Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » NiMH akkumulátorok töltésénél...

NiMH akkumulátorok töltésénél mik a technikai szabályok? 3db sorba kötött 1.2V-os cella töltéséhez lenne szükségem egy elektronikára. Ehhez akkor milyen áramgenerátort kell építsek?

Figyelt kérdés

Korábban írtak Nekem egy olyat - bár azt lehet, hogy CSAK a nikkel-kadmium cellákra értették -, hogy a cellák töltésénél a feszültség az adott nagyságrenden belül gyak. lényegtelen, ellenben folyamatos és _egyenletes_ áramról kell tölteni tizen-X óráig.

De ezt akkor milyen kapcsolással tudnám megvalósítani.

Egy régi, klasszikus mobil - egy Ericsson C25 - akkumulátorának a töltését kellene megoldanom. Külsőleg.

Ugye az eredeti akkumulátort hagyták benne a telefonban, az pedig szétsavazott mindent maga körül. Hogy menteni tudjam a telefont, szét kellett teljesen szedjem, csakhát.... 🙄 ...nos... a patentok miatt ez egy rémálom volt (bár legalább masszív ez a konstrukció, szó se róla) és hát vétettem némi hibát...

Konkrétan a NYÁK alján, a töltőcsatlakozó alatt sikeresen lebarmoltam jópár SMD alkatrészt. 🙄 Ment a levesbe a FET is, dióda is, legalább két ellenállás is.

Hál' égnek ettől még nem halt meg az egész készülék, miután kitisztítottam a sókiválástól a NYÁK érintett területét és némi próbálkozással visszamentettem az akkukivezetések NYÁK-on levő pinjeinek marásnak igencsak áldozatául esett földfelületét, labortápról bekapcsolt a telefon, úgy néz ki, működik.

Csakhát a töltésre keresztet vethetek. =[ Azt most már a telefonon kívül kell majd megoldjam.

Az új akkut majd 1000mAh-ás AA cellákból fogom újraépíteni - gyak. az eredeti akkuja is ebből állt -, de ugye fixen kell beépítsem, ponthegesztővel sorbaforrasztva az egyes cellákat.

ma 03:11
 1/1 anonim ***** válasza:

A labortápodról töltheted nyugodtan.

Egyébként pedig: [link]

ma 04:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!