Van egy sima trafóm minden extra nélkül belevezetem EGY vezetéke a váltóáramot és feltranszformálja azt?
Súgok valamit.
Általános iskolában ha odafigyeltél volna az "áramkör" kifejezésnél, akkor most tudnád.
Zárt áramkör kell hozzá.
Kérdezz meg egy hetedikest.
Az én autógenerátoromból is egy kábel jön ki (igaz több van, de 1 elég lenne) és egyenáramú!
Nem attól egyen vagy váltóáramú, hogy 1 vagy 2 vezetékes!
A dinamód is 2 vezetékes, a másik a váz!
(Az autógenerátornál is)
Előző vagyok..
Az a gond, hogy a hálózati (nálad "sima") transzformátorok
50Hz-re készülnek, arra van méretezve.
Ha netán 25Hz-es hálózatra kötnéd (ha lenne ilyen), akkor tönkremenne..
Na már most.. Hány Hz-et ad a dinamó???
Bár nagy valószínűséggel más okoknál fogva sem a dinamód, sem a trafód nem károsodna...
Azért azt tudnod kell, hogy a dinamód a névleges terhelésen adja a 6V-ot, többet nem tud, mert telítődik a vas, de ha nincs terhelve, lenne abból több is...
Hadd ne írjam tovább a technikai (de mint látod fontos) részleteket a működéséről.....
Egyenirányítod, utána jön egy kapcsolóüzemű táp, és annak a trafóját úgy méretezed, hogy az általad kívánt feszültséget adja...
Ha 50Hz-re állítod be a kapcsolóüzem frekvenciáját, akkor 50Hz szekundertől függő (tetszőleges) feszültséged lesz..
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!