Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Van egy sima trafóm minden...

Van egy sima trafóm minden extra nélkül belevezetem EGY vezetéke a váltóáramot és feltranszformálja azt?

Figyelt kérdés
Előre is köszönöm a válaszokat! xD
2011. szept. 10. 20:47
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:

"Szerintem a dinamód váltót ad ..."

De ezt nem értik meg valahogy. Csak mindenki azt hajtogatja hogy egyenáram mert csak egy drót van és a másik test, akkor más nem lehet, blablabla...

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

És végül dinamó az oszcilloszkópon:

[link]

Esetleg ha ez sem elég, a kétkedők GYŐZŐDJENEK meg róla maguk, ne csak lepontozzanak mert mást írok mint ők.

Valóban, már jól pedzegették előttem, az izzónak mindegy hogy egyen vagy sem, ezért nem is sz@roztak sokat a dinamó konstrukciójával.

Kérdezőnek:

Sok sikert a szikragyárhoz, ami amúgy alapból hülye ötlet a biciklidinamóra alapozva, de az elv adott, ott van a nem egyenes delej benne ha tekered.

Igaz hogy teljesítménye nem sok van, mire feltornáznád az átütéshez elegendő feszültségszintre, a veszteségek miatt már áramod nem fog maradni hozzá, de az elv szempontjából indifferens.

2011. szept. 17. 10:41
 32/34 A kérdező kommentje:
rendben köszönöm...mellesleg sikerült már egy 1 CM-s szikrát létrehoznom egy trafóval és egy 4.5 V-s 2A-s batrival...de tekercs önindukcióval ez azért nem jó mert egy szikra és nem folyamatos!!!
2011. szept. 18. 11:28
 33/34 anonim ***** válasza:

Ja, csak a dinamó nem ad 2 ampert.

Jó ha 200 milliampert kicsikarsz belőle.

2011. szept. 18. 20:43
 34/34 A kérdező kommentje:
egész pontosan 500mA-t ad 6V 3W.
2011. szept. 19. 17:15
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!