Van egy sima trafóm minden extra nélkül belevezetem EGY vezetéke a váltóáramot és feltranszformálja azt?
"Szerintem a dinamód váltót ad ..."
De ezt nem értik meg valahogy. Csak mindenki azt hajtogatja hogy egyenáram mert csak egy drót van és a másik test, akkor más nem lehet, blablabla...
És végül dinamó az oszcilloszkópon:
Esetleg ha ez sem elég, a kétkedők GYŐZŐDJENEK meg róla maguk, ne csak lepontozzanak mert mást írok mint ők.
Valóban, már jól pedzegették előttem, az izzónak mindegy hogy egyen vagy sem, ezért nem is sz@roztak sokat a dinamó konstrukciójával.
Kérdezőnek:
Sok sikert a szikragyárhoz, ami amúgy alapból hülye ötlet a biciklidinamóra alapozva, de az elv adott, ott van a nem egyenes delej benne ha tekered.
Igaz hogy teljesítménye nem sok van, mire feltornáznád az átütéshez elegendő feszültségszintre, a veszteségek miatt már áramod nem fog maradni hozzá, de az elv szempontjából indifferens.
Ja, csak a dinamó nem ad 2 ampert.
Jó ha 200 milliampert kicsikarsz belőle.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!