Vettem egy akkus kézi gépet,melynek akkupakkja állitolag 24 voltos kapocs feszültségű.Meghibásodott kinyitottam és meglepetésemre 5 darab akku cellát találtam benne. Hogyan lehet ez? (egy cella 3.7 voltos)
"akkupakkja állitolag 24 voltos "
A kocsmában hallottad, vagy hogyan állítólag?
"akkupakkja állitolag 24 voltos kapocs feszültségű."
Nem tesz semmit. Az egyszerű embereknek jobban emészthető a 24V. Látod, te is egyből kiakadtál, mikor kiderül hogy nem is annyi. Lehet meg sem vetted volna ha ezt előre tudod.
"Az egyszerű embereknek jobban emészthető a 24V"
Mint mondjuk a 20? Miért is?
Szerintem meg itt arról van szó, mint amikor a gyerekek vitatkoznak, hogy az egyik játékautója megy 120-at, a másik meg mondja, hogy deazővé 130-at.
Buta marketingesek próbálnak egymásra licitálni, olyanok akik a katalógusban a manométerre nanométer írnak, meg a lakatfogós ampermérő nekik multiméter csiptetővel.
A szerszámgépek piacán már jó ideje ez megy, nehéz összefüggést találni a felirat és a valóság között.
Cél a minél nagyobb feszültség, mert annyit már a laikus vásárlók is tudnak, hogy az jó dolog, ha nem is értik az okát teljesen (egyébként ugyanis fizikai értelemben a feszültség nem sokat jelentene önmagában, hiszen nem határoz meg teljesítményt vagy energiamenyiséget).
Miközben tudjuk, hogy névleges feszültségre létezhetne 3,6-3,7-3,8 V, töltési végfeszültségre 4,2 - 4,3 V (18650 tekintetében).
Szerszámgépen is szerepel valamilyen érték és elkezdünk számolgatni, hogy vajon akkor mi lehet a belsejében, de egyik szorzó sem illik egyik értékre sem, akkor már érezzük, hogy szívatnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!