de 1 elég lenne) és egyenáramú!
Nem attól egyen vagy váltóáramú, hogy 1 vagy 2 vezetékes!
A dinamód is 2 vezetékes, a másik a váz!
(Az autógenerátornál is),,
!!!
Ilyen: [link]
alja + oldala - vagy forditva nemtudom.
de most lesegettem a dinamót és találtam rajta egy hullámos jelzést mintha váltóáramú lenne.
Én már nem értem mind1 akk nme tod hogy lehetne trafózni ez egyen-t.Majd megpróbálom igy is ugy is!
Ez az izzó ég egyennel is váltóval is...
Szerintem a dinamód váltót ad, úgyhogy vissza az előző válaszokhoz...
Azért azt megjegyzem, hogy egy 2-3 ezer voltot adó trafó nem terem minden bokorban, ehhez már tisztességes szigetelésű kell. És a 2-3 ezer volt csak ca. 1mm átütésére alkalmas..
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!