Hogy működnek ezek a trükkös aksik?
"Azt akartad alátámasztani hogy nem léteznek gyártó oldalon védelmi szabályok amikre figyelnek de nem sikerült.
Bármilyen AA méretű alkáli, szén-cink, lítium elem, Li-Ion, N-Cd, NiMh akku, legyen annak akármennyi a névleges feszültsége mindenféle EU-s elvi és gyakorlati korlátozás nélkül bármilyen, szakképesítéssel nem rendelkező személy által összecserélhető.
"ez az elem semmilyen ABC nek a polcáról nem vehető le."
Nem is állítottam hogy a zöldségesnél vagy ABC-ben lehet kapni.
Rengeteg helyen, webshopban, üzletben kapható.
Ezt állítottam, mindezt alá is támasztottam.
:D
A korlátozás nem is valami szankció hanem a tervezési szakaszban van. És abban áll hogy nem gyártanak laikusoknak olyan eszközt amibe nem 1,5V os AA elem kell. Mivel nem gyártanak ilyet , nem létezik vásárlói igény sem rá , ezért a tescoban kifelé jövet nem is tudsz leakasztani a pénztárnál egy 4db os 3,6V os ceruzaelem szettet. ABC azt jelenti általános beszerzési cikkek ,ezért ott kapsz égőt elemet is .
A RAM háttértelep nem ABC cikk ,laikus figyelmetlenségből nem tudja megvásárolni .Az közismert elem gyártóktól nem is dob ki találatot ilyenre,sztem nem is gyártanak ilyet nehogy véletlenül az ő nevük alatt cserélje fel valaki és utána reklamáljon. Googlibe ha nem írom be hogy lítium vagy 3,6 kulcsszót elé ki se dob találatot.
De te azért csak hidd azt hogy ez egy tök hétköznapi dolog :D
"Mivel nem gyártanak ilyet , nem létezik vásárlói igény sem rá"
A vásárlói gényt nem a gyártás alakítja, hanem a vásárlói igény alakítja a gyártást.
"tervezési szakaszban van"
Akkor majd meglátjuk mi lesz. Én a jelenlegi helyzettel kapcsolatban írtam amit írtam.
Én nem vitattam hogy a közönséges 1.5V-os alkáli elemet több helyen lehet kapni és általánosabb. Ez egyértelmű, tekintve hogy lényegesen nagyobb számban használják fel és sokkal olcsóbb is.
"laikus figyelmetlenségből nem tudja megvásárolni "
Óhóó, dehogy nem! Itt még a kézfertőtlenítőbe is sikerült beletenni!
"De te azért csak hidd azt hogy ez egy tök hétköznapi dolog"
Egy percig sem hittem azt.
Valami miatt te hiszed hogy én ezt hiszem.
"Googlibe ha nem írom be hogy lítium vagy 3,6 kulcsszót elé ki se dob találatot."
Jó hogy nem azt írod be hogy "elem" meg hogy "volt"... :)
Írd be azt hogy "lithium battery 3.6V" :)
Ennyi hülyeséget hogy tudtál kitalálni? Majd biztos a vásárló fog feltalálni egy új elemtípust és azt benyújtja a vartának , hé fiúk én 3,6V on kérem a ceruza elemet legyártanátaok? Igen hát hogyne, a vásárlói igény nekünk szent dolog. Oké akkor szólok még a Panasonic nak hogy a TV távirányítókat is tervezze át hogy fogadni tudja . :D
Ja meg a cocacólát is azért veszi a nép mert így születik az ember hogy arra a szemétre van igénye és ezt jelezte a cukros üdítő gyártónak :D
"alkáli elemet több helyen lehet kapni és általánosabb." Nem abb hanem kizárólag csak az van.Olyannyira hogy duracel varta energizer nem is gyárt ilyet ,vagy ha igen azt jól titkolja. Ami logikus hiszen a saját milliárdos üzletét vágná telibe ha laikusok kezébe kerülne ugyan azzal a megjelenéssel miközben más a feszültsége.
Nem értem a kézfertőtlenítős hasonlatot hogy függ össze azzal hogy véletlenül az ABC ben nem tudod megvenni.
"Írd be azt hogy "lithium battery 3.6V" :)"
Te meg próbálj meg lassabban mondatot olvasni értelmezni ,ott van az a szó hogy "elé" na vajon mit jeleztem ezzel?
És ezzel megint csak azt bizonyítottad be hogy ismerned kell ezt a technológiát ahhoz hogy interneten rátalálj és megrendeld. Ceruzaelemre nem kapsz ilyen találatot.
"Majd biztos a vásárló fog feltalálni egy új elemtípust és azt benyújtja a vartának , hé fiúk én 3,6V on kérem a ceruza elemet legyártanátaok?"
Nem tudok rájönni ez a mondat miért született meg.
Én arról írtam hogy ha szerinted tervezési szakaszban van az a korlátozás/szankció ami megakadályozza hogy hülye legyél és összecserélgethesd a különböző elemeket, az azt jelenti hogy még nem létezik. Erre írtam hogy majd meglátjuk (mivel azt nem tudom és nem is akarom ellenőrizni hogy valóban van-e ilyen szándék a korlátozásra.
Ha ennyire nem érted amit írok az lehet hogy az én hibám, de akkor kérdezz vissza lehülyézés helyett.
Persze vita helyett lehet veszekedni is de az más műfaj.
"Igen hát hogyne, a vásárlói igény nekünk szent dolog"
A piacot a vásárlói igény irányítja, a gyártást meg a piac. Amire igény van azt érdemes gyártani mert azt veszi a nép.
"Ja meg a cocacólát is azért veszi a nép mert így születik az ember"
Az alaptézis hogy támassz fel egy igényt, majd elégítsd ki működik!
"Nem értem a kézfertőtlenítős hasonlatot"
Úgy emlékszem azt hangoztatod hogy nem lehet (vagy ne lehessen) 1.5V-os AA elemet igénylő készülékbe valamiféle felcserélhetetlenségi szabvány miatt másmilyen, oda nem való elemet rakni. Én meg azt hogy lehet, ennek elkerülése éppen úgy a felhasználó felelőssége mint az hogy a mikróba nem rakunk élő állatot szárítás céljából (nem a gyártóé).
"Te meg próbálj meg lassabban mondatot olvasni értelmezn"
Próbálom, de nem tudom mit akarsz.
Ugyanazt a kört futod újra és újra.
"Nem abb hanem kizárólag csak az van."
Sok helyen lehet kapni nem alkáli elemet AA méretben.
"Nem tudok rájönni ez a mondat miért született meg."
Nekem a kérdezővel kapcsolatban vannak hasonló gondolataim...
Neked tényleg problémád van a magyar nyelvel. Nem érted amit olvasol.Sehol nem hülyéztelek le. Az "elé" szó meg azt jelezte volna, hogy már beírtam egy kulcsszót pl hogy AA ceruza elem és az elé írtam hogy lítium 3,6V de te úgylátom szándékosan mást olvasol hogy aztán akkora debilnek állíts be aki nem tudja hogy kell használni a keresőt.
"szerinted tervezési szakaszban van az a korlátozás". Szabványosítás. Erőlködkhetsz de te sem fogsz találni tipikus közismert márkát aki AA 3,6V ot gyárt. Megtehette volna eddig is a duracell vagy a gp vagy ahányan vannak hogy mind kitalál egy saját formátumot ill a másiknak a formátumát kiadja eltérő feszültséggel de nem tette. Mert nem hülye hogy hazavágja a saját üzletét is ezzel. Az meg hogy jönnek újabb gyártók akik behoznak összecserélhető terméket az a hatóság feladata hogy megtiltja e vagy sem a boltokba kitenni.
De jelenleg nem kell megtiltani mert nincs is. Csak rendelésre ipari felhasználóknak tehát nem áll fent a veszély.
"A piacot a vásárlói igény irányítja, " De nem érted hogy ha pistikének a zseblámpájába 1,5V os elem kell akkor abból soha nem születik igény a 3,6V os ra. Attól hogy neked igényed lenne légdeszkán suhanni még nem fogja egyetlen gyártó sem legyártani .
"Neked tényleg problémád van a magyar nyelvel."
Én nem nyelveltem. :)
"Erőlködkhetsz de te sem fogsz találni tipikus közismert márkát aki AA 3,6V ot gyárt."
Szerintem találnék, de minek? Nem érdekel ki gyártja.
De miért ragadtál le ennyire durván a 3.6V-os lítium elemnél?
Tőlem tudtad meg hogy ilyen létezik és nem bírod befogadni? Csak egy példa volt a sok másfajta mellett amiket szintén említettem de elsuhant a füled mellett.
"Attól hogy neked igényed lenne légdeszkán suhanni még nem fogja egyetlen gyártó sem legyártani "
Mégis gyártják (nem, nem a légdeszkát, a lítium elemet)! :)
Persze nem miattam.
Előtted néztem meg egy elemforgalmazó oldalán 17 gyártót ,egyetlen közismert elemmárka sem gyárt ilyet de azért hajrá.
Igen tőled tudtam meg hogy ilyen létezik ,ez is azt bizonyítja hogy mennyire hétköznapi és elterjedt :D ja nem.
Miket említettél mellette ? Léteznek még szabványos elemekkel azonos méretű lítium elemek ? Most szívatsz ugye. Vagy ezzel is arra utalsz mennyire elterjedt dolog ez ? :D
A légdeszka egy fantázia terméke. A lítium elemet meg nem azért gyártják mert te sokat fantáziáltál erről és addig nyaggattad a gyárat míg elkezdték gyártani. Az ok okozati összefüggésekre akartam utalni de látom ez magas labda.
Amúgy ha ennyire ismered ezeket, a Varta litium eleme hogy lehet hogy csak 1,5V os? Ezek a buták lehet hogy a nemlétező szabványuk szerint alakították ki?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!